Sweep

Kommenttikorpikalle - 11.08.2008

Ajattelin vaihteeksi laittaa perhoakin esiin. Tässä ois ihan perus Sweeppi vaihevaiheelta jos tästä jollekkin ois vaikka jotain apua.
Koukku on vanha ja tuo vähän klassista olemusta perhoon. Eikä koukun vuoksi oikein hyvä kalastukseen, kun on silmässä ruostettakin :D

Kommentit

Kommenttiperhonsitoja90 - 17.08.2008

Aivan loistava Sweep! Ei kerrassaan mitään korjattavaa. Pää on erinomainen, samoin kuin häkilä.Tykkään tuosta alussiivestä, kun tulee kivasti esille pääsiiven alta.Kuningaskalastaja ei ole kovin kirkas, mutta toisaalta tuollainen nuhjuinen olemus sopii kerrassaan loistavasti tällaiseen klassikkoon!

Kerrassaan mainio perho! Jatka samaan malliin!Tällaisia kaivataan;)


Kommenttikalan elämää - 17.08.2008

Hieno perho! pää näyttää siltä niinkuin se olisi osa koukkua. Perho on jotenkin vanhan ja arvokkaan näköinen (arvokkaalla en tarkoita rahallista arvoa)


KommenttiJuho_123 - 17.08.2008

Morjensta!

Kyllä on hyvän näköinen kalastusperho taas Joonakselta.. Siitä onkin vierähtänyt jo hieman aikaa, kuin viimeksi on Joonas perhojaan esitellyt.. Hyvää tasoa ne on edelleen. (Mihinpä sinä niitä taitojas hukkaisit, vaikka koukku onkin jo vähän osaansa ottanut.. :D )

Siiven levyjen olisin toivonut olevan hieman tasalatvasemmat, muuten erinomaisen paksuset&malliset..

Kuningaskalastajan käyttöön en itse ole lämmennyt, livenä näyttää ihan kohtalaiselta, mutta kun veteen pudottaa niin johan häviää.. Kuningaskalastajissa ei ole omaa sinistä pigmenttiään, joten ne menee harmaaksi koska vain heijastavat sinistä valoa takaisin.. Ja omasta mielestäni sweeppi ilman sinisiä poskia vedessä on aika avuttoman näköinen, pitäisisi siihen saada jotain todellakin kiiltävää ja pirteää sinistä.. Vaikka kirkkaan sinisen kukon latvoja useampia päällekkäin.. Tai sitten jos raaskii, ja omistaa, niin macavin sinisiä rintahöyheniä.. Mutta menee paremman puutteessa kungsfiskarekin!

Kannattaa varmuudeksi sitoa pakkiin myöskin sitten pari sweeppi muunnosta, jossa on kirkkaan sinistä hyljettä/dubattua silkkiä muhkeasti n.2mm matkalta keskeltä runkoa, ja kannattaa tarkistaa, että kierre sattuu sinisen möykyn kohdalla ylemaan rungon yläpuolella.. "Ohj, det snappar so bra!"

Hyvää sidontaa, alahan laittaa lisää näitä sun aarteita!

-Juho-
KommenttiMato - 17.08.2008

Kyllä tästä perhosta on varmaan jo kaikki sanottu, mutta kerrompa nyt mikä sattuu omaan silmään.
Hela ja jatke mukavan tasaisia, siirtyminen jatkeesta runkoon tapahtuu sileästi ei mitään "portaita". Sitten siipi ja pää (omasta mielestäni kaksikko, joka pilaa yleensä muuten onnistuneen perhon) siiven muoto on kaunis ja muutenkin onnistunut. Myös pää on onnistunut.

elikkä hyvä on


Asiasta kolmanteen oletkos muuten vasenkätinen, vai huijaako kuva?


KommenttiJuho_K - 18.08.2008

Näppärän näköinen perho, syysöiden perusperho. Ite tykkään että siivessä on jokusia karvoja pyrstön kärkeä pidemmällä.


Kommentti-jyke- - 18.08.2008

Todella komea sweep! Kunnon wanhan ajan meininkiä, mukavaa katseltavaa. Hyvä!


KommenttiGlenButerol - 18.08.2008 (Muokattu 18.8, 19:09)

Itekki on pitänyt sitoa Sweeppiä, mutta ei ole vielä aikaan saanut. Tässä on mahtavat kuvat ja hienosti sidottu perho ja takuulla kalastava. Kaikki on sopusuhtaisesti. Langankierto on kyllä kieltämättä erikoinen , mutta ei se tästä sitojasta vasenkätistä tee, tai koukun luulisi silloin olevan toiseen suuntaan. Hienoa Korpikalle. Niin tai ehkä sitten on ja kuvattu vastapuolelta.=)


Kommentti-jyke- - 18.08.2008

Mitäs ihmeellistä tuossa langan kiertämisessä on? Minäkin kierrän langan noinpäin vaikka olenkin oikeakätinen...


Kommenttiplayer - 18.08.2008

Nätti Sweep, klassisesti sidottu ja koukku kruunaa kakun.
Vasuri tai ei, mitä sitten, taattua sidontaahan tuo on. Minulla kiertosuunnat vaihtelee, millä tuulella nyt sattuu sitoessa olemaan.

Onkohan minun kuningaskalastajassa jotain vikaa... märkänä juomalasissa missä valossa tahansa tillittää sinisenä...vai olisko tuo prkl koppanokka sittenkin chatterer?

Sitä vastoin värinsä menettäjistä paras on minulla närhi. Sommittelin pitkän kaivelun ja leikkailun jälkeen närhi häkilän siikasia ojennukseen märkänä. Kivat harmaa sävyt löytyi, aivan kuin joku olisi vienyt värit telkkarista, skaala valkoisesta harmaan kautta mustaan. Batman-kamaa suoraan 60-luvun mustavalko-lähetyksenä Pasilan studiosta. Mitä lienee Intialaista närheä.. Kiukuttaa kun tuli sidottua sitä kalastusperhoihin. Eipä laiteta jatkossa.

Sama hauskuus tuli erään yleisesti perhonsidontaan tarkoitetun "laatusilkin" kanssa, nätti punaruskea... märkänä pikimusta vaikka alla olisi mitä. Jees, nätti lohiperhoon joka tulee lasin taakse, kylti eteen "Ei saa kastella".
Ilmeisesti kyse on kuitenkin feikistä vaikka sitä silkkinä kaupataan. Vaikka tuollaisen rihman vahaisi, se pysyisi mustana.. oli märkä tai kuiva. Pitänee seuraavat silkit ostaa vesilasin kanssa.


Kommenttiolof - 18.08.2008

http://mistpool.com/product_info.php?cPath=34&products_id=260
siitä huippu materiaalia sweeppiin
Vaikka ottaahan se kuningaskalastajastakin tehtyyn sweeppiin...


Kommenttikorpikalle - 18.08.2008

No paljon kiitosta vaan kaikille tasapuolisesti positiivisesta kommenteista. Näin alkuun kerron, että olen oikeakätinen ja pyöritän lankaa aina näin päin. Olen huomannut että siipien asettelu on näin päin helpompaa, kun pystyy peukalolla pitämään kiristettäessä siiven asennossa.
Olen huomannut tästä kungfiskaresta ihan samaa :S Mutta peeaukisena on paha mitään chattereria mennä ostaan. Rahaongelmat mulla perhonsidonnassa nyt eniten jarruttaakin. Pitää koitella ens kesälle nuita juhon muunnoksia, jos vaikka parempi onni lohen kanssa :P
Pitää katella jos vaikka jotain latokaroliinan näköstä tänne ilmestyis jonain päivänä ;)


KommenttiGlenButerol - 19.08.2008

Eli tässäkin tuli minulle uusi asia esille, mitä itse en olisi kyllä keksinyt kokeilla. Elikkäs täytyy kokeilla tuota kiertämissuuntaa ja kokeilla josko sitten saisin siiven paremmin asettumaan. Koskaan ei ole liian vanha oppimaan uutta.. Hyvä hyvä.


Kommenttisoininen - 20.08.2008

Hemmetti, Joonas. Pakotat tällä perholla meikän takaasi sidontapenkin ääreen :) Vuosi täs onkin jo sitä taukoa ollu..


Kommenttikorpikalle - 20.08.2008

Kiitos vaan soininen. Tämä se on palautetta, josta tietää, että on ollut onnistunut lisäys rasiaan :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?