Tenon sadeperho

Kommenttiborsse - 16.03.2008

Honkavuoren vaaleita sadeperhoja mukaillen.

Kommentit

Kommenttihc_flyfisher - 19.03.2008

Varmasti hyvä koukku, varmasti hyvä runkohäkilä sadeperhoon, varmasti mainio mallardin väri, varmasti mainio kurkkuhäkilävalinta. Ja tätähän voisi jatkaa vaikka lohen mittoihin asti, mutta sitä en tee. Ei voi muuta sanoa kun "täytyy olla" ja kokeilla itsekin... Jospa vaikka työkiireiden ja naisten metsästämisen ohessa kerkeisi tuonne suomen ja norjan välimaastoon, Tenolle tuossa Heinäkuun puolivälin tienoilla. Voisi tätä siellä nimittäin uittaa itsekin. Hienoa työtä ja opastusta nuoremmille sukupolville Borsse!

Kireitä kaudelle 2008!


Kommenttiluonto-eno - 19.03.2008

"Työn kun näkee,niin tekijän tietää"...ja laatu on sana jolla borssen perhoja on kuvailtava.Taas oivallinen esimerkki ajatuksella tehdystä täsmäperhosta jonka värimaailma omastakin mielestäni on sateella hyvä.Tuota samaa rungon valmistusratkaisua olen käyttänyt joskus itsekin(ilmeisesti tavoittelet sitä Kiinansilkin sävyä).Fluorivalk.silkki esim.hopealameen päällä muuttaa myös märkänä värinsä melko paljon samaan suuntaan.Hieno kalastusperho on taas nähnyt päivän valon ja on tosiaan hienoa,että jaat tietämystäsi nuoremmille ja meille vähän vanhemmillekin;)!...olisikohan tuosta perhosta myös sumuperhoksi?


KommenttiJuho_K - 19.03.2008

Kyllä on tyylikkään näköinen soutuperho. On tainnut tehdas pyöriä hyvällä vauhdilla koko kevään??


Kommentti-jyke- - 19.03.2008

Oho, huikean hieno. Muunnoksena voisi kokeilla violetilla vyöllä, omaan silmään tuntuisi ainakin toimivalta..?

Tietääkö kukaan mistä sitä oikeaa kiinansilkkiä saisi tilattua?


Kommenttiperhostelija93 - 19.03.2008 (Muokattu 19.3, 21:27)

Ei kait sitä saa enää mistään, mutta pearsal's marabou silk on kai aika lähellä sitä aitoa kiinansilkkiä.


Kommenttiborsse - 19.03.2008 (Muokattu 19.3, 22:19)

Tämän perhon oveluushan on juuri tuossa rungossa. Kastuessaan se muuttaa väriä sen mukaan minkä väristä silkkiä valkoisen alle on sidottu ja sävyn voimakkuus riippuu siitä kuinka monta kerrosta valkoista on sidottu. Laitan kuvan jostakin vanhasta kiinansilkki perhosta. Kuvissa näkee hyvin miten rungon väri muuttuu kun se kastuu. Ylempi kuva märkänä ja alempi kuivana. Valkoista silkkiä kuvan perhossa on vain yksi kerros, siksi violetti tulee voimakkaasti esille. Sori kuvien huono laatu, mutta eiköhän noista asia selviä.


Kommenttiplayer - 20.03.2008

On siinä makoisa perho, sidonnassakin oikein hienoa jälkeä. Hieno esimerkki valkoisen silkin käytöstä kuvineen. Tuossa perhossa toinen mukava korvaava kurkkuhäkilä voisi olla grizzle.

Aitoa silkkiä voi tilata Sorrin silkkituonnista. Soie Ovale on olisi tuotteen nimi.

http://www.silkimp.pp.fi/

Ovale mustana on hieno silkki myös, aitona silkkinä siitä lyötyy vivahdetta violetin puolelle. Kannattaa kysyä löytyykö muitakin värejä Soie Ovalea.


Kommenttimörkö - 20.03.2008

On se kaunis ja niin namun näköinen...Vetää aivan sanattomaksi.

Mutta tuota silkki asiaa: Onko kellään tietoa tuosta mistpoolin Alec Jackson Premium Japanese Silkistä? Tekeekö sillä mitään vai onko jotain ihan rihkamaa?


Kommenttiplayer - 20.03.2008

Laatusilkkihän se on, kalliin oloista tosin.


Kommenttiluonto-eno - 20.03.2008

On se hieno homma sittenkin,että nämä netit sun muut nykyajan vempaimet on käytössä.Kiitos vaan Petri ja Mörkö!Nyt laitoin tilausta vetämään tuotteista joista en tiennyt ennen mitään;)!Tuota borssen perhoa ja Karoliinaa(lato) kun malttaa paiskoa/soutaa esim.Mittumaarin jälkeisenä kylmänä,sateisena aikana römppäkelissä(sataa,tuulee,tympäsee) ja miksipä ei senkin jälkeisenä kylmänä kuulaana yönä,tietäen,että kohta on vielä kylmempää kun aamu-usva tulee,niin siellä pinnan alla noita ongelmia ei ole.Lohi tutkailee valojen ja varjojen leikkiä pinnan liplatuksessa ja kun sen idyllin rikkoo joku tämän näköisellä sidoksella,niin onhan se katsottava tarkemmin..vaikka viimeisen kerran...


Kommenttiplayer - 20.03.2008

Menitkö Eno perkule nyt ostamaan sian säkissä? No, jos tilasit Ovalea valkoisena, tulee lumivalkoista tuokan persuksistaan tusertamaa aitoa tavaraa. Siinä on pienen pieni violetti vivahde johtuen kuitujen prismamuodosta.

Sidoin tuossa äsken kesäksi testiin yhden vanhoista sekä harvoista 1800-luvun lopun valkosilkki runkoisista perhoista, kierteenä litteä kulta eikä silkin alla muutakuin lakattu valkoinen pohjustus sidontalangalla. Sille kehittäjä oli antanut aikoinaan suosituksen, "paras perho iltakalastukseen". Eli laajentakaahan kokeeksi valkorunkoisien käyttöähetkiä illalle. (palaute kokemuksista olisi tervetullutta vaikkapa sähköpostilla)


Kommenttiluonto-eno - 20.03.2008

Ei perhana!Ostinko sekuntoo?No ei se mittää!Otan eukon kanssa kuppia ja kuuntelen Juicea.Just tuli:"Einaria v..ti hän osti pullon aata.."Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen n.s.ehkä huono ostos,nim.minulla on ollut n.20v.fl.pinkantronia ja en ole keksinyt mihin sitä käyttäisi.Nyt ihme tapahtui:Joku nuoren polven sitoja kaipailee käyttöohjeita ja ostopaikkoja.Odotan siis innolla,mitä siihen vastataan ja totean:"Aika tavaran kaupitsee;)".Voi olla hyväkin materiaali.Nim.jokunen tovi takaperin oli juttua alan lehdessä Mestari Simo Lummen perhoista,joista esiteltiin joku katkarapumainen lohiperho.Hän totesi sen ehkä olevan kiellettyjen listalla lohijoella.Tehokkuuden vai ilmeisen yhden näköisyyden takia v.s.katkaperhot;)?No ...jatketaan kehitystyötä.Mielenkiintoista keskustella herrojen kanssa.Aina teillä on raikkaita ajatuksia joita uskallatte tuoda esiin ja kaikki kehitys pysähtyisi jos joka hommassa ei olisi niitä,jotka uskaltavat suunsa aukaista;)!Vaan otetaanpa pienet,sillä nyt Juice vetää biisiä:"Vaimoni on Frankenstein..."


KommenttiGlenButerol - 20.03.2008 (Muokattu 20.3, 21:56)

Eno pyöräytähän pinkki butti sehän on oikein loistava materiaali mikäli ymmärsin oikein??

Se on tuo niitä hienoimpia perhoja mitä täällä on ollut esillä, meinaan tuo Pekan Sadeperho.. Ja on mahtavaa oppia uutta kun konkarit sitoilee tänne esille.. Nämä pitää kaikki tallentaa nämä keskustelut..


Niin ja luonto-eno...paahan paperitähdet soimaan, lirahtaa tippa linssiin=)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?