Altan Torpeedo (muunnos)

KommenttiPentagramm - 05.05.2008

Altan Torpeedoa pidetään Tenon isomuksia pyytäneenä perhona, liekkö kuulo puhetta kaskua vai vetistä totta?

Itsellä ei ole minkäänlaista kokemusta kyseisestä perhosta, mutta jospa sinne Tenolle sitten heinäkuussa päästää, niin eiköhän asia sitten korjaannu!

Oma mielipide perhosta on että se kaipailee poskiksi viidakkokukkoa ja siipeen amherstfasaania. Siiven hanhesta tuli hitusen paksu, mutta haitanneeko tuo?

Kommentit

Kommenttiborsse - 08.05.2008

Silloin kun kyseessä on ottiperho, ja Altan torpedo sitä todella on, niin runkoon eikä häkilään kannata lähteä tekemään muunnoksia. Tässä on laitettu tuota viininpunaista silkkiä, joka kyllä on hyvä heinä/elokuun vaihteessa, mutta tähän perhoon kuuluu kirkkaan punainen perä ja välipalkki. Voihan tuo toimiakin?
Siipihän tässä on hyvä, läpikuultava, tarpeeksi karvoja eikä yhtään liikaa. Tuosta värien järjestyksestä sen verran, että olen kymmeniä mustatohtoreita nähnyt, joilla on kalaa saatu, eikä samanlaista värijärjestystä yhdessäkään, tietääkö kukaan edes mikä se alkuperäinen järjestys oli? Sitä paitsi kun perho laitetaan uimaan, niin siiven rakenne pitää hajoittaa ja siinä vaiheessa tuo järjestys on ihan sama, kunhan siipi elää. Tämä perhohan on toiminut pelkällä mustalla karvasiivellä.
Ei muuta kuin veteen tämä, silloin kun vesi näyttää vihreältä, mutta omat arvioni tälle mallille on kuitenkin tuolla heinäkuun lopulla ja elokuun alussa.


KommenttiPentagramm - 08.05.2008

Kiitos vinkeistä ja käyttö ohjeista.
Niin tästä silkki hommasta sen verran että onko alkuperäisessä versiossa jatke ja välivyö saman sävyistä silkkiä?
Tämä häkilän laitoin fasaanista kun ei laatikosta itselläni kanelin sävyistä kukkoa sattunut olemaan.
Tämä koukku valinta ei mielestäni ole paras mahdollinen(?) Vahvasti itse olisin Hayabusan kannalla,mutta kun ei pakista sitä löytynyt, niin pakko tyytyä tähän. Tietääkseni Hayabusa on painavampi koukku kuin Single Salmon; vai onko?


KommenttiPentagramm - 08.05.2008 (Muokattu 8.5, 17:34)

Deloikaa tämä viesti!


Kommenttiplayer - 09.05.2008

Paha mennä sanomaan mitään varmaa noista koukkujen painoista. Arvauksena, Hayabusa on kevyempi kuin tuo Partridge malli.

Onko tuo koukun koko on 1:nen vai 1/0?

Kalastavan näköiseksi olet perhosi sitonut. Sijoita viidakkokukkojen sijaan rahasi Helmikanan nahkaan, siis siihen kokonaiseen sellaiseen. Viidakkokukkoj sillä ei toki korvata, mutta sopivilla kaistoilla tekee perhon sivuun ilmettä joka toimii.


Kommenttiplayer - 09.05.2008 (Muokattu 9.5, 00:11)

(Just... piuhat tökkii ja kommentti tuli tuplana... admin varmaan poistaa tämän)


KommenttiPentagramm - 09.05.2008

Koukun koko on 1/0, reseptiin tullut näemmä virhe.

Toki olen viidakkokukon niskaa mietiskellyt ja tullut siihen tulokseen että hankittava se on, mutta milloin, no silloin kun sattuu pussi pullottamaan..
Se helmikanan nahka on kieltämättä käyny mielessä jote sen vois kyllä ostaa...
Koukkuja pitäs täydennellä, onko kelläkään kokemusta niistä freditin mustadin lohikoukuista, mite ooteko niihi tykästyny?


KommenttiGlenButerol - 09.05.2008

Hyvin on santtu onnistunut sitomaan kalastusperhon ilmeet tähän perhoon. Osta se helmikanan nahka, siinä on sekä häkilämateriaali että siipi ja sivumateriaalia. Veikkaan että haybusa on selvästi painavampi yksilö.


KommenttiPentagramm - 09.05.2008

Juu kiitti

Hartsan kannalla mäki oon että hayabusa on painavampi, liekkö borssella varmaa tietoa kumpi painavampi?


Kommenttiborsse - 09.05.2008

15kpl Hayabusa 8grammaa, 15kpl Partridge 7grammaa. Mutta oleellistahan on se mitä ja kuinka paljon materiaalia perhoon sitoo. Toiset materiaalit kannattaa enemmän kuin toiset. Lisäksi koukut ovat hieman eri tyyppisiä, siis koukun suora osuus on Partridgessä hieman pitempi, joten runkokin tulee hieman pidemmäksi ja näin kantavuus kasvaa.
Tärkeintä se kuitenkin koukuissa on että kala pysyy kiinni ja koukko kestää. Molemmat hyviä.
Kettusiiven tekijät suosii näitä japanilaisia, siis Hayabusa, Gamakatsu ja Kamasan (taitavat tulla samasta tehtaasta eri nimellä).
Itse suosin Hayabusaa koskapa niitä on tuolla laatikon pohjalla useampi sata, eri koossa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?