Green Highlander

KommenttiAleksiEnqvist - 09.11.2008

Tämmöinen pösäys. Onhan siinä virheitä mutta antakaa vähän sääliä kertooka oma mielipiteenne.

Kommentit

Kommenttiplayer - 11.11.2008

Jaa'a.. minusta tuo on hyvä. Sidontajälki hyvää, runko asiallinen ja siipi selvästi parempi kuin edellisissä.
Tuollaiseen spey-tyyliseen koukkuun ei kannata sitoa korkeaa siipiä, olet pitänyt korkeudenkin asiallisena, profiili perhossa on sekin hyvä.

Kaksi maku-asiaa.
Spey-koukun kaari alkaa koukun kärjen etupuolelta, joten klassikko mittasuhteista kannattaa poiketa. Rungon aloituskohtaa voisi siirtää pidemmälle koukun kaarelta pois.

Kurkkuhäkilä näytetään tauluperhoissa olevan taitettu rungon alle, ainakin kuvausta varten. Tässä Greenarissa minusta sitä ei pitäisi edes kuvausta varten taitaa alas. Tuossa siivessä on keltainen kaista alimmaisena, joten keltainen kurkkuhäkilä olisi hyvännäköinen kun se nousisi rungon sivuillekin.

Mutta, olet sitonut hienon perhon.

Yleisesti crest:eistä.
Stenberg:n Mikko esitti mainion ennakko käsittely tavan crest:eille.
Crest likoamaan lämpimään veteen, 0,5 - 1 tunniksi. Märkä crest kyljelleen vaikka pöydälle kuivumaan, samalla sille voi asetella siiven yläreunaa myotäilevää muotoa.
Kuiva crest aukeaa nätiksi harjaamalla sitä käyrältä puolelta pehmeällä hammasharjalla. Siis tosi yksinkertaista.

Katteen crest:it kannattaa valita siten että niissä on hiukan höyhenen tyven nukkaisia siikasia mukana. Pyrstössä olen alkanut suosimaan samanlaisia nukkaisia crest:ejä jos pyrstöksi ei tule mitään muuta. Nukkaa ei kumminkaan kannata jättää niin paljoa kuin katteessa.KommenttiAleksiEnqvist - 12.11.2008

Kiitos kommentista tuo crest käsittely on kyllä minun makuun turhan liian pitkä kestoinen mutta varmasti toimii.


Kommentticoiner - 12.11.2008

Minä oikaisen crestejä esim. juomalasin pinnalla seuraavasti: crest kostutetaan ja muotoillaan juomalasin pintaan (katsotaan, että se on suorassa ja sormella painamalla hieman aukaistaan rakennetta). Pinta johon crestejä "liimataan" kuivumaan, voi olla ihan mikä vain kaaareva esine ja samalla saa muotoiltua haluamansa kaarevuuden ja crest aukeaa nätiksi heti kun sen pinnalta ottaa. Laitain usein niitä useampia kerralla muotoiluun. Ne kuivahtavat kyllä aika nopeasti, mutta ihan hyvä jos ehtivät olla siinä kuivaksi asti ts. 1-12 h. Jos crestit liottaa lämpimässä vedessä ennen oikaisua, tulee varmasti vielä parempia.


KommenttiRistoJ - 12.11.2008 (Muokattu 12.11, 19:13)

"eiku onse pösäys" sanoi Liinam.. eiku siis Juho kun perhon näki :)


Kommenttisanteri94 - 10.08.2009

Jaa että siikaperho...


Kommenttitunturi 80 - 10.01.2011

En oo ikinä nähny noin komeeta green highlanderia.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?