Musta nymfi

KommenttiPinssi - 24.12.2008

Kalastus käyttöön tehty perho. Kokemuksia perhosta ei vielä ole, mutta toivotaan että niitä tulee!

Kommentit

KommenttiLeva - 31.12.2008

Nätti nymfi ja hyvää sidontaa, mutta mutta... Jos, kerta perho on nimenomaan tehty kalastuskäyttöön niin sitä vaan mietin, että aika vaisuksi tuo perhon eläminen siellä vedessä jää.


KommenttiPinssi - 31.12.2008

Kiitos kommentista! Se jäi vaivaamaan et miten sitä elävyyttä sais tohon perhoon?


KommenttiLeva - 31.12.2008

Hyvä kysymys ja aika hankala, jos haluaa tuon realistisuuden säilyttää mahdollisimman hyvin. Tietenkin tuon rintakehän voisi pöyhiä, että siitä sojottaa tuulikarvoja ja laittaa vaikka kanasta häkilän noiden fasaani jalkojen tilalle.


Kommenttihc_flyfisher - 31.12.2008

Hyvä pinssi. Tuossa on perho, joka antaa kalaa ja on todenmukaisen näköinenkin. Niinkuin jo Leva totesikin, on elävyyttä saatava kuitenkin hiukkasen lisää kalastavuutta ajatellen. Pöyhintä rintakehään on hyvä juttu, tai vaikkapa ihan hentoset häkiläruodit pyrstöön.

Erittäin hyvää nymfityötä pinssi! Ja hyvää uuttavuotta sinulle, Propilkissä nähdään! ;)


Kommenttiluonto-eno - 31.12.2008

Ööö..onkos niissä luonnossa esiintyvissä nymfeissä muita elävyyttä lisääviä tekijöitä kuin uinti?Voi olla,mutta uittamallahan se elävyys tulee tähänkin varsin pätevän näköiseen yleisnymfiin joka kattaa pitkälle sen lajin edustajat.Monet kalat on tulleet kun nymfi vain lilluttelee virrassa.Joskus laitan pääperhoksi,mutta yleensä sivuperukkeeseen ja ajoittain se kelpaa mainiosti kun vain koko ja hahmo/väri löytyy.Jos sitä elävyyttä kaipaa ja haluaa kalastaa viimeisen päälle oikeaoppisella nymfitekniikalla,jossa siimaa "stripataan"sisään,huomioidaan siimat,perukkeet,uittotapa/paikka,perhon tarkalleen oikeat esikuvat jne.niin tietoahan löytyy lukuisista kirjoista ja netistä älyttömästi.Rannoillakin tapaa joskus herroja,joille antaa täyttymyksen tunteen kun saavat kalan nappaamaan e.m.valinnoilla juuri sellaisena ravintokohteena kuin olivat tarkoittaneetkin.Kalan koko on silloin toisarvoinen tekijä ja onhan sitä tullut kokeiltua itsekin.Mukavaa jos onnistuu,mutta näin boheemille luonteelle liian pikkutarkkaa.Ken siitä pitää,niin nostan hattua;)!Eli on nämä sellaisia "käsialavieheitä" jos eloa niihin haluaa puhaltaa.Marabouta ym.voi tietysti laittaa vaikka pyrstöön,mutta voiko silloin olla varma,että kala otti sen nymfinä?Ettei vaan maistanutkaan vaikka kalanpoikasena tai juotikkaana...?Ei kai väliä yleensä jos riittää kun tärppi vain tulee,mutta jos haluaa oikein hifistellä;)?No joo!Mukavan näköinen on perhosi!Ei muuta ku uimasilleen!


Kommenttihc_flyfisher - 31.12.2008

Heh! No luonto-enohan sen sanoi. Pidäppä tämä tällaisena, niin saat kalasi varmasti "nymfillä"!!!

Ei missään nimessä pahalla, totta sinä puhut! :)


KommenttiLeva - 31.12.2008

Noo, varmojahan me ei voida olla kai mistään?:D Niin, eipä nuo omat lyijyhaulitkaan ole kovin eläviä ollut, kun kirkkaassa vedessä päässyt näkemään miten kalat niitä käyvät kopaisemassa.


KommenttiPinssi - 31.12.2008

Nyt on tullu hyvää ja antoisaa kommentia, joten siitä kiitos teille ja hyvää uutta vuotta kaikille perhokalastajille!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?