Sarvijaakko ukkeli

Kommenttiplayer - 04.01.2009

"Huvittelua Tenojoki-sivustolaisittain". Keksitään aihe jonka toteuttamiseen tarvitaan laastareita ja desinfioimisainetta. Jottei olisi liian helppoa yhdistetään parin perhon ominaisuudet ja pienennetään kokoa. "Älkää kokeilko tätä kotona."

Kommentit

Kommenttiborsse - 06.01.2009

Alunperin perho on Tauno Kaasisen käsialaa. Hänen talkkari perho on niittänyt mainetta ainakin Tenon soutajien keskuudessa. Luulen ettei perho ole tullut kovin yleiseksi kalastajien keskuudessa, johtuen ilmeisesti rungon monimutkaisesta ja "vaikeasta" rakennettavuudesta.
Taunon sidontatyyliin voi tutustua Perhokalastuslehden artikkelissa.

Mehän tuolla Tenojoki sivulla keksimme oman tyylin sitoa tuo runko. Ensimmäisen sysäyksen tämänkaltaisten runkojen sidontaan antoi Luonto-Eno, kun ilmeisesti meidän kehittelyperhot alkoivat toistaa itseään rungon osalta ja uusia haasteita piti saada.

Viime keväänä kehitellyllä Ukkeli-perholla saatiin joitakin tittejä viime kesänä, siinä tuo pohjaväri oli vihreä.

Kannattaa kokeilla tämänkaltaista sidontaa, aloittaa kannattaa single koukuista ja siitä sitten kaksihaarojen kautta kolmihaaroihin. Melkeinpä voi jo etukäteen luvata että useampi ensikokeilu menee hylkyyn ja kaikista rungoista tulee omaperäinen itsenäinen malli, joita muilla ei ole.


Kommenttiplayer - 06.01.2009

Se toi Luonto-eno on aika epeli... laittoi pöytään ässänä äsken muddler-päisen lohiperhon.. ja eiku sitoon "muddler Jock Scott naitetulla dee-siivellä" jokeriksi. Onnistuminen minun sidontataidolla lienee vertailukelpoinen oikean lottorivin arvaamiseen.


Kommenttiluonto-eno - 06.01.2009

Hehheh!Tosi epeli oon kun en ite ossaa niin teetän toisilla;)!Tuo runko on helpon näköinen,mutta ainakin minulle ohimosuonen pullistumia aiheuttava.Mallikas kaunotar on kuvassa,hyvä Petri!Jos kesään mennessä oppisin tekemään samanlaisen.On siinä haastetta kun player ja borssekin joutuvat rätnäilemään mielekästä tekotapaa!Missähän olosuhteissa voisi veikkailla toimivan?Eikös tuo muistuta Manun villasukkaa tai March Brownia,niin jos niille jotain sukua lie?Onnittelut kaikille jotka osaavat tehdä tämän lohestajamestari Kaasisen runkomalliin mukailtuja perhoja;)!


KommenttiGlenButerol - 06.01.2009

Kyllähän tuo viheliäisen vaikea runko on teki sen sitten singleen tai tripleen. Aina kun luulet onnistuvasi on joko joku kohta rungosta paljas tai alusrunko ei näy tai muuten jotain pielessä. Lyhyt runkoiseen trebleen kun tekee ylijäämä tavista kääntää helposti vielä kurkun. <hmm taloudellinen perho=) Hienosti olet tuon toteuttanut.


Kommenttiplayer - 06.01.2009

Se toi eno on vaatimaton... huhut viestii sen osaavan sitoa, mutta on patalaiska lukeen kameran ranskankielisiä käyttohjeita ottaakseen perhoistaan kuvia.. (itse kävin 30 opintoviikon kurssin maahantuojan luona ja osaan kaksi asiaa.. painaa laukaisinta ja tyhjentää muistikortin)

Kehuvat turhaan, meillä oli borssen kanssa tiedossa jo ennakkoon miten tommonen runko oli sidottu aiemmin(niin varmaan). Haluttiin vaan kehitellä toisenlainen tapa (niin varmaan). Tuossa on taas erilainen tekniikka (niin varmaan) rungon tekemisessä.


Kommentti-jyke- - 06.01.2009

Eilen juuri tuli väännettyä tuo Talkkari-perho.. kerraasaan nerokas keksintö kehittäjältä. Varmasti upean näköinen vedenkin alla.
Sidontajälihän tässä on viimeisenpäälle hyvää, minun silmään ainakin. Sopivasti materiaalia.


Kommenttiborsse - 06.01.2009

Laitetaan kuva siitä viime keväällä tehdystä ja titin pettäneestä Ukkelista


Kommenttiplayer - 07.01.2009

Kiitos vaan Jyke, mutta tuo on kaukana hyvästä. Tavit ei asettunut kunnolla, kokeilin helpompaa tapaa laittaa ne paikoilleen, ja kierteen kiertäminen käänsi rungon pohjia esille. Sinänsä tuollainen saattaa olla kalastusperhossa "se pieni jokin".
Tuo borssen sitoma Ukkeli on hieno perho... suosittelen kokeilemaan.

Tuon tavirungon idea aukea vasta kun tavi on kunnolla märkä. Märkä tavi päästää alla olevia sävyjä esille. Runkoon kannattaa valita mahdollisimman vaalea sekä tumma raitainen höyhen. Tarvittavien tavi-kaistojen leveys on yllättävän suuri, riippuen rungon pohjustuksen halkaisijasta.
Tarkempia sidonta-ohjeita löytyy Tenojoki-sivuston Perhojen Kehittelynurkasta..sivut n 20 - 23 ja n 58 - 60.


Kommenttiborsse - 07.01.2009

Tuon rungon voi tehdä sitenkin että sitoo tuon tavin eteen kiinni ja lakasrta märkää runkoa vasten kääntää sen taakse ja sitoo kierteellä tavin kiinni. Silloin ei tietenkään tuo rungon takaosa tule "tyylikkääksi", mutta kalastusperhoon välttäväksi. Mutta sormia se keino ei säästele.


Kommenttiplayer - 07.01.2009

Ei siitä pääse mihinkään etteikö tuo runko ole haastava sitoi sen millä tavalla tahansa. Tuon kolmihaaran kanssa on kyllä sormissa vekit aina lähellä.

Tulikin taas yksi kokeilematon tekniikka mieleen.. mutta eipä tuota pääse heti kokeilemaan ja kehittämään. Kaikissa kikoissa ollaan kuitenkin tavi käännetty rungon päälle.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?