Koskikorennon nymfi

Päältä

KommenttiWallu - 02.01.2009

Kommentit

Kommenttihc_flyfisher - 07.01.2009

Tämmöisillä perhoilla saa kalaa, yleensä aina. Kalastustekniikkaa kun malttaa vaihdella, niin tulos on hyvä. Sinä olet toteuttanut koskikorentoperhon hyvin ja sidontakin on kalastusperhoon todella hyvää! ;)


Kommenttihossanjoki - 07.01.2009 (Muokattu 7.1, 12:51)

Jep tollanen perho on pelastanu monta reissuu..Ihan vakio kamaa ja voi sanoo et aina kalastava!:D Hyvä on sidontajälki, ei mitää suurempaa korjaamista. Mitä toi kyseinen duppinki muuten on tossa kuvan perhossa?


KommenttiIke - 07.01.2009

Näyttää kyllä mukavan eloisalta sidokselta. Onko jossain muuten kuvallista ohjetta miten nuo jalat laitellaan ja kansantajuista ohjetta mistä höyhenestä ne on hyvä tehdä (esim. ruskea/vihreäsävyiseen nymfiin)?


Kommenttihossanjoki - 07.01.2009 (Muokattu 7.1, 14:27)

Kuvasta en tiedä mutta...Kun perhon takaruumis on tehty ja eturuumiin selkä on kiinnitetty paikoilleenlaittamista varten, kiinnität samaan kohtaan kuin eturuumiin selkämateriaalin esim. peltopyyn peitinhöyhenen sillä lailla, että höyhen kaartuu ylös- ja taaksepäin ja se on höyhenen kärjestä kiinni. Sitten siis esim. duppaat thoraxin, vedät ''jalkahöyhenen''(peltopyyn) thoraxin yli ja lopuksi selkämateriaalin(esim. riikinkukon pyrstösulan siikasia)samalla tavalla kuin peltopyyn thoraxin yli. Silloin perhon thoraxin sivuille pitäisi tulla siistit taaksepäin kaartuvat jalat peltopyyn höyhenestä...Korjatkaa jos olen väärässä!
HUOM! Minusta tämänkaltaiset nymfit kannattaa AINA painottaa(niinkuin kyseisessä perhossa onkin tehty:)) thoraxin kohdalta perhon uinnin takia, sekä thoraxin muodon takia.


KommenttiWallu - 07.01.2009 (Muokattu 7.1, 16:44)

Voin ottaa suoraan kirjasta kuvan niin näät miten se laitetaan


KommenttiIke - 07.01.2009

Kiitokset molemmille. Tässä on vähän kotikonstein ja sukulaisten opin koetettu treenailla tätä sitomisen ihmeellistä maailmaa. Pitäs kyllä joku kurssi käydä jossain välissä ja hakea kirjoja kirjastosta. Tämä on vaan niin mukavaa "yritä ja erehdy" -menetelmällä ;)


KommenttiWallu - 07.01.2009

1.kiinntä höyhen
2.vedä thoraxin yli
3.kiinntä ja vedä selkäkilpi perässä


KommenttiIke - 07.01.2009

Kits. Näin olen sen tehnyt, mutta ollut varmaan huonoa matskua tai sählännyt omatoimisesti. Ideana olin oikein tehnyt. Treeniä, treeniä...


Kommenttihossanjoki - 07.01.2009 (Muokattu 7.1, 18:31)

IKE: Ite oon ostanu sellasen peltopyyn nahan...Tosin melko kallishan se oli mutta kyllä kannatti ostaa!:D Siitä saa erilaisia materiaaleja moniin perhoihin.

Ja sitte osta ehdottomasti tämä kirja jos haluat oppia perusasiat perhonsidonnasta ja materiaaleista. Tässä on myös lukuisia hyvin perhoreseptejä ja kuvia, joita olen itsekkin tuloksekkaasti siiman päässä käyttänyt!

Ja kirjan nimi on:Perhonsitojankirja ,Juha Pusa& Antti Uitti


KommenttiIke - 07.01.2009

Jeps, kiitoksia Hossa eli pitää pistää korvan taakse. Olen tässä pikkuhiljaa tätä hommaa vienyt eteenpäin. Sidoskelen noita pupia, larvoja, yksinkertaisia salakoita ja ahvenia. Aika perussetillä pärjää, kun on laiska luonteeltaan ja olen mielikuvituksellisesti aika köyhä kaveri visioimaan uusia juttuja. Nuorin enoista on opettanut joskus aikanaan sidontaa Iisalmessa ja häneen tukeudun yleensä, mutta tulee harvoin nähtyä. Keräilen tässä näitä ideoita ja kysymyksiä ja sitten sopivan hetken tullen tukehdutan hänet niihin kun käydään käytännön juttuja läpi ;)

Mut se näistä ja annetaanhan muidenkin kommentoida Wallun nymfia...


KommenttiWallu - 07.01.2009

Toi Perhonsitojankirja on TOOOSI hyvä mull on se lainassa kirjastosta ku sitä ei enää tehä:(


KommenttiWallu - 07.01.2009

hossanjoki:
Mitä toi kyseinen duppinki muuten on tossa kuvan perhossa?

Totaaa....muistakseni mustan hyljen ja kanizonkerin karvaa sekoitettuna


Kommenttihossanjoki - 07.01.2009

Ostin kirjan venemessuilta kaiketi viime vuonna..


Kommenttipasi tapio - 07.01.2009

Oman kirjani tilasin tuolta: http://www.malminkirjakauppa.fi/
Ei oo hintakaan paha :)


KommenttiIke - 08.01.2009

Tilattu :) Kiitos Pasi vinkistä!

Hinta jäi postikuluineen karvan verran auki 20e...Ilmeisesti jonkun verran tilanneet varastoon tuonne, kun näkyi olevan perhokaupoista tosiaan myyty loppuun ja niissä oli ollut hintaa yli 30e


Kommenttihossanjoki - 08.01.2009

Messilla tais olla joku 25 euroa..Mut se oli kyllä hyväostos:D

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?