Teno 10 (muunnos)

Kommenttired killer - 01.04.2008

Melko raju muunnos, mutta kun sidonta vie niin se vie...

Kommentit

KommenttiGlenButerol - 08.04.2008

Siinäpä nätin muotoinen soutuperho. Jos tuo runkohäkilä ois lyhempi siikasta, vaikka niin että tuo lyhin olis pisin ja kartioituis samalla lailla kuin nyt ni olis kyllä vielä parempi minun silmääni=) Hieno sidos jälleen kerran.


KommenttiPentagramm - 08.04.2008

Joo moro... Minusta soutuperhoon aika paksu runko, voin olla väärässäkin, mutta minuun ei iske... Voi olla että borsse korjaa asian, tuossa oli minun kantani ja piste!

Muutenhan jos kokonaisuutta ajatellaan hyvin sidottu perus lohiperho!


Kommenttiborsse - 09.04.2008

Kyllähän soutuperhossakin runko saa olla paksu, mutta silloin se on tarkoitettu korkealle vedelle, ja silloin siipikin pitää suhteuttaa paksuun runkoon, eli lisätä siipeen materiaalia. Tässä perhossa on matalan veden siipi ja korkean veden runko, epäilen jopa ettei ui virrassa pystyssä.

Valkorunkoisia perhoja kun tekee, niin silkin alle tulevan materiaalin käyttö on tärkeä, sillä valkoinen muuttaa väriä alla olevan mukaan. Kokeilemalla kastaa erilaisia runkotekeleitä on paras tapa tutkia mikä väri ja materiaali passaa valkoisen alle. Siis yksinkertaisesti sitoo vaan koukulle pelkkiä runkoja ja laittaa vaikka käsienpesualtaaseen, niin heti kastuessa huomaa tulevan värin. Esim, mikäli haluat kivan vaaleansinisen värin, niin laita esim. blue doc sinistä alle ja valkoista silkkiä yksi kerros päälle, niin hyvä väri on rungolla, sitten väri vielä muuttuu sen mukaan oletko sen alussilkin alle laitttanut mitään, esim. tinseliä. Tietenkin värinmuutos on erilainen eri silkkien kanssa. Tällaisilla tutkailuilla on iso ja mielenkiintoinen osuus rungonteossa silloin kun tehdään kalastusperhoja ja halutaan perhon näyttävän vedessä juuri siltä oikealta.


KommenttiEvotec - 10.04.2008

Juurikin näin kun borsse tuossa yllä virkkaa. Valkeasta silkistä sidotun rungon salaisuus ei ole siinä miltä se näyttää päälle päin, vaan mitä sinne alle on piilotettu. Epäilen ettei valkea runko sellaisenaan ole mitenkään kalastava (paitsi yksi vanha valkea silkki tulee mieleen joka kastuessaan meni nätin violetin vivahteiseksi). Valkean rungon tehtävä on murtaa ja vilautella alla olevaa perusväriä. Vertaa Talkkari ym. tavirunkoiset lohiperhot. Omat käytetyimmät alusvärit ovat oranssi (esim. Latokaroliina), punainen, tumma vihreä ja sininen.


Kommenttinaikhii - 25.05.2008

Joo kyllä se ois mahtava peli tommonen. Hyvät väritkin. Ootko saanu vielä mitään tällä?


Kommenttipetäjäj - 02.06.2008

Hieno sidos! Kysyisin samaa kuin naikhii, oletko saanut mitään vielä tällä perholla?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?