Montanat

Kaksi erilaista Montanaa. Skalka #8 ja Knapek #10

KommenttiPERHON HEITTÄJÄ - 31.01.2009

Todella hyvä perho Kainuun kalavesille ja tietysti muuallekin. Itsellä toiminut parhaiten mahdollisimman paljon painoitettuna. Järvelle sitten ilman painoitusta.

-Olli Karppinen-

Kommentit

KommenttiProgamer - 06.02.2009

Nyt on kyllä melkosen hyvän näkösiä! Sidontajälkikin mahtavaa, ehkä hiukan harvempi häkilä tuohon yläkuvan oikeanpuoleiseen?


Kommenttijopeli - 06.02.2009

Kyllä on hienoja. Miten tuommonen kasin koukkuun sidottu on toiminut?


KommenttiKessi123 - 06.02.2009

Ei sitte muutako uittaan vaa;)


Kommenttijuhahujanen - 06.02.2009

Voi onkos se Karppisen poika oppinut sitomaan ;)
Hienoja ovat.
Itse en ole pieninä montanaa uittanut, mutta 8 streamer koukkuun sidotut ovat ajoittain aiheuttaneet kirjolohille ja Viannassa jopa taimenille vastustamatonta halua koukuttaa itsensä.


Kommenttihossanjoki - 06.02.2009 (Muokattu 6.2, 14:53)

On erittäin tappavia sidoksia!:D Pidän etenkin oikeanpuoleisesta.. Minusta todella hyvää jälkeä, ja kaloille tämä kokemuksesta sanoen toimii!!:)

Hienoa työtä PERHON HEITTÄJÄ.


KommenttiPERHON HEITTÄJÄ - 06.02.2009 (Muokattu 6.2, 15:34)

Progamer: Joo siinä vois olla hiukan harvempi häkilä, mutta eihän tuo näkyny kaloja haittaavan viime kesänä...
Jopeli: Montanaa voi tehdä kaikenkokoisiin koukkuihin ja varsinkin isoihin ;)
juhahujanen: Näitä sitte sidotaan joskus kerhoillassa :)


Kommenttijäpä k - 07.02.2009

No nyt päästiin asiaan..;)
Hossanjoki: Iskit silmäs just oikeaan...Käys tulevana kautena uittaa tollaista montalbaanoa siellä"Pystynkoskella",ni kummasti rupeaa värisyttää...;) ;)


KommenttiHelsinki FlyFisher - 07.02.2009

Mul oli viime vuonna huonoja kokemuksia pystynkoskessa:(.tiiätkö jäpä jtn hyvää ottipaikkaa siellä ja siis noi montanat on ihan sairaan tappaavii hossanjoessa;)komeita on!


Kommenttihossanjoki - 07.02.2009 (Muokattu 7.2, 22:40)

No näinhän minä Jäpä teen, ja useasti!:D;) Joo mistähän siellä Pystyllä kannattaa kokeilla..?En ole kun kerran käynyt paikan tarkistamassa ilman perhovehkeitä, joten kalastanut en siellä ole. Lupaavalta näytti...;)


Kommenttijäpä k - 08.02.2009

Hki Fly: On siellä PALJO hyviä paikkoja koko hossassa..kierrä ja tutkiskele..:)
Hossanjoki: Se pystyn niska,ja siinä kosken loppuosassa oleva "pöytä" ja toisella puolen oleva teräväkiven kuve on ollus aika makoisia paikkoja...ainaskin mun kokemuksin..:)
Kyl tässä jo alkaa kuume olemaan sinne "röytää"..
http://perhorasia.fi/Album/Album.thtml?placeID=2806&pictureID=22215


Kommenttihossanjoki - 08.02.2009 (Muokattu 8.2, 13:12)

No noi kyllä näyttää minusta aivan p*******n hienoilta!!!:D;) Minkäs kokosii nuo komistukset muuten ovat:O?

Eiköhän sitä vähän ennen juhannusta siellä mökillä Hossassa taas pari-kolme viikkoa kalastellen vietetä;) Ootkos ite kesällä mihin aikaan Hossaan suuntaamassa?
Sain muuten mökkijärvestä, eli siis Poikkeusjärvestä suurimman ahveneni, ja vielä perholla haukia heitellessäni;)(763g= kookas ahven minun mittapuissani;))


KommenttiPERHON HEITTÄJÄ - 08.02.2009

Itse olen menossa serkkuni kanssa taas juhannuksen jälkeen Hossaan seikkailemaan koskille... Tuossa vielä tuo viime kesän reissun tunnelmia-> http://perhorasia.fi/Diary/ViewDiaryEntry.thtml?entryID=7566


Kommenttihossanjoki - 08.02.2009

Itse asiassa taisinpa sinut kaverineen viime kesänä paikalla nähdäkin..:D Ja kyllä on moneen kertaan nuo kommentit luettu ja kuvia ihasteltu;)


Kommenttivikkeli - 08.02.2009

Komeita pörhöjä Olli sitonu. Sidoppa ihan kohtuu pieniä (12-16) montanoita ens kesäksi... Jotkut ovat joskus korjanneet aika hyvin istareita hossasta pussiin semmosilla...


Kommenttijäpä k - 08.02.2009

Hossanjoki: Ei nuo tanet tainu olla ku jtn 1,3 ja 1,5kg..mut nättejä ne ol kyllä...ja nätti ol sekin,mikä noitten jälkeen iski...7,4kg poranokka.;( Niitä riittää siinä alasuvannossa ja kosken loppuliussa.Kyl mä tossa toukokuun lopussa sinne hiippailen(käyn kyl näin talvellakin pilkillä siellä),mut aikas sanosinko HEL*****majailen siellä kesällä..onkuin kotonaan ois..;) Olen yrittänyt ostaa sieltä erästä vanhaa hirsitaloa,mutta kun ei juutas myy...perk***..
Abores on kyl just semmonen...pannukarkee,että nam...Ite olen keskittynyt vain isoihin ahveniin..nii kesällä,kuin talvella...laitetaas muistin virkistykseksi dokumenttia..:)-----> http://www.phpbbplanet.com/forum/viewtopic.php?t=46&mforum=lords Kunnon kuvia ois paperilla isoista,mutta en omista skanneria..


Kommenttihossanjoki - 09.02.2009 (Muokattu 9.2, 16:38)

No jos kerran olet myöskin pilkkimiehiä, niinkuin minäkin:), nii nyt Jäpä minä paljastan sulle aivan loistavan ahvenlammen jos vaan haluat kuulla...?;) Saatatpa hyvinkin olla jo siitä kuullutkin aikaisemmin, mutta kaikki paikalliset, sun muut vanhat kalaukkelit paikkaa kehuvat erittäin kalaisaksi (ja nimeomaan ahvenia kokoluokkaa 250g -mielikuvitus grammaa;))...Elikkä siis kyseessä on sellainen lampi kuin Pitkä Hoilua..En tiedä oletkos kuullut...Mutta katsoppa kartalta. Parhaiten autolla pääset sinne kun ajat Kaunislammen tietä pitkin ja sitte Simunan risteyksestä käännyt oikeaan..

P.S. LIIKAKALASTUS KIELLETTY!!!;);)


Kommenttihossanjoki - 09.02.2009

Ootkos muuten Jäpä käynyt joillakin muilla koskilla siinä Hossan lähellä? Kun ois ens kesänä kiva käydä muuallakin, kun kaikki Hossan kosket tulee kuitenkin muutamaan kertaan käytyä läpi..;) Esim vaikka Juntusrantaan tai Kuusamoon päin...Onko omia kokemuksia mistään muualta?


KommenttiSorsa - 09.02.2009

Itellä on kokemusta juuri juntusrannan lähellä olevista koskista. Saarivirran ja Raani kosken alueet. Siellä koko ikä pyöritty. Noista koskista pääasiallinen saalis on harjus, mutta seasas myös sattuma taimenia joista osa on kunnon kokoisiakin. Tässä joku kevät oli kiinni virpassa yli 3kg taimen, karkasi kun haavin kahva jäi käteen. Varmiten taimenta noista saa velvoite istutuksen jälkeen. Viime kesänä istutettiin kerran, mutta jos ne nyt istuttaisivat usemminkin. Käväisemisen arvoisia paikkoja nuo ovat.


Kommenttihossanjoki - 09.02.2009

Okei kiitti tiedosta, täytyy käydä nes kesänä kopasemassa;) Muistakin koskista otetaan vileä tietoa vastaan, ja saahan ne tietysti olla myös taivalkoskella päin..:) Kiitos jo nuistakin!;)


Kommenttijäpä k - 09.02.2009 (Muokattu 9.2, 21:33)

hossanjoki:Kiitos tiedosta,vaik sen tiesinkin,mut se ei ole hyvä paikka,ku sieltä suap liikoo..;) ;)
Kyl mä pääasiassa niitä hossan koskia koluan..Leveä,pysty,kuikka,alikoski,iikoski..lampiloista käyn umpivalkeisella..siel o taimenta,ja ISOJA abbeja..:O
Toiv enskesänä tavataan ja turistaan hossan antimista iha paikanpäällä..Minut kyl tunnistaa helposti..ruma ku mustalainen,ja koskea lasken kontaten...;) ;)

P.S Suatetaan törmätä keväälläkin pilkki merkeissä??!!


KommenttiPERHON HEITTÄJÄ - 10.02.2009 (Muokattu 10.2, 14:30)

Törmäillään minunkin puolesta...;)
Ite kalastan Iikoskea, Levveetä, Niskaa ja sitä sillan kupeessa olevaa pätkää. Pitäs varmaan jaksaa könytä noille muillekin Hossan koskille. Lammilla on tullu vähemmän käytyä, mutta Kirkasvetisellä, Keihäslammella ja Umpparilla on käyty soutamassa ja heittämässä.


Kommenttihossanjoki - 10.02.2009

No todellakin törmäillään!;)Vai että siinäkin Umpivalkeisessa on isoja ahvenia...:O? Ootkos saanut niitä, talvella vai ihan kesälläkin?
Ja minut tunnistatte siitä kun joku 16 vuotias pojan kloppi epätoivoisesti jollain kepillä keskellä koskea huitoo;)Ei maar..:)
Ite en ole käynyt kuin kerran Hossan lammilla, taisi olla sitä Keihäslampea vastapäätä oleva..Ei nyt nimeä tuu mieleen..:)Tosin ilman kaloja:(:D

Ja kyllä olen pilkille perheeni kanssa koko pääsiäiseksi menossa;) Ehkä nähdään, sitä ei tiedä! Kuulemma pääsiäinen parasta aikaa pilkkimerkeissä..;) Juhannuksena sitten ainakin tavataan jos herrat paikalle ovat niihin aikoihin tulossa perhoa vispaamaan..;)


Kommenttijäpä k - 10.02.2009

Tormaillään vaan. Mukavaha se uusia tyttavuuksia o tavata.On umpivalakeisessa isoja abboja..Joka vuos joku sieltä sen kilosen suap..ite en ole saanu kun 650g kesällä,ja talvella 545g.
Mä merkkaan sit tonne Hossan albumiin,tai jonnekkin hossan keskusteluun,kun olen sinne änkäämässä..:) Ja loma-hossan henkilökunta kyl ilimottaa,ku mä oon maisemissa,jos mut haluaa löytää..tai sit jos en ole siinä majoituksessa,ni makkoon ryteikössä,tai puukkojärven autio kämpässä aivän kaaheessa kän***..no ei vainen..kalassa ei sua ottoo,mut kalastuksen jäläkeen KYLLÄ! Juhannus Hossassa ois täydellistä,ilman niitä JOUMÄN popin huudattajia..;) ;)


KommenttiPERHON HEITTÄJÄ - 10.02.2009 (Muokattu 10.2, 19:25)

"Juhannus Hossassa ois täydellistä,ilman niitä JOUMÄN popin huudattajia.." Näin juuri :)Toivottavasti ei meidän musiikki kuulunu Karhunkainalosta viime juhannuksen jälkeen;) Paitsi että myö ee olla JOUMÄNEJÄ... Me varmaankin majaillaan ens kesänä siinä Karhunkainalossa taas. Siinä on kyllä hyvä majoittua, kun on se huoltorakennus ja luontokeskus niin lähellä, mutta sitten kun ite pääsee auton rattiin muutaman vuoden päästä, niin kyllä sinne "syrjempään" on PÄÄSTÄVÄ.
Meidät tunnistaa hyvin kakstahti bensan hajusta;)


Kommenttihossanjoki - 10.02.2009 (Muokattu 10.2, 19:31)

Jepjep!..Millä sait ahvenen kesällä?Ihan perhovehkeinkö:O Saakos sieltä Umpivalkeisesta talvella ihan kunnolla ahvenia, vai onko ne vaan sattumakaloja taimenia ja kirjolohia pilkkiessä? Ei ole vielä itte tullu käytyvä mutta täytyy kyllä ens kesänä ja talvellakin vierailla useimmin..;)

Joo ne on kyllä mukavia heppuja siellä Hossassa..Se loma-Hossan pitäjä Ari, ollaan monesti juteltu pitkät tovit;) Ja sitten Erä-Hossan Niilo ja Lahja Konttiset tunnetaan myös hyvin!

Meilläpä ei tuota musiikki ongelmaa ole;) Meinaan kyllä on nyt kiva kun on kunnon hirsimökki ja kiva pätkä(n.5 km) rantaviivaa, joten naapureita ei ihan lähellä ole;)
Ja laita Jäpä ihmeessä kaikki tapahtumat mitä Hossasta saat..:D Itse ainakin luen ne kaikki;)


Kommenttijäpä k - 10.02.2009

PERHON HEITTÄJÄ:Ei ihan tainu kuulua..:) Se on mörrinkainalo hyvä paikka. Vai että"rintintintii"kö köh..;) ;)

Hossanjoki: Ihan vihreällä larvalla..kesällä. Abet on sattuma kaloja..umpivalkeiseen ei killeä laiteta,pelkkää taimenta.?????:O..ainakin mun tietääkseni!? En ole ainaskaan saanu. No Ari,Satu,Sinikka,Leila ja Lahja+Savonpoika Niilo mut sielä tuntee,että jos paikalla olette,ni kysykee Oikealla nimelläni heiltä mua..kyl ne viittoo jonnekkin päin..:)
Pitäskö ostoo Nikeltä ja Lahjalta se Erä-Hossa,ni ois sit mullai viivoo,tai no ainaskin OMA NIEMI...:) :);)
Laitan viestiä..


Kommenttihossanjoki - 10.02.2009

Niin...Heillähän on ollut paikka myynnissä...Mutta mitä nyt ollaan juteltu niin se nyt vaan on kirjaimellisesti myynnissä (ollut?) että luulenpas että tarkoituksena ei edes paikkaa ole oikeasti myydä;)
Mukavaa väkeä kaikki siellä päin!:D
Ja laitappa juu niitä kuvia sitten..Itsekin varmasti joelta saaduista kaloista laittelen jos nyt jotain sattuisi siiman päähän tarttumaan..Noh, eiköhän sieltä nyt jokunen tanttu liikene;) Miks ei harrejakin..
Ootkos muuten kunnon harria Hossasta saanut? Taitaa olla vähän pienikokoista siellä...:O( Saatan olla aivan väärässä;))


Kommenttijäpä k - 11.02.2009

Onha siellä mukavaa sakkia..:)Nii,ja ei ne taida ihan helpolla luopua paikastaan..mut väistämätön totuus on se,että ei Lahja ja Nikke enää kovin nuoria ole,että missä vaiheessa se väsy sit tulee..??! Harreja on tullut,mut ei järjenjättiläistä. Joskus vuosia sit sain 41cm Leveältä..sieltä takahaarasta,mut kyl sitä pintä siellä ui..(sopii sinne isojakin sekaan,kun vain tarttus).


Kommenttihossanjoki - 11.02.2009

Näinhän se on...Mutta ei kun kessää ja Hosssaa odotellessa...---> ;)


KommenttiMesikämmen - 03.06.2009

Aha, täällä on muitakin Hossan vakiokävijöitä, onhan se ainakin viikko jokakesä siellä vietettävä. Viimekesänä tuo Montana oli ainoa joka mulla toimi.


Kommenttigreendoctor - 09.03.2014

On muutamia tullut väänneltyä, kuulemma tosi tehokkaita järvirauduille. Ensi norjanreissulla pitää kyllä käydä tunturijärvillä näitä vispaamassa

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?