Soutajan Uni

KommenttiSalar - 18.09.2008

Kommentit

Kommenttiolof - 23.09.2008

Siinäpä kirjaimellisesti ottiperho. Special versiossa on häkilänä vaalean punaiseen vivahtavaa kukkoa ja vaalena punaista maaoravaa.. Sellaiseen rytkähti kerran Tenolla Savikuopan kojamo..
Sitten perhosta saa pienellä muunnoksella myös loistavan usvaperhon, niin taimenelle kuin lohellekin. Tämä muunnos syntyi puolivahingossa.


Kommenttihc_flyfisher - 23.09.2008 (Muokattu 23.9, 09:31)

Kerrassaan todella hienoa sidontaa. Kultafasaanin chrestit "yhtyy" niin sanotusti nappisuorituksella ja runkokin on hyvä, kierteestä puhumattakaan. Värit on mainiot ja ainakin toimivat. Sen on varmasti moni tämän uittaja/soutaja todennut. Tämä on nimenomaan sellainen Soutajan unelma perho! :)


Kommenttiolof - 23.09.2008

Miksi muuten reseptissä on ns. tuntosarvet ? Eikös tuo pitäisi olla vyö ?
Rungon etuosalle voi muuten lisätä vielä punertavan runkohäkilän.


KommenttiPentagramm - 23.09.2008

Olof; Luulen että tullu erehys, mutta eipä tuo perhoa rumenna.;)

Perho kerrassan komea, suoraan sanottuna täydellinen kalastusperho! Siipi näyttää hyvältä, sellainen ilmava fiilis tulee mieleen. Jätkä osaa, hyvä hyvä!:)

-Santtu


Kommenttiplayer - 23.09.2008

Todella hyvin sidottu. Ja vielä tuohon parjattuun Mustad:n koukkuun! (Tuo Mustad on ihan kelvollinen koukku kalastuksessa) Teno-solmulle tilaa päässäkin.
Siipi ei ole soutajan mieleinen, mutta perhonviskojat tuskin valittaa, hyvähän sekin on.

Muutoinhan Soutajan Unen voisi mieltää Peuran Yön sisarperhoksi, sen verran samoja elemettejä kumminkin on.

Tuskin sarvista haittaakaan on... jotenkin olisin tuohon laittanut ne fillarin sisäkumin väriset, buff:it, kun sellaisia kirkaan punaisia macaw:eita tuskin helpolla löytyy.


Kommenttiperhonsitoja90 - 23.09.2008

Voe voe voe että kun on nätti! Laatutyötä Joelilta! Ei satu kyllä yhtään asiaa, joka olisi vinossa. Arvosanana täysi kymppi.


Kommenttimake_ - 23.09.2008

mistäs sitä kotimaista oravaa saa? rauhoitettu elukka mielestäni ku viimeksi katoin vai saako sitä tarhata ja myydä turkkeja? Oikein nätti perho mitään muutettavaa en keksi,mutta jos ihan väkisin keksitään, niin olisin laittanut päätä ihan hippusenverran eteenpäin;)


KommenttiPentagramm - 23.09.2008

Ei helvetissä päätä tarvitse eteen päin laittaa, ideahan on sellainen, että tähän sopii solmimaan teno-solmun! Ideahan on siis tämä:http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/download/file.php?id=1631&mod e=view


Kommenttimörkö - 23.09.2008

Joo on se kaunis. Itekkin tota mustadin koukkua käyttänyt eikä mulla mitään valittamista siitä ole.

Ja oravaahan saa kun ajelee pitkin vilkasliikenteisiä teitä ja katselee jos näkyisi kurreja jotka on halunnu tutustua paremmin auton pohjapanssariin. (taitaahan tuota saada joulukuussa mettästellä mut kukapa kehtaa ruveta moisia ampumaan)
Niin ja mullekkin tuli tästä mieleen heti Peuran Yö. Varmaankin johtuu tuosta rungon oranssisuudesta mikä aikalailla samanlainen.


Kommenttimake_ - 23.09.2008

Harvinaisen totta tuo oravan uteliaisuus. Nyt ku tuo solmu tutuksi tuli nii ei laitetakkaan sitä päätä eteenpäin :D


Kommenttiborsse - 23.09.2008

Kotimaista lohiperhoaatelia. Synnytetty siellä missä sitä käytetään, siis tenon rannalla, ja tehty suurlohen pyyntiin tenolle. Jo vuosia kuulunut tenonsoutajien vakioperhoihin heinäkuun lopulle. Kannattaa sitoa myöskin kultaisella hela ja kierre vaihtoehdolla. Hienoa että tällaisia kotimaisia lohiperhoja lisätään ja vielä hyvin sidottuna.


Kommentti-jyke- - 23.09.2008

No mitäpä tähän on lisäämistä, nättihän tuo on kuin mikä, ja kuva on loistava. Liekkö sitten Peuran Yö ollut mielessä tätä kehitettäessä.

Kyllä tuommoista kelpaa uitella...


Kommenttivikkeli - 24.09.2008

Todella komea! Siipi voisi lähteä aavistuksen pystympään. Saksilla on helppo katsoa oikea kulma. Tarkoitan siis että siipi ja häkilä ovat samassa kulmassa, koukun varteen nähden. Nyt näyttäisi cresti menevän hieman pienemmässä kulmassa häkilään nähden. Tämä on sitä pilkun viilausta. Annan kyllä silti kympin. Hienoa! Näitä lisää...


Kommenttiolof - 26.09.2008

Minulle on ainakin opetettu niin että siipi varsinkin Tenon soutuperhoihin sidotaan runkoon kiinni. Näin siipi kannattaa runkoa paremmin ja se ei ui laahaamalla. Tällöin perho kalastaa.. Eli minun ja monen muunkin mielestä tuossa on tuo siipi juuri niin kuin pitääkin. Käy mielestäni niin soutuun kuin heittoon.
Siiven alla laittaisin itse vielä sitä Bucktailia. Ja kuten borsse mainisti kannattaa tehdä malli myös kulta helalla ja kierteellä.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?