Kuparinen

Kommenttikalan elämää - 07.01.2009

Kommentit

Kommenttikalan elämää - 14.01.2009

Eikö kukaan kommentoi? Haluaisin kehittävää kommenttia miten voisin rakentaa siiven paremmin.


Kommenttinimetön - 14.01.2009 (Muokattu 14.1, 14:36)

Siipi on ainakin minun mielestä passeli noin. Runkoa vosi vähän sitoa sirommaksi. Onko silläkään sitten mitään vaikutusta mihinkään, onkin sitten ihan oma juttunsa. Näyttää vaan vähän nakilta tohon hennon oloiseen siipeen verrattua.. Muuten runko hyvin sidottu ja se kartioituu kivasti.

Veteen vaan!

-Oula-

Edit: Onko tämän nun nimimerkkisi takana useampi sitoja? Aikaisemmat lisäykset näyttävät ehkä hieman kokeneemman sitomilta ja kuvaamilta.


Kommenttiluonto-eno - 14.01.2009

No kyllähän tuo siipi näyttää ainakin sivulta ihan mallikkaalta...mutta jos otat sen ja häkilän hieman taaksepäin niin jää sitten tilaa ohjaavalle solmulle.En ole tehnyt,kalastanut tai nähnyt tutuillakaan noin paksurunkoisia perhoja ainakaan lohen loukkuina,joten eipä ole hajuakaan onko siitä hyötyä eli haittaa.Nätistihän se kartioituu,jos sellainen ilmiö kuuluu tuohon perhoon;).Se rungon paksuus on tietysti vähän kinkkinen käsite sikäli,että esim.villasta,hylkeestä ym.vastaavista aineksista tehdyt rungot ovat harjauksen jälkeen ilmavan pörhäkkään pulleita.Niistä kuitenkin valo kuultaa läpi antaen rungolle omia sävyjään ja sellaisilla olen oppinut onkimaan.Silkkirungon isot pojat neuvoivat tekemään ohuena-kerros tai kaksi silkkiä riittää- ja jos alle tulee metallilamee,niin silloin kerroskin.Oikein ohuita runkoja varten silkki on pitänyt puolittaa.No ne ovat niitä oppeja mitä itse olen saanut ja jopa joskus jotain kalaakin on tullut.Paksuin kohta rungoissa on ollut joskus keskiosa silloin kun on sidottu Mar Lodgen tyyppisiä perhoja,mutta ei aina.Tuo paksu silkkirunko käytännön toimissa on siis minulta pimennossa täysin.toiv.joku osaa kertoa sille optimikäyttöalueen niin saattaisin sellaisiakin tehdä.Väreiltään kuparinen lienee loppukesän perhoja.Jatkekin sinne viittaisi mallillaan?Antakoot asian tuntijat käyttöohjeita,mutta uskon monen muunkin olevan ainakin päästä sitä mieltä,että saisi olla siis millin tai pari taaempana.Siltikin,että on noilla sinkkukoukkuihin tehdyillä perhoilla tullut kalaa lenkkisolmunkin kanssa ainakin heittäen.Että semmosta...;).


Kommenttiplayer - 15.01.2009

Kun kerran pyysit Matias ja luomu-enokin jonnekin viittasi. Nämä nyt ei ole mitään asiantuntijan neuvoja.

Kokonaisuutena perho on hyvää työtä ja siinä on ideaa, kalastuksellisuutta en arvioi, borsse?

Mittasuhteet on pieni ongelma ja ne ovat osittain makuasioitakin.
Klassikoissa (vanhemmissa) oli usein helan aloitus kuokun väkäsen kärjen kohdalta ja vyökin ehti loppumaan koukun kärjen kohdalle. Mutta tuo tila voi olla joissain nyky koukuissa niin lyhyt että siitä voisi suosista joustaa.
Pyrstö, se on sinulla lyhyehkö, se 1,5 kertaa koukunkita on klassinen mitoitustapa (koukunkita = mitta rungosta koukun kärkeen). Vanhemmissa klassikoissa oli vielä pidempiäkin pyrstöjä. Tippet siikaset olisi samoin voinut olla pidemmät. (Vaikka perho menisi tauluun, minä harjaisin tippet siikaset ennen kiinnitystä)
Vyö, olisi voinut olla lyhempi siikasinen strutsi, mutta niistä sidotaan mitä materiaaleja löytyy.
Runko, se on siistiä työtä. Se näyttää paksuhkolle, mutta en mene tyrmää sitä. Eilen juttelin kovanluokan asiantuntijoiden kanssa ja ilmeni tukeva rungoisten Jock Scott:ien ja Black Doctor:eiden olevan hyvinkin toimivia (tosin kyse oli pienehköistä sidoksista). Runko oli siis hyvä, mutta sitoisin se tuohon koukkuun ohuemmaksi.
Kurkkuhäkilä, on teeman sopiva.

Siipi.
Alussiipi sen tuuheus ja pituus on vähän makujuttu sekin, omissa nykyään on kaksi kevyttä nippua joista ylempi pidempänä.
Hanhet kannattaa mitoittaa siten että alempi väri olisi lyhempi. Kaistat kannattaa varovasti muotoilla ennen naittamista keskenään, naitoksen jälkeen niitä voi muotoilla uudelleen ennen kiinntystä paikoilleen. Itse muotoilu pitäisi päästä näyttämään, mutta sen ehkä keksii itsekin.
Gadwall on asettunut hyvin paikoilleen.
Pää, siitähän luomu-eno jo mainitsikin, vaikka käyttisit perhosi taimenen kalastuksessa sinne kannattaa jättää hiukan enemmän tilaa ennen koukun silmää. Jos perho on mallikappale tai tauluperho käytä pää voi olla lähempänäkin.

Kuitenkin, siisti perho ja selvästi olet edistynyt sidonnassa.


Kommenttikalan elämää - 15.01.2009

Vituiks män... vakuutan että tämän käyttäjäni takana on vain yksi henkilö.
Kiitos kommeinteista luonto-enolle ja playerille


Kommenttiplayer - 16.01.2009 (Muokattu 16.1, 00:07)

"Eikä män.." Kenellä tahansa sidonta vaihtelee ja kuvauksessa on omat ongelmat säätöjen sekä valojen kanssa.
ps. Pörhö:stä pidin, erilainen kalastusperho.


Kommenttiborsse - 16.01.2009

Tuossa näytti player vierittävän minun niskaani tuon kalastuksellisen puolen, niin jotain kai se pitää sanoa.

Ensiksi kun noita omia malleja suunnittelee, mikä on tietenkin suotavaa, sillä ajan mittaan kun sen "punaisen langan" löytää ja omatuotanto alkaa antamaan kaloja, niin kalastustapahtumat saavat lisää mielekkyyttä. Yhtenä osana sen langan löytymiseen kannattaa alussa ja jatkossakin ottaa käyttöön tiettyjä "lainalaisuuksia".

Metallien käyttö. Perusajatus, hopeaa matalaan ja kylmään veteen miksikä ei matalaan ja lämpimäänkin, kulta, korkeaan ja lämpimään veteen, mutta ei missään nimessä kylmään veteen, kupari, hyvä alkukaudella kierteissä ja helassa ja elokuussa jonkinlaisena iskupisteena, rungon takaosassa. Mutta näitä kaikkia kolmea meteallia ei kannata laittaa yhteen perhoon.

Silkkien ja muiden runkomateriaalien värit, Kun olet laitellut noitten tummien runkovärien matkaan tuon keltaisen, niin ei sovi, jos se pitää värinsä myöskin vedessä (keltainen muuttuu kastuessaan vihertäväksi vedessä, jos sitä ei ole hyvin tinselillä alustettu, silloin se kyllä passaisi). Mutta tässäkin perusajatuksena tummaa tummalle ja vaaleata kirkkaalle ilmalle, poislukien valkoinen, joka on sadekelille.
Hommaa kannattaa jatkossa tehdä niin, että valitsee kolme kalastuksellisesti sopivaa väriä ja tunkee niitä runkoon ja siipeen ja valitsee helan ja kierteen kalastuksellista ajankohtaa vastaavaksi.

Annan sinulle vinkin esim. tähän perhoon. Säilytä tuo runko, laita peräksi viininpunaista, tai punaista silkkiä, kierre saa olla hopeaa, koskapa elokuussa vesi voi olla hyvinkin matala. Siipeen vaihda tuon sinisen tilalle vaikkapa joku ruskehtava tai musta, mielummin ruskea, silloin alat olla tilanteessa, jolloin sinulla on elokuun alkuun toimiva lohiperho.

Se kenellä ei usko näihin ajatuksiini riitä, niin älä ota kirjoituksesta tavuakaan.


Kommenttikalan elämää - 16.01.2009

Kiitos borsselle hyvistä neuvoista.
Tämä perho on kokeilu yritys sekä rungon että siiven osalta ja halusin juuri tällaista kehittävää kommenttia. -kiitos

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?