Iso Sorsa

KommenttiPentagramm - 01.09.2008

Iso Sorsa on mielestäni yksi maailman kauneimmista perhoista jonka olen nähnyt, juuri sellainen wanhan aikainen, sopivan yksinkertainen ja muutenkin Bueno väritykseltään ja olemukseltaan. Kuvan perho hiukan muunneltuna alkuperäisestä reseptistä.

Kommentit

Kommenttitaimen-67 - 02.09.2008

On kyllä komea perho vaikka en lohiperhoista mitään ymmärräkkään...Oletko saanut tällaisella mitään?


KommenttiJuho_K - 02.09.2008

Tosi komia perho. Varmasti on ollut hyvä pyytö ennen, mutta nykyään niin vähälle huomiolle jäänyt malli. Mitenkähän lie nykyään toiminut lohihommissa?? Klassista yksinkertaisuutta. Tykkään.


Kommenttiperhonsitoja90 - 02.09.2008

Kylläpä on kaunis perho. Loistavaa työtä Santtu! Kurkkuhäkilää levittäisin hieman enemmän sivuille ja päähän lisää lakkaa. Eipä ole muuta korjattavaa;)

"Matalan profiilin siivellä perho senkun kaunistuu." Jetsulleen;) Nätti on profiili! Tuo tuplana sidottu mallard on kyllä eri hieno verrattuna sinkkuna sidottuun siipeen.

Mikä koukku on kyseessä?


Takulla tohon nappasee!


Jaska


Kommenttiperhostelija93 - 02.09.2008

Kyllät se lohi sen ottaa... jos päähän sattuu sanoi lappalainen. Alkuperäisessä oli muistaakseni siivessä alla kalkkunat väärinpäin, siten että ne sojottaa sieltä alta ulospäin ja mallard päällä oikeinpäin. Mutta kyllät se oravankin kanssa menee.


KommenttiPentagramm - 02.09.2008

Kiitosta vain.:)

Taimen-67: Tämä kyseinen perho vielä testaamaton, mutta varmasti pääsee vielä uimaan vetehen, kaikki hyvä aikanaan.

Juho: Itsekkin olen ihmetellyt, miksi juuri Iso Sorsa on jäänyt kaiken huomion ulkopuolelle? Mielestäni se kuuluu maailman kauniinpien perhojen joukkoon,kaipa se mennee niin että immeiset ei ossaa kattoa perhoa "oikealla" silmällä? On kai sitä Lohia tälläkin perhomallilla joskus rannalle asti nosteltu, mutta ei maheta paljoakaan Tenolla lohille tarjota? Itsellä tulee mieleen perhosta sellainen klassinen olemus.;)

Jaska: Juu, kuva hämää vähän kurkkuhäkilän tuuheutta, mutta tosiaan saisi sitä enemmän levittää sivuillekkin. Jos koukun oikein muistan se saattoi vaikka ollakkin Partridgen 2# lw single salmon. Päähän lakkaa niin hyvä tulee. :)

Santtu


KommenttiPentagramm - 02.09.2008

Juu taisi olla kalkkunat väärte päin alla.;)
Joonas: Tulikos viikonloppuna Lentuankoskelta lohikaloja rannalle nosteltua?


Kommenttiperhostelija93 - 02.09.2008 (Muokattu 2.9, 18:09)

Ei tainnut rannalle asti tulla kuin yksi mitallinen. Sepä sitten syötiinki jo siellä porukalla;). Omaa perhoani eivät mitalliset tällä kertaa kelpuuttaneet.


KommenttiPentagramm - 02.09.2008

Juu, sitä pikku taimenta siellä on aivan mahdottomat määrät, tuppaa melko usein kiinni olemaan. Itse kopaisin Lentualla Sunnuntai iltana, ilman kummempi tuloksia, vain pieniä taimenia tuli sekä muutama harri.

Laittakaa lisää kommenttia perhosta, tämä tältä erää.:)

Santtuu


Kommenttiplayer - 02.09.2008

Peesaan edellisiä, oikein hyvin sidottu. Sopiva koukkukin tuolle matalalle siivelle. Ehkä vähemmän mallard:ia, no, se olisi saivartelua.

Siinä muuten olisi lohiperho joka voisi olla hyvä taimenellekin... enkä tarkoita meritaimenta. Joten, siitä perho taimenrasiaan sille isolle. Taimenta tuolla kannattaa kokeilla simppuna pitkin kesää, mutta arvelen sen olevan parhaimmillaan loppukesästä auringonlaskun tietämissä, ei kuitenkaan minään pilvisen kelin perhona. Lohelle saa muut pohtia ajoitusta.

Reseptistä, yllättävän hyvin vaikeasti saatavaa tuo metsopoika, sen paikalla voi kokeilla partridge:a siis peltopyytä, mandariinisorsa on hyvä, muita kokeilun arvoisia on laikuttomat summer ja wood duck.
Villasta, fiery brown olisi oikea se sävy tuohon.

Virittelijä tekisi rungon sekoittamalla punaruskean sekaan hiukan oranssia, violettia ja viininpunaista. Dubbaukselle auki nypintä tuosta häkilän läheltä, muuta runkoa ei kannata nyppiä auki.


KommenttiPentagramm - 02.09.2008

Kiitos Petri!:) Tämä kyseinen perho, juuri tämä yksilö on sidottu juuri sille Lentuankosken Isomukselle, siis niskalla vierailevalle 5-kiloiselle jättiläiselle! Joten pitää peruketta paksuntaa roimasti kuhan kalalle lähtee!:D


Santtu


Kommenttiborsse - 02.09.2008

Kierre kuparista ja häkilä riekosta, silloin pyyntiin heinä/elokuun vaihteessa keskellä kirkasta päivää, isolle kalalle isolla koukulla.


KommenttiPentagramm - 03.09.2008

Iso käsi kommentoijille, tästä on hyvä jatkaa etippäin,Kiitos!:)

Borsse: Kiitos vinkistä, kuparisen kierteen olisin tähän sorvaillutkin paikalleen, mutta piru vieköön ei lootasta löytynnä. Tuo metso on aika lähellä väritykseltään riekkoa, käytin metson ruskeita, sellaisia permeitä pilkullisia höyheniä!

Kommetteja sopinee vieläkin, joten antaa tulla vaan!

Santtuu


KommenttiGlenButerol - 06.09.2008

Ohhoh, meinas mennä huomaamatta.. Ehdottomasti kauneimpia perhoja minunkin mielestäni, ja tämä yksilö on sidottu erittäin kauniisti. Ei voi kuin ihastella, olet taas laittanut pikkuisen paremmaksi edellisestä. Mukava huomata kuinka ihmiset kehittyy kun aika kuluu.. Jokaisella on ollut samaa ja niin sen pitää mennäkkin. Hyvä Santtu.


KommenttiPentagramm - 08.09.2008

Thanks man!:) Kehittymistä havaittavissa on jos verrataan viime vuoteen!:)
Tästä tulikin mieleen, piru kun oma v.kärkinen kalkkuna on loppu,niin en voikkaan sitoa The Dunt:tia loppuun, voi rähmä:(!

Santtu

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?