Oranssi muddler

Kommenttinirage - 24.10.2008

Perho antoi mukavia kokemuksia Ruunaalla kesällä 2008.

Kommentit

Kommenttituska - 27.10.2008 (Muokattu 27.10, 13:20)

Nätti perho!! Tuliko Isojakin? miltä koskelta?


KommenttiLeva - 27.10.2008

Hyvältä näyttää. Tässä perhossa on tekemisen meininki. Sidonnallisesti ei muuta, kuin että voisi peurasta jättää kauluksen. Tosin sekin makuasia. Alussiipeä voisi ja kokeilla.


Kommenttihc_flyfisher - 27.10.2008

Tämä on selvä ottipeli. Minun makuuni juuri tuo kaulus peurankarvasta olisi hyvä ja pyrstön muutamat karvat pistäisin hitusen lyhempänä. Mutta pitää muistaa arvon kollegat, että nämä ovat niitä makuasioita, eivätkä varmasti vaikuta kalastavuuteen millään tavalla, joten se niistä. Kiinnostaa muuten tietää, että saitko pelkkiä istukoita tällä, vai oliko seassa "Evällisiäkin" kaloja? Tai noh mistäpä sitä enään voi mitään mistään tietää enää missään... nyt sekosin. :D"Ei missään mistään mitään tietävä HOOCEE"


KommenttiKompurainen - 27.10.2008

Joo, komia on ottipeli ja kauluksen minäkin jättäisin tuohon. Eipä tuohon ole lisättävää.


Kommenttikezu2 - 27.10.2008

Todella taitavaa sidontaa. Hieno pää! Koko perho on onnistunut hyvin.


Kommenttinirage - 27.10.2008

Kiitoksia kommenteista! :) Kaulus olisi kyllä ihan nätti. Pitää tehdä se seuraaviin versioihin. Muutama kala tällä tulikin ennenkuin jäi pohjaan, joten vakuutti minut. Tällä ehdin kalastaa oikeastaan vain Siikakoskella, josta kirre ja pari taimenta. Perusistukkaita olivat. Taimenet oli oppinut kyllä syömään hyvin, kun vatsat oli täynnä pikkukalaa ja larvoja.
Tuon "mukavasti" -sanan laitoin tohon esittelyyn, koska muut käyttämäni perhot eivät antaneet silloin mitään ja sitten tuo yllätti :p


Kommenttimianka - 27.10.2008

Itsehän en muuttaisi mitään, jos tuollaisena kerran ottipeli on.

Muunnoksena voisi sitoa kyllä noita versioita missä on ne kaulukset.

En tiedä onko sillä kalastuksellisesti mitään väliä, mutta saattaa olla tai saattaa olla olemattakin.


KommenttiImamar - 30.10.2008 (Muokattu 30.10, 11:20)

Kiertykö usein siipi koukunmutkaan?

Siikakoski on kyllä makea paikka. Viime kerral onnistuin laittamaan käteni pakettiin kesken toisen taimenen väsytystä, kun liukastuin ja kyynärpää suoraan kiveen. Mutta kala tuli ylös kyllä yhdelläkin kädellä.. :) Suomalaista sisua *erkele.

Nyt on taasen kylkiluu paketissa, viime nyrkkeilymatsista treeneissä. Saas nähdä mitä tulee sidonnasta jos tuossa viikonloppuna kokeilisi.. :)


Kommenttiluonto-eno - 30.10.2008

On varmasti ottipeli.Pakko kysyä:Mistäpä sait mallin...?Nimittäin alkuperäisen kehittäjän viiden vuoden takaa tunnen melko hyvin koska se kirjoittaa juuri tätä tekstiä.Alkuperäinen resepti löytyy esim.perhokalastajat.net sivuilta.Laitoin sen sinne joskus Ruunaan koskia koskevaan keskusteluun.Laitanpa sen vielä tähänkin:

Iris-perho(nimi tulee siskoni mukaan joka saneli materiaalit)
-koukku: streamer n:o6(alkup.partridge finnish streamer)
-pyrstö: punainen orava,n.rungon mitta ja paksuhko
-kierre:medium soikea kulta
-runko:takaosa UV-Dubbing(Black peacock).etuosa fluorioranssi villa
-runkohäkilä:etuosalle fl.punainen kukko
-kurkkuhäkilä:sähkönsininen kukko.latvat saavat ulottua koko rungon mitalle
-siipi:sitomisjärjestys tämä:fl.punaiset kukon häkilät selät vastakkain,päälle fl.oranssi marabou,sähkönsinisistä flässiä 4 suikaletta hieman edellisiä pitempänä,sivuille taas fl.oranssia marabouta,kuparin väristä flässiä 4 suikaletta hieman pidempänä.Sivuille kalliokettua niin,että musta siinä oleva valkomusta-raja osuu rungon keskikohdalle
pää:mudlerpää porosta

-On todella tappava peli monessa paikassa ja moni sitä on jo omaksi mallikseen esitellyt minullekin hieman muunneltuna...


Kommenttinirage - 30.10.2008 (Muokattu 30.10, 14:36)

Imamar: Eipä se kovin usein ole kiertynyt.
luonto-eno: Itseasiassa juuri pk.netistä etsiskelin ennen Ruunaan reissua perhoja sinnepäin ja tuon Iris-perhoreseptin löysin sieltä ja sitasin tämmösen mallin siitä. Ei ollut kuin yksi kappale mukana näitä ja se jäi lopulta pohjaan. Ensi kerran enempi näitä mukaan! Hyvin kyllä toimi eli kiitokset siulle reseptistä :)


Kommenttijuhahujanen - 30.10.2008

luonto-eno:

Oma tytär tuntee omakseen nimen Iris, joten eiköhän Nurmijoelta ensikesänä vihreän Kettumuddlerin lisäksi kalaa nosteta myös tällä Iriksellä.


Kommenttiluonto-eno - 31.10.2008

Hienoa,että muutkin kuin oma kaveripiiri on onnistunut tuolla mielestäni varsin kalastavalla mallilla.Perhoa kannattaa silti kehitellä lisää,korvata materiaaleja jollain toisella värillä jne.tai karsia epäoleellisia tarpeita pois.Itse en uskalla alkuperäisestä ohjeesta jättää mitään pois,vaikka varmaan kalaa tulisi silti.Kalliokettua pidän yhtenä tärkeimmistä osista,sillä jos se on laadukasta,eli musta ja valkoinen luovat selvän kontrastin perhon kyljille,niin teho paranee.No koko perhohan on melkoisen näkyvä ja sitä olen hakenutkin,sillä ruskeavetisiin paikkoihin sen tarkoitin.Vianta ja Nurmijoki Ruunaan lisäksi ovat olleet koealueena kun perhoon on haettu uskoa ja näissä paikoissa sitä kyllä on tullut...Eka koereisullaan tuo malli antoi Murroolla koko ajan kalaa kun muita pörhöjä eväkkäät katselivat naureksien.Isoin taimen on sillä vielä saamatta,mutta kaverini pääsi kuitenkin 10 min.pitelemään ja juoksemaan tosissaan perässä kun n.4-5 kg taimen pamautti Murroolla hänelle tekemääni malliin.Punnitus veteen oli sikäli helppoa,että kala loikkasi ilmaan vavan alla ja sitten syöksyi kiskaisten hetkessä siimat puolanakselisolmuun asti.Irtosi...No onneksi ei jäänyt perho suupielessään riutumaan,mutta kaverini sai pitkäksi aikaa tärisevät kädet vaikka onkin entinen mäkihyppääjä ja tottunut koviin paikkoihin;).Paljon muitakin em.paikoissa hyvin pelaavia perhoja on varmasti tämän lisäksi olemassa ja ei Iris aina toimi.Kavereillani on myös kehittämiään erikoisperhoja joita käytän kun tämä malli ei kelpaa,mutta paljastakoot ne itse jos haluavat.Kireitä siimoja ja kehittäkää tätä perhoa vielä ottavammaksi;)!


KommenttiJ.lo - 02.11.2008

moro. Hienon perhon oot väsänny ja luonto-eno hyvän reseptin kehitelly. Onko sulla alkuperäsestä iriksestä kuvaa? Oisko muita hyvii perhoi ruunaalle parin viikon päästä pitäs lähtee. Noita iriksii oon koittanu tehä mukaan..


KommenttiIsoPepe - 03.11.2008

Hyvä on perho monet kalat olen alkuperäisellä Iiriksellä saanut kiitos luonto-enon kun on rasiastaan sellaisen antanut.josta olen sittemmin huonojen hermojen takia tehnyt helpommin sidottavan version.


Kommenttiluonto-eno - 03.11.2008

Kuvaa ei ole ainakaan minulla,mutta kun teet niragen kuvan näköisen tuon reseptini pohjalta niin eiköhän se ole siinä.Alkup.perhossa on ehkä enempi tuo eturunko näkyvissä,mutta jos tuohonkin ottaa,niin lieköpä sitten merkitystä.
Muita hyviä streamereita omassa käytössäni Ruunaalla ovat olleet esim.Norellin Black Marabou Mudler(täysin alkup.ohjeen mukaan sidottuna),erilaiset kettusiipiset ja kanizonkerit päävärinä keltainen eri sävyineen.Normilarvat ja pupat toimivat oikeaan aikaan mainiosti,pintureista Caddis,Pomperot ja Puhit...eli samoja pelejä kuin kaikilla virtavesillä.Tarjoilutapa/paikka ja VÄRI ovat yleensä ratkaisseet haluaako kala maistella luomuksia Ruunaan kuohuissa.Nythän siellä on mukava käppäillä kun on vähän sakkia ja kalat ehtivät rauhoittua kunnolla suosituissakin paikoissa.Itse painelen aina karkuun väen paljoutta vähemmän kalastettuihin joen osiin(tai lopetan kalastuksen kokonaan jos mahdoton kansainvaellus) ja usein niissä saattaa saalis olla vaatimaton,mutta onpahan näin löytynyt myös huippuluokan poteroita,joita moni ei älyä kokeilla ollenkaan.Ruunaa on mainio paikka,sillä vesi siellä ei laske ikinä liian alas,paikkoja riittää kuivinakin kesinä.Tulva tekee koivikossa kahlaamisen joskus pakolliseksi ja ehkä se aika on ainoa,jolloin kalastus ei ole oikein mukavaa tuolla muuten mainiolla joella.Painotusta perukkeessa/perhossa joutuu käyttämään monissa paikoissa ja perhoja menee,mutta kuuluu lajin luonteeseen jos haluaa kosketuksiin kalan kanssa.Kireitä;)!


KommenttiJ.lo - 03.11.2008

Kiitos ja kumarrus. Tuolla ohjeistuksella on pakko jo jotain saada. En taida lähtee nyt ihmeimmin paikkoja ettii, siihen murroon niskalle ja siikakoskella jos kävis kokeilee.


KommenttiHörhömies - 18.02.2009

Komia on perho onko vaikea sitoa onko tullu kalaa?


Kommenttinirage - 29.03.2009

Eipä tuo niin hirveen vaativa ole sidonnan kannalta... Ja on tuolla ainakin nuita istareita tullut.


Kommentti^^Perhostelija^^ - 24.10.2009

Hyvältä perho kieltämättä näyttää ja on varmasti ollu kova sana;) minkäkokosia nous ruunaalta?


Kommenttitunturi 80 - 25.11.2010

En ihmettele yhtään että on toiminu ruunaalla koska oon kuullu ennekii että oranssi toimii ruunaalla.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?