Laskuvarjokorento

#10

KommenttiBaboon14 - 29.07.2008

Tämmönen ihan yleinen perus päivänkorento laskuvarjohäkilällä. Laittakaahan reilusti kehittävää kommenttia sidonnasta ja kuvista

Kommentit

KommenttiHarri_83 - 09.08.2008

Hyvät kuvat ja perhokin vallan mainio.

Päikkäri perhot ovat hieman ongelmallisia, jos jokivarressa katsoo aitoa päikkäriä, niin kiinnittää huomiota sen siroon rakenteeseen ja hoikkaan ruumiiseen.

Usein omistakin päikkärijäljitelmistä tulee tehtyä liian tuhteja.

Ehkä ruumis saisi olla ohuempi ja siipi harvempi. Siiven voi myös kiinnittää keskeltä ja taittaa ylös, sitten kiertää lankaa siiven tyvien/koukun ympäri.

Pyrstöstä voi myös tehdä harvemman.
Häkilä on yleensä laskuvarjohäkilöidyissä perhoissa yhden koon liian suuri eli #12 koukkuun #10 häkilä.

Mutta tuo perho kuten myös omat para adamssit, jotka muistuttavat hyvin paljon ylläolevaa perhoa jäljittelevät myös kaikkea muuta kuin päikkäriä, vesiperhosta (aikuista, emergentti,likosiipeä), jolloin ne ovat parhaita mahdollisia kalastusperhoja!

Hyvää työtä, jatka samaan malliin!


KommenttiHylder - 09.08.2008

Lienee ainoastaan kyse toimintatavasta, mutta olen kokenut helpommaksi lopun järjestyksen seuraavana:
1. dubbaa takaruumis
2. kiinnitä häkilä
3. dubbaa thorax
4. kierrä häkilä (lsvarjo)
5. päättele siiven juureen


KommenttiImamar - 10.08.2008 (Muokattu 10.8, 16:24)

Oon tehnyt saman kaltaisia päikkäreitä mutta eri pyrstöllä (nutria) ja eri runko- ja thorax materiaalilla (CDC puff). Toimii kyllä hyvin. Ja näyttää myös hyviltä.


KommenttiBaboon14 - 10.08.2008

Kiitos vaan. Pitääkin kokeilla tuota Harrin sanomaa siiven kiinnitys tyyliä.:)


KommenttiTeme33 - 11.08.2008

Itse myös hylderin kanssa samalla kannalla. Saat helpommin tuon thoraxin tehtyä kun teet sen ennen häkilän kiertoa ja hommaat häkilän tekemiseen spiderweppiä tai muuta ohutta lankaa jolla sen saa tehtyä todella huomaamattomaksi. Toinen mikä itsellä on helpottanut kartioidun rungon tekoa (klinkhåmer) niin leikkaa se ylimääräinen siipi valmiiksi kartioidusti niin sinun ei tarvitse kartioida sitä dubbingilla/sidontalangalla ja saat näin rungosta kevyemmän ja ehkä vähän kelluvamman.


KommenttiImamar - 11.08.2008

Teme33, 8 tuntia, 19 minuuttia sitten.
I Saat helpommin tuon thoraxin tehtyä kun teet sen ennen häkilän kiertoa ja hommaat häkilän tekemiseen spiderweppiä tai muuta ohutta lankaa jolla sen saa tehtyä todella huomaamattomaksi. dubbingilla/sidontalangalla ja saat näin rungosta kevyemmän ja ehkä vähän kelluvamman.


Itse nykyään sidon kaikki pikkuperhoni 17/0 langalla vai oliko se jopa 19/0. ENkä olen enää ikinä vaihtamassa takaisin paksumpiin lankoihin.


KommenttiPerhokalastaja99 - 30.08.2010

Vihdoinkin! Pitkään olen miettinyt miten tuo laskuvarjohäkilä oikeaoppisesti tehdään ja nyt minä sen opin. Kiitos! Vielä kun joku tekisi samanlaisen puppelipäästäkin... :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?