Viime kesäksi ostin Hanakin jigikoukkuja testi mielessä. Kyseisiin koukkuihin sidottuihin perhoihin kalat ottivat siihen malliin, että ihastuin koukusta ja pitihän niitä sitten alkaa vääntämään. Etenkin jiginymfit pelitti. Tässä nyt vähän kasailen omia jigiperhoja, joita olen sitonut.
Liitsit on nyt talvella sidottu ja niitä ei ole testattu vielä.
Jigikoukkuja valmistaa ainakin Hanak, Knapek ja Skalka. Jos tiedätte vielä jigikoukkujen valmistajia, niin mainitkaa.
-Olli Karppinen-
Mulla on noita sidottuna eri väreissä tulevalle kesälle. Perho menekkiin en kauheaa vaikutusta huomannut koskella millä kalastin. Pohja on siellä kyllä niin kivikkoinen, että ainoastaan jalkapallo siiman päässä ehkä säilyisi tunnin jäämättä pohjaan
Mulla on noista #8 koukulla ja saa kyllä mukavan nasakoita pikkuliitsejä ja nopeita sitoa. Suosittelen testaamaan! Toimivat myös normikuulalla ilman lovea. Silloin ei toki sidontajälki hivele välttämättä silmää...
Aivan loistavia kirreperhoja ja miksei jotkut myös taimenillekin kelpaa.. Ootkos muuten Hossasta saanut tämän tyylisillä kalaa..?
Erittäin makoisia minusta..
Joissakin tapauksissa kannattaa muistaa se, jos perho ui ikäänkuin ''väärinpäin'', niin sitoo perhon niin, että esim. kurkkuhäkilä on yläpuolella..
Hienoa!
PERHON HEITTÄJÄ: Kerropas minulle miksi minä en ole saanut Hossasta kuin muutaman pienen harjuksen..Yhden mitallisen vain!!! Mistä niitä parhaiten saa ja millä? Pintureilla? Taimenia olen kyllä saanut ainakin tuplasti enemmän kuin harreja, enkä nyt mitään tuhottoman isoa tinseliä tai striimeriä ole uittanut..
Tai sitten olen vielä niin kokemat niiden Hossan harjusten kanssa..
No tuota noin... en minä tiiä Vaikee sanoa. Joka puoleltahan niitä saa ja jos haluaa paljon mitallista harria, niin kannattaa mennä Hossanjoen Niskakoskelle. Ja siimanpäähän nymfiä, nymfiä ja oliivia larvaa, kuitenkin melko hillittyjä värejä... ja iskupisteet on suositeltavia. Ja samaa settiä Leveänkoskelle Ei oikein ole kokemusta pinturoinnista Hossassa, mutta mitä oon kuullu niin kyllähän ne jossain tilanteissa pelittää.
Harjoitteluahan se vaati oppia kalastamaan missä paikassa tahansa. Itse kuljin perhovälinein Hossassa about 4v ilman mitään saalista, mutta virpalla oon koko huikean pitkän elämäni käyny Hossan lammilla. Vasta viime kesä oli sitten menestyksekäs ja siinä rytäkässä meni vapakin poikki
No juuri samaisia perhoja olen uitellutki melkoisen paljon..Noh, eiköhän niitäkin ajan kuluessa ala nousta.. Ens kesänä sitten
Jahas..taas puututtava tähän keskusteluun..
Nuo nymfit kyl o parhaita kalastajia,ei voi muuta sanoa. leetsit o niitä viimesiä,ku epätoivo alkaa vaivata...
Niskakoskella tosiaan toimiivat,ja paras perusperho siel on kyl mun kokemuksin(red tag).
Ja niskakoskella on sit "hirveitä poranokkia"
Mites taas tää meni Hossan paikkaan..???
Nii muuten vievätkin..
Mut arvaas,ku taksi kuskille sanoo,että viskaas hossaan,ni mitä hän kysyy??? .Missä,mikä Hossa!?
Sille pittää sannoo selevä reitti. Ensimmäisistä valoista vasemmalle.. Hah hah haa..
Pistäppä muuten merkille,kun Hossaan saavut(te)!.
''Kaikki tiet johtavat Hossaan'' Isälläni on juuri siitä kokemusta, kun hän -80 luvulla ensimmäisen kerran paikalla vieraili...Ja vannoi että TÄNNE EI ENÄÄ IKINÄ PALAA monien eri syiden vuoksi!!! Noh, vuosia on vierähtänyt, ja nythän sitä mökillä siellä melkein koko kesä vietetäänkin..
Red tagia en niin hirveästi ole uittanut, mutta nyt talven aikana niitä on kyllä tullut tehtyä muutamia erilaisten kuulaoliivi nymfien ja montanojen seassa.. Täytyypä kesällä kokeilla ihan paikan päällä.
Ja itse asiassa sen ainoan mitallisen sainkin juuri Niskakoskelta, mutta luulen että kerran minulla Leveällä oli ihan kunnon harjus kiinni...Näin vaan vilauksen kun kala koskessa hyppäsi ja pääsi irti.(ehkä joku +40 cm)
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?