Tiskirättitoukka

KommenttiPerho-tommi - 22.01.2009

"Perhon idea on siinä, märkänä rätti pullistuu toukan hahmoiseksi perhoksi ja uppoaa sopivalla nopeudella. Kauniiksi märkää Tiskirättitoukkaa ei voi kehua, mutta ainakin se on kuultavan hyönteismäinen. Sen kalatkin ovat huomanneet." Näin Pertti Kanerva on kuvaillut perhoaan vuoden 2002 kolmannessa Erä lehdessä. Perhonsitomista aloitellessani tämä oli ensimmäisiä larvasidoksia. Itselläni tämä on yksi suosikkilarvoista. Helppo sitoa ja toimii.

Kommentit

Kommenttihossanjoki - 27.01.2009 (Muokattu 27.1, 12:24)

Onpas näppärä idea:DVarmasti toimii..
Mutta kuinka tuo tiskirätti laitetaan tuohon rungolle? Siis pyöritetäänkö se siihen vai laitetaanko se pitkittäin ja lukitaan sidontalangalla? Ja olet ilmeisesti tussannut perhon selkää...?

Mutta siis perhosta että varmasti toimii ja voisi myös kokeilla jollakin kiiltävällä kierteelle(esim tinseli)..HIENO!:)


Kommenttihc_flyfisher - 27.01.2009

Toimii. Yleensäkin keltainen runko mustalla kierteellä on ollut ajoittain todella tehokas. Joskus se on ollut juuri se oikea perho, kun muut eivät ole kelvanneet. Mm lapissa.

Hyvää sidontaa ja Rok Rok! Hoocee Rock!

-hoocee


Kommenttiharpeli - 27.01.2009

Tosi upea luomus...:) Pitääki itselle kans nuita sitoa jokunen rasiaan...Mun silmään näyttäs tuossa alemmassa kuvassa että se ois siihen pyöritettynä.Sattaapi olla että olen väärässä..


KommenttiIke - 27.01.2009

No jopas jopas. Eikun näitä vaan sitomaan. Onko matsku muuten tätä: http://www.pemic.fi/products.php?p=41c1dd

Eli siis suht perinteinen "paksuhko" vileda mallinen ratkaisu. Jos on, niin odotellaanhan tovi, kun tätä alkaa perholiikkeistä löytymään 6,9e 10cmx10cm pala ;)


KommenttiPerho-tommi - 27.01.2009

Toksii kommenteista. Joo tosiaan tussaaminen jäi reseptistä pois. Vihreää tussia vaa selkään. Tiskirättiä leikataan kapea soiro, kiinnitetään koukun mutkaan ja pyöritetään koukun ympäri kohti koukun silmää.
Joo Ike ei se ihan tuota rättiä oo, vaa kyllä tuoki varmaan käy. Käyttämäni on ohuempaa, löytyy varmaan joka kaupasta. Tuossa keltasessa rätissä on vihreää ruudukkoa.
Tätä mutta keltaista
http://www.santor.fi/images/products/970500.jpg


Kommenttiperhonsitoja90 - 27.01.2009 (Muokattu 27.1, 18:30)

Erittäin toimivan näköinen sidos! Veteen vaan!

PS: Kierteenä voinee varmasti käyttää muutakin kuin villalankaa. Ei välttämättä ole kovin kestävää tavaraa... Tosin, tusinatavaraahan tämä on ja viidennellä heitolla on pohjassa, niin mitäpäs sillä on väliä.:D


KommenttiPerho-tommi - 27.01.2009

Joo pohjassa ku uittaa nii kyllähä niitä aina jää :) Ei kyllä oo tainnu ikinä olla villalangan kestävyydestä kierteenä ongelmaa..


Kommenttijäpä k - 28.01.2009

Tässä se taas nähdään,että ei ideat perho äijjillä lopu materiaali valinnoissa..:) Täytyypi kokeilla

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?