Perus larva

KommenttiPinssi - 23.12.2008

Näitä täällä riittää, mutta laitoi vielä oman versioni. Parannus ehdotuksia otetaan vastaan!

Kommentit

Kommenttihossanjoki - 02.01.2009 (Muokattu 2.1, 14:46)

Ei mun mielestä tartte muuttaa mitään...Varmaan ottaa!:D Kannattaa tehä näitä eri väreissä.


KommenttiPinssi - 02.01.2009

Kyllä näitä on rasia pullollaan eri väreissä :D


Kommentti/hk - 02.01.2009

Ihan täydellinen larva. Tuota ei enää parantaa voi, mutta toki kannattaa tiettyihin olosuhteisiin tehdä versioita esimerkiksi iskupisteellä tai kuulalla varustettuna. Myös kultakoukkua kannattaa kokeilla.


Kommenttihossanjoki - 02.01.2009

Pinssi: Milloin muuten olet eniten kalaa saanut tällaisilla larvoilla?


KommenttiPinssi - 02.01.2009

En ikinä


Kommenttiluonto-eno - 02.01.2009

Joo.Ihan kelpo larva.Moni vaan mieluummin esittelee niitä rasoissaan kuin kaloille,jotka odottavat larvoja POHJAN tuntumassa.Sinne niitä myös jää ja se on ainakin tuntemattomissa paikoissa ainoa tie saaliiseen.Larva on monta kertaa pelastanut tyhjän pyytäjän osalta.Niitä menee ja siksi yritän tehdä mahdollisimman simppeleitä sidoksia.Joka jaksaa joka helekutin jalkanivelen ja jaokkeen laskea ja sitoa,niin siitä vaan,ei se synti ole mutta turhaa työtä.Kala ottaa hyvin hyvin helppoihinkin larvoihin kun se vain on aktiivinen ja jos näin ei ole niin sitten onkijasällin on oltava tarjoilussaan ryhtikäs;)!Ken larvalla onkii,oppii sitomaan nopiasti hyvää kalan evästä pohjaan ja kalan suuhun jätettäväksi ja tekemään solmut myös varsin näppärästi;)!


Kommentti/hk - 02.01.2009

Noista käyttöajankohdista. Tällainen perho kyllä toimii loistavasti läpi kauden, mutta itse sitoisin tällaisen tummanoliivin larvan siimani päähän joskus juhannuksen kieppeillä, ja se vaihtuisi ruskeaan versioon ehkäpä elokuun puolenvälin paikkeilla. Ennen juhannusta käyttäisin ehkä hieman vaaleampaa versiota. Mutta tosiaan toimii hienosti läpi kauden.


KommenttiPinssi - 02.01.2009

Kiitos kommenteista


KommenttiIke - 02.01.2009

Enon kanssa olen samaa mieltä, että larvasidokset on järkevää pitää yksinkertaisina. Sitähän tämäkin toki on. Ja on niitä jotka sitovat tosi näyttäviä kuten esim. jopeli ja ilmeisen näppärästi ne syntyvät ja hattuahan pitää nostaa kun jaksaa väsätä.

Itse sidoin tuossa pinkkiä larvaa siten, että otin uusio käyttöön liitsien jäljiltä maraboun jämä höyhenet ja siitä nypin rungon dubbauksen. Liekkö sitten toimii tiedä häntä. Testaillaan keväällä Viannalla ja Nokisenkoskella...


Kommenttijuhahujanen - 03.01.2009

Itse uittelen larvastaessani sekaisin pupia ja larvoja. Joistain syystä noin 95% kaloista tulee tällöin pupilla, tosin larvastaen kalastaen. En tiedä miksi, mutta näin vain on.
Itse sidonhan on tyylikäs.


Kommenttiluonto-eno - 03.01.2009

Heh!Herra Hujanen saanut samoja kokemuksia kuin minäkin.Ei ne kalat aina ymmärrä luonnon suurta kirjaa esim.perhon uitossa.Pervokalastukseni esihistoriallisina alkuaikoina en tiennyt,että pupilla kuulemma pitäisikin kalastaa pintakalvossa.Siksi käytin niillekin tehokkaaksi huomaamaani tapaa,eli uitin puntin kanssa larvastaen.Mukavia elämyksiä kertyi melkein joka reissulla kun aloin oppia tuntemaan kalastamieni jokien muotoja.Muistan kun muuan heppu katsoi minua paheksuen kun ilmoitin saaneeni kalat e.m.konstilla.Pakko oli kysyä miten hän sitten olisi kalastanut ja suorastaan puuskahtai tuo maestro:"Pinnasta tietysti pöljä!Pinnan tuntumasta niilä pupilla aina kalastetaan,muuten kalat on vahinkoja"No vahinkoja tai ei,niin paremmin olen saanut useasti kalaa nykyäänkin tuolla larvauitolla,varsinkin kun uiton loppuvaiheessa tekee leisenringin-tai mitä lie-nostoja.Ei se aina pinturikaan kelpaa muuten kuin uponneena.Kummia nuo kalat eivät lue kirjoista miten pitäisi käyttäytyä;)!


KommenttiPerho-tommi - 04.01.2009

No näin! Tässä ei kyllä ole mitään parannettavaa. Yksinkertainen on kaunista ja toimivaa vedessä. Larva mitä eniten käytän on aika samaa väriä ja yhtä tumma. Melkein aina sidon siihen fl.keltaisen iskupisteen. En sitten tiedä onko sillä merkitystä :) Näitä vaan paljo rasiaan ja joelle.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?