Browneri

Kommentti-toue - 01.12.2008

Raudanjoella Rovaniemen lähellä tummemmassa vedessä sellainen ottipeli että!

Kommentit

Kommenttiperhonsitoja90 - 04.12.2008

Varmasti ottipeli, siitä ei ole kyllä ensi näkemän jälkeen epäilystäkään. Ite jatkasin siipeä hiukkasen, niin että se olisi pyrstöön asti tai jopa vähän yli sen. Lisäisin myös peurankarvakauluksen. Muttamutta, makuasioita.;) Sidonnallisesti ei muuta korjattavaa.


Kommenttijuhahujanen - 04.12.2008

Mullakin monessa kalastusperhossa siipi lyhentynyt ihan käytännön syistä.
1) pitkäpyrstöiseen tulee jostain syystä useammin näitä ohiiskuja.
2) Pitkä eläväinen siipi pyörähtää kuitenkin aika useasti koukunmutkaan.
Ja kun ei ole pyytävyyteen vaikuttanut, niin miksipä tuota siipeä pidentämään.


KommenttiIke - 04.12.2008

Hujasen kanssa jaan tässä saman ideologian. Katselin tässä olikohan metsästys ja kalastus -ohjelmaa (ruotsalainen, näkyy maxilla) ja siinä pyytivät seineltä patongin purijoiden maassa kuhia madolla virppavehkeillä. Yksihaarakoukkuun mato ja siitä sitten lyhyellä siimanpätkällä kolmihaarakoukku perään johon madon "häntä" kiinni jolla saadaan kiinni ne maistelevat kalat. Eli veikkaisin, että nämä vähän "puolitosissaan" olevat kalat käyvät juurikin streamerin ja tinselin pyrstöä näykkäämässä ja mitä lyhyempi pyrstö niin sitä varmemmin kala kiinni..luulisin...

Itse perho näyttää varsin mukavalle. Tämän tyylisiä ahvenen värityksellä olevia olisi tarkoitus tässä väsäillä itsekkin...


Kommenttisamooja - 04.12.2008

Missä päin Raudanjokea -toue käy pyytämässä? Kyseisen joen taimen kelpuuttaa perhon ilman kimallettakin. Pitää vaan varoa ettei ne mörököllit kisko koukkuja suoraksi. On käyny pari kertaa niinkin. Hieno perho.


KommenttiNalle Karvatassu - 06.12.2008

Siinäpä oiva kalastusperho pitää kokeilla sitoa samanlainen, mutta vähän yksinkertaisemmin, kun ei oo tota oravaa. Hyvää itsenäisyyspäivää!


KommenttiTeePerho - 08.12.2008

Itse hieman kokeillut tuota siiven mittaa niin tullut siihen tulokseen että lyhyt siipi pyytää paljon paremmin koska perho pääsee elämään paremmin, koukkuhan se on joka perhoon uinnin antaa, jos siipi liian pitkä ja massiivinen niin silloin tuhoaa perhosta liikkeen, se vain siiven nokka liikkuu mutta lyhyellä siivellä perho poukkoilee herkemmin holtittomasti puolelta toiselle.
Tosin joissakin olosuhteissa pitkä siipinen eloton perho pyytää paremmin, esim,alkukesä ja syksyllä pimeässä,sekä kylmässä vedessä.
Itse tullut tuommoseen päätelmään mutta niitähän on jokaisella omansa.
Pääasia että toteuttaa omaa tyyliään.
Muuten perho todella huvin sidottu ja kalastavan oloinen,olemukseltaan kuin väreiltäänkin.
Veikkaisin tuon toimivan parhaiten alkukesästä ainakin taimenelle?
Miten onko ollut vuodenajalla merkitystä?


Kommentti-toue - 08.12.2008

Kiitos kommenteista. Käyn tuossa n. 10 km vikajärveltä ylöspäin Raudanjoella. Siinä on oikein hyvä paikka.. Tosin aika vaikea kahlattava.

Kyllä tämä alkukesästäkin toimii, mutta paremmin loppukesästä tuolla joella jossa käyn paljon. Alkukesästä käytän musta/valkoista perhoa suurimmaksi osaksi.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?