Musta Tohtori [muunnos]

KommenttiPentagramm - 11.08.2008

Mustaa tohtoria pukkaa nääs.

Kommentit

Kommenttihc_flyfisher - 20.08.2008

Tekkee tekkee, mutta mittasuhteet ovat klassisen perhon mukaan hiaman persiällään. Tosin ei paljoa. Esim. runkoon 5 kierrosta hopeaa... :)


Kommenttisamooja - 20.08.2008

Kalastus perhoksi ajaa asiansa varmasti hyvin. Levysiivestä ei itsellä ole kokemusta, joten sitä on vähän hankala arvioida. Runko siistiä jälkeä ja pään kokoahan tuo villa tahtoo kasvattaa melkoisesti. Onko tuossa jatkeessa varjo vai paistaako alta tummaa? Ei muuta kun lohelle arvioitavaksi:)


KommenttiPentagramm - 20.08.2008

Juu kalalle suunnattu, jatkeessa hieman jonnilaista varjoa, toki se hiukan tummui kun lakkaa siihen laittelin, kuva ei siis vähän väärentää jatketta. Tuosta villapäästä tuli tehtyä liian suuri, eli liikaa duppinkia. Kiitos myös kommenteista. Laittakaa lisää kommenttia,kiitän ja kumarran.

Santtu


KommenttiPentagramm - 20.08.2008

Tässä asian selventämiseksi jatketta tarkemmin, paremmalla kuvalla siis.


Kommenttiplayer - 20.08.2008

Kalastusperhona ajaa aivan varmasti asiansa, ei kalat laske kierteiden määrää, siihen tarkoitukseen asiallisesti sidottu.

Mutta jos tuota sidontaa ruotii tarkemmin. *Pyrstö on pitkähkö, mutta pitkäksi se sidottiin kehittämisen aikoihinkin 1850 tienoilla. *Runkohäkilä on Blacker-tyylisesti aloitettu aivan takaa, se ei ehkä kestä kuin yhden kalan. Kierteen kun olisit saanut häkilän ruodin päälle... tai aloittaa rungon päältä kierteen toisen kerroksen kohdalta.
* Alussiiven tippet, sen mitoitus on ikuisuus kysymys. Milloin musta latva on vyön kohdalla, milloin yli. Olisin sitonut sen vieläkin pidempänä. Kalastuserhoissa tippet höyhenet kannattaa harjata reilusti auki, sen jälkeen kannattaa kastella ne kunnolla. Sen jälkeen märkinä vetää suppuun pyödän pinnalla sekä antaa kuivua siinä muotoonsa. Kuiville hyvin kevyt harjaus ja paikoileen siipeen.
* Siiven naitokset on kunnossa, pituutta olisi voinut olla lisää. Metso on huippu hyvä valinta.
*Pää, siitä olisi voinut jättää villan pois kokonaankin. Nyt siinä on liikaa villaa.

Kierteistä yleisesti. Klassisissa perhoissa on joissain ollut niitä 8 kierrosta tuumalla, joissain oli koko rungolla 3-4 kierrosta. Yleisin on se 5-6 kierrosta.

Pisteiden laskun tulosena olet saanut hyvän arvosanan.


KommenttiPentagramm - 21.08.2008

Kiitos Petrille hyvistä vinkeitä ja asiantuntevista kommenteista.:)

Niin mittasuhteet on klassisiin suhteisiin verrattuna päin hatelikkoa, mutta kalastus perhoja kun sidon en niihin ole niin huomiota kiinnittänytkään. Veteen tämä pääsee aivan varmasti, mutta missä ja milloin?

Kiitokset tasapuolisesti kaikille kommentoijille, muutta kommenttia lisää.

Santtu


Kommenttiplayer - 21.08.2008

prkl... kotikoneessa jää kommenteista aina kirjaimia pois.. vanha läppäri on kokenut kovia. No, on hauskaa lukea omia kommentteja, "kalatuserhoista" ja "laskun tulosena".
Tuossa blackärissä, jos ilkeää sitoa alussiiven kokonaisista tippet höyhenistä, pääsiipi kannattaa sitoa naittamatta sen materiaaleja. Tippet ohjaa ja muut siiven osat lepattaa virran pyörteissä.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?