Tinseli

Kommenttisitoja 92 - 06.07.2008

Kommentit

KommenttisitoJa95 - 08.07.2008

tää on hyvä perho mutta toi puppeli juttu ei mee perille niin voisko joku laittaa jonkun linkin missä on joku puppelipään teko video


Kommenttisniffe - 08.07.2008

Koukkuvalinta on mielestäni huono, koska siipi kietoutuu koukun ympäri. Lyhytvartisella koukulla tätä ei tapahdu niin paljon.


KommenttiPentagramm - 08.07.2008

Sniffen mainitsemaa ongelmaa ei esiinny jos sitoo siiven alle lyhyen nipun vaikkapa valkoista bucktailia tai kiptailia, nätti on perho!


Kommenttiviljo - 08.07.2008

Pitkävartinen koukku on huono myös siitä syystä että perho ikään kuin laahaa pyrstö alhaalla ja pää ylhäällä. Muuten asiallinen perho.


Kommenttisitoja 92 - 09.07.2008

Täytyy sitten sitoa tinselit lyhyempään koukkuun :)


KommenttiHarri_83 - 10.07.2008

Laitat tuohonkin vaan pyrstön vaikka buctailista ja vähän kimalletta päälle niin loppu se laahaaminen...

Pidenpivartisessa on se etu että kalat tarttuvat paremmin, ne varovaisemmatkin tärpit. Tietysti jos kala syöntimielessä ottaa tinseliin niin kyllä se yleensä tarttuu olipahan lyhyt-tai pitkävartinen koukku.

Perho on ihan jees!


KommenttiJ.Juntunen - 11.07.2008 (Muokattu 11.7, 11:47)

Kokeileppa käyttää siipimateriaalina wing flashiä tai F-F-Flashiä(olikohan ne nyt tuon nimisiä). Ne on nimittäin niin "jäykähköä" tinseliä että kuivanakin niistä saa muotoiltua salakanmuotoisen puikulan. Ja vedessä on elävää ja se ei kierry koukun ympärille kovinkaan helposti koukun koosta riippumatta!

Koukun kokoa ei omasta mielestäni kannata pienentää, on raivostuttavaa kun taimen ei ole otillaan ja illassa 10 kalaa käy repimässä tinseliä pystöstä eikä yksikään tartu kunnolla koukkuun, kokemusta on tältä kesältä liikaakin :)

Tinselin tehokkuutta lisäät vielä tekemällä KURKUSTA TUUHEAMMAN! Parhaiten on itellä toiminu kun on leikkannu pikku tupon punasta marabouta ja lyöny sen kurkkuun, ei muuten kulu kurkun väri eikä tuuheus kuten duppingia tai antronia käytettäessä!:)

Perho on muuten kokonaisuudessaan hienosti sidottu ja varmasti kalastava!!


Kommenttiharakka mies - 11.07.2008

Joo edellisen kommentoijan kanssa samaa mieltä! Ainakin täällä savossa toi punanen toimii!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?