Black Doctor, soutuversio

Kommenttisamooja - 19.01.2009

Elikkäs, soutuperho harjoitus jatkuu.

Edellinen yritys ( Mar Lodge) sai kuulla kunniansa mittasuhteista usealta taholta ja borsse sitten lauloi perhon lopulta heittorasian puolelle.

Miten käy tämän yrityksen kanssa, kannattaako soutaa lohelle vai onko jokin pielessä?

Kommentit

Kommenttiplayer - 22.01.2009

Ei tämän hämäläispojan silmään pistä mikään pahassa, hyvässä vaan... ja eiku tuolla lohta soutamaan. Josko vaikka borssekin hyväksyy tämän?


Kommenttinimetön - 22.01.2009 (Muokattu 22.1, 14:23)

Kyllä äijä osaa sitoa harvinaisen toimivan oloisia perhoja, pakko myöntää! Eihän tossa mitään virheitä näy, ja jos niitä jossain on, niin ei niillä ole mitään merkitystä. ;)

Siipi on kyllä omasta mielestäni aikalailla saman mittanen kuin tuossa sinun Lodgessa, jonka borsse tuomitsi heittoperhoksi. Profiili on kyllä soutuperhomaisempi tässä. Itse kyllä heittäsin tätä perhoa. En usko, että siipi sotkeutuu koukun mutkaan.

-Oula


Kommenttihc_flyfisher - 22.01.2009

Minun mielestäni tämä on aivan uskomattoman hyvin onnistunut. Kerrassaan hienoa ja tarkkaa työtä, saada noin hyvin joka kohta onnistumaan. Hyvä samooja!


Hoocee-


Kommenttiborsse - 22.01.2009

Johan tuossa on ihan eri elementit pyrstön ja siiven suhteen kuin siinä Mar Lodgessa. Siipi saisi olla vielä hieman pidempi, siiven kärjet saisivat joiltakin osin ylittää tuon pyrstön kärjen. Siis kun perhoa on tarpeeksi kauan kioteltu vedessä, niin pyrstö oikeaa lähes suoraksi (riippuu tietenkin miten perhoa käsittelee märkänä), niin silloinkin siipi saisi yltää pyrstön tasalle, samoin yläkaari. Yläkaaren ja siiven väliin saa uutene jäädä pieni rako mutta yltää pyrstön kärkeen. Kun taas on lioteltu vedessä perhoa, niin yläkaari asettuu siiven janssa samaan tasoon ja on siiven kanssa saman mittainen. Toivottavasti ymmärsitte, vaikea selittää paperilla, ei kun tietokoneella.
Mutta sitten, missä keltainen perä ja musta runkohäkilä?
Keltainen perä olisi tarpeen juuri tässä, kun tuo runkohäkilä puuttuu, niin silloinhan tämä olisi matalaan veteen, johtuen tuon siiven solakuudestakin.
Sidonnallisestihan tuossa ei ole moitittavaa, hyvä.


Kommenttikorpikalle - 22.01.2009 (Muokattu 22.1, 21:51)

Kyllä on komia perho! extrapojot omasta luovuudesta tuon kurkun "jokerista"
Kaiken kaikkiaan hienosti sidottu perho kaikkeen kalastukseen. Jos ihan ja ainoastaan soutuun niin, itse tekisin vieläkin pidemmän siiven. Toimii kuitenkin jokatavalla tarjottuna.
Itse en helamateriaalina pidä noista vireista, onhan ne kestäviä ja ihan normi tinselikierteen veroisia, mutta mun silmät kärsii nuista :D ei millään pahalla.
Souda ihmeessä lohelle jokatapauksessa.

Hei borsse! Mää ymmärrän sun pointin ton siiven suhteen :D On nimittäin tullu kantapäänkautta huomattua tuo homma.


Kommenttisamooja - 25.01.2009

No sieltähän on asiaa tullu. (Työ reissu pitänyt muutaman päivän pois koneelta).

Kokemukset pelkästään hopean värisestä perästä olleet positiivisiä ja niihin on tullut tapahtumia (ne harvat). Vire sopii tähän tarkoitukseen hyvin kun on ohutta ja kestävää. Kai siihen alkaa luottamaan kun on toiminut, toki saattaa toimia keltaisella tehostettuna paremmin.

Perhon pään sidoin pallomaiseksi jotta saisi samaa ilmettä kuin tuo vyö. Tuli ainakin selvät "iskupisteet".

Borsse, mitä tarkoitat mustalla runkohäkilällä? En ole tohtoreissa törmännyt vastaaviin. Tulihan siinä taas mietittävää seuraavaa sidosta varten, tattista.

Korpikalle, kun ei ollut runkohäkiläksi oikein mitään sopivan väristä tavaraa, niin siinä aikani pähkäiltyä päädyin moiseen ratkaisuun. Tiedä sitten miten toimii, mutta tuskin tulee jäämään yrityksestä kiinni. Jos saa udella niin miten kävi, nousiko ne kympin kalat? http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=16290
On muuten melko helmiä noi sun sidokset.

Kiitosta kaikille kommenteista. Saa niitä lisääkin laittaa, jos tulee jotain mielenpäälle.

Kommenttiborsse - 25.01.2009

Black doctoriin kuuluu ehdottomasti runkohäkilä. Alkuperäisessä se taisi olla viininpunainen, kuten se on Maxwellin reseptissä, Kelson&Hardyllä se oli sininen kukko ja Tannatilla musta kukko, tämä musta kukko on jäänyt varmaan enimmäkseen voimaan. Itse olen sitonut sinisellä runkohäkilällä ja sinisellä/harmaalla kurkulla lähinnä alkukesää varten. Oranssia häkilää olen käyttänyt ilta-auringolle. Musta häkilä tummalle joenpohjalle päiväsaikaan.


Kommenttikorpikalle - 28.01.2009

Ei tullu lohia rantahommista, mutta joku titti taas veneestä. Latokaroliinaan oli tärppi rannalta, mutta kala piti vaan parin hypyn verran perhosta ja laks läks :) Tohtorit kyllä näytti makialle vedessä uitettuna muttei nasahtanu.


Kommenttisamooja - 28.01.2009

No ei siinä ainakaan voi perhoja syyttää. :D

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?