Punainen puoli (muunnos)

Kommenttiborsse - 04.05.2008

Urheilukalastus lehdessä esitelty perho on kuulunut pitkään pilvisten iltojen luottoperhoihin. Tässä siihen on tehty muutama muutos ajatellen keski- ja ylätenoa.

Kommentit

Kommenttiplayer - 05.05.2008

Kehittäjä taitaa olla Kari Seppä... tuttu kaveri vieläpä. Pitääpä viestiä hänelle, jotta katsoisi itse josko vaikka antaisi arvionsa.

Minusta ainakin näyttää hyvälle. Trappi sopii tuohon enemmän kuin hyvin, niille joilla tuota kallista sulkaa ei ole, korvikkeeksi voisi harkita Gadwallia. Ainakin noissa omissa höyhenissä mitta riittää tähän Hayabusaan ja TMC:lle. Pitäisi tuosta viritellä Kymiläis-versio.

Muutenkin se Karin Urheilukalastus-lehdessä ollut sarja on mielenkiintoinen.


KommenttiJuho_K - 05.05.2008

Jännät värit, perus punamusta keltaisella vyöllä. Komiahan tuo on. Koskas olet Tenolle menossa?


Kommenttiperhonsitoja90 - 05.05.2008

Kyllä taas borsse on laittanut vallan mainion perhon esille. Ja vieläpä erittäin hyvällä sidontajäljellä. Ja niin kuin Petri jo tuossa aiemmin sanoikin, trappi sopii tähän perhoon todella hyvin. Onkohan kalastusperhoksi vähän liiankin hienosti sidottu?

Jaakko


Kommenttiborsse - 05.05.2008

Kehittäjä on todellakin Kari Seppä, oli tuo lehti viety jo mökille, niin ei voinut tarkistaa perhoa lisätessä, ja artikkeli oli mielenkiintoinen muidenkin mallien osalta, kannattaa lukea ja ottaa perhomallit talteen.

Tässä perhossa kiinnosti tuo keltainen vyö, muutenhan tämä on perusperhoja tenolla. Lisäsin tuon ruskean siipeen ja yläkaaren ajatellen tenon ylempiä osia, koskapa ruskea on perusvärejä sillä osalla tenoa (laitoin trappia kun Petri sitä lähetti, kultafasaanikin sopisi hyvin), lisäksi ylätenolaiset paikalliset ovat käyttäneet perhoissa paljon väriä siivessä etenkin keltaista jossakin muodossa.
Pitää huomenna ottaa kuva tähän paikkaan tästä punamustasta yksinkertaisesta versiosta.

Juho: Tenolle vaarisi luokse kesäkuun puolessa välissä, heti kulkutuksen jälkeen. Vene on jo kyllästetty.


KommenttiGlenButerol - 05.05.2008

Tuo keltainen vyö sopii komiasti tuohon perhoon.. Minkähän valmistajan silkkiä tuo punainen mahtaa olla, on meinaa ainakin kuvassa kiva sävy... Onko Eumer? Siisti ja kalastavan näköinen..


Kommenttiborsse - 05.05.2008

Silkki on Intialaista halpasilkkiä. Löytyi joku vanha silkkikokoelma. Perhofrendeillä tätä on ollut ainakin myynnissä.


Kommenttiluonto-eno - 06.05.2008

Jo vain!Mitäpä tuohon muuta keksisi,kuin sen,että Coachman-tyylinen runkoratkaisukin saattaisi olla veitikkaversio.Siis musta-puna-musta.Tulisi ainakin kontrasteja...Melko peruspurtavaahan tuo tosiaan on värien osalta,mutta sitten kun ne ovat tiedossa alkaakin perhon teko.Hyvät ja testatut maut/raaka-aineet voi kehno kokki pilata,mutta tässä tapauksessa kehittäjä ja toteuttaja eivät joudu tiskivuoroon;).Teetkö muuten häkilän taittaen,sovitellen siikaset pikkunippuina lankaporrasta vasten vai perinteisellä kertarumauksella tyvet kohti koukun silmää?Vaiko mitenkäkö?Itse suosin vähän perhon ja koukun mallista riippuen kaikkia.Taittaen laitettu ja sitten asetellen/lokaten/harjaillen teen kuitenkin suurimman osan kalastuspörhösistä.Pää siinä saattaa tulla vähän esteetikon silmään kirkuva,mutta jotenkin nuppiini on iskostunut,että silloin häkilä liehakoi yleensä paremmin.Se kun on uskonkin asia tuo perhon uintitaito,ainakin näin maallikkokalastajalle;)!Toivottavasti Punainen näyttää parhaat puolensa kesän mittaan.


Kommenttihc_flyfisher - 07.05.2008

On kyllä taas sitä taattua Borsse "ison kalan" laatua! todella kalastavan näköinen perho mittasuhteiltaan, väreiltään, kooltaan ja materiaaleiltaan.... Täytyypi sitaista tuollainen. Hienoa borsse! :D

----------------------------H O O C E E


KommenttiKari Seppä - 07.05.2008

On se kiva nähdä hyvin sidottu perho,omat räpellykset kun ovat,,,sutturoita ja vähän huorahtavia,,hyvä tuo trappi lisäys,sellanen oli joskus käytössä 15 vuotta sitten,(trappi,mallard,tavi,,,)soutuperhoissa,,,tai no virityksiä on ollut joitakin kymmeniä,mutta ne ei ole jääneet henkiin,,
Vihreä Puoli-sarjassa on ollut Royal Coachman tyyppinen runkokin,mutta R.C on jo olemassa ja se on yksi lempiperhoista, ollut jo 1970-luvun alusta,,
Tämä on Playerin syytä kun täällä kommentoin,,ei oikein ole kiinostanut netti sivut,mutta nämä sivut on kyllä ihan asialliset,,
Inarin-joesta on näillä sutturoilla tullut kaikenlaista kalaa,,kirkkaita,merestä nousseita taimenia,harjusta,siikaa ja tietysti kutukiimasta lohta,,


Kommenttiborsse - 07.05.2008

Lisään tähän tuon lupaamani kuvan pienestä punamustasta, joka on ollut todellinen lohenpyydys. Perholla on saatu niin isoja kuin pieniä lohia heinäkuun lopussa aurinkoisina iltoina. Pari vuotta sitten Manu pyysi sitomaan tällaisen itselleen 8koukkuun, ja yhden illan aikana Manu sai perholla kaksi lohijalkaa, lainasi perhoa kaverille, joka sai vielä yhden.
Tällä perholla on mukava kalastella, kun kalallekin annetaan mahdollisuus, koukku on nimittäin pieni eli 8, ja silloin siimankin pitää olla aika ohutta, itse käytän tämän kanssa 0.30 peruketta, eli jännitys on kova kun kala iskee, miten värkit kestää.
Luonto-enolle sen verran että pääkuvan perhossa häkilä on tehty kiertäen, se on mahdollista isoihin koukkuihin aina 4:sta ylöspäin, pienempiin sidon sen aina irtosiikasista, koskapa siikaset on liian pitkiä pyörittämiseen ja pyrin sen tekemään aina kun on mahdollista, niin kääntämällä, eli tyvi kiinni ja sen jälkeen siikaset käännetään taaksepäin.
Mukava kuulla kommenttia perhon kehittäjältäkin.


KommenttiKari Seppä - 08.05.2008 (Muokattu 8.5, 12:31)

Jep,lohen ruokaa,punamustaa,,,,
Vihreä Puoli-sarjassa on Lohipupa,sidottu 12 numeron 3-haaraan,pupa-tekniikalla eli heitot ylävirtaan,,vapana lyhyt yksikätinen,6-7 jalkaa(tai lyhyempi,jos jostain löytäis),luokka 6,mallia Lee Wulff,kivaa on,,hermot vaan pitäis,,ei paljon viime kesänä Tenolla(-07) ylös kaloja tullut,vedin perhon lohien suista pois,,
Ja tämä "tikku"-kalastus koki viime kesänä uuden tulemisen itseltäni,pahimmillaan oli käytössä 2-luokan lasikuitu keppi,,,Titit pysy hienosti kiinni Näätämöllä (Suomen puoli) ja Tenon vesitöissä,,ei mitään suurempaa kyllä sattunut siiman päähän,suurin oli 4-5 kilon väliltä,(vapautettu,liian iso ruoka kalaksi,itse olen allerginen kalalle,mutta poika syö,ei jaksanut enempää syödä kuin 6 kiloa lohta 3 päivässä,,),mutta erittäin kivaa oli..


Kommenttim98o - 15.02.2012

On kyllä kerrasssaan yksinkertaisen hieno ottiperho (luulisin) tuo keltainen vyö tuo näyttävyyttä perhoon............ ja mikäs koukku on tuossa yks haarasessa on.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?