Morottaja (muunnos)

KommenttiGlenButerol - 07.02.2009

Lisää soutuun, tosin kurkkua on hiukan muunneltu.

Kommentit

Kommenttisamooja - 13.02.2009

Justiinsa eilen läträsin verkkojuttua Juutuanjoesta jossa Morottaja on alkunsa kaiketi saanut, kehittäjä olisi jutun mukaan Antti Valle. No lukekaa tuolta: ttp://www.sukl.org/perhokalastuslehti/pk_verkkojuttu2_2007.htm

Eläväiset häkilät olet perhoosi saanut, varmasti eloa löytyy. Oletko kiertänyt runkohäkilän kierteiden väliin, ei pitäis heti mennä kalan suussa poikki.

Kyllä se kehitys loistaa sinunkin perhoista. Päät alkaa olla jo viimeisissä lisäyksissä täydellisiä. Eipä tuossa muutenkaan ole huomautettavaa. Missä päin meinasit tätä soutaa, jos saa udella?


Kommenttisamooja - 13.02.2009


Kommenttiporoisäntä - 13.02.2009

On tuo runkoaine jäänyt pois, lienee musta silkki.


KommenttiGlenButerol - 13.02.2009 (Muokattu 13.2, 17:25)

Ajattelin tätä soutaa Tornionjoella ja Tenojoella jos sinne tulee ensi kesänä reissu. Suunnittellut olen heinäkuun alkuun Tenon reissua ja Torniolla nyt tulee käytyä useamman kerran. Runkohäkilä on kierteiden välillä. Jaa a, paha sanoa kehittäjästä, minulla oli sellainen kuva, että Morottajan Antti olisi soutanut tahallaan Engelsmannien perhon matalaan ja hakenut myöhemmin ja siitä olisi perho saanut alkunsa.... pittää tarkistaa.

No perhana runko unohtunut ja se on musta silkki. Kiitos isännälle=)


KommenttiGlenButerol - 13.02.2009 (Muokattu 13.2, 17:35)

Wanhat Suomalaiset Lohiperhotkirja kertoo;

Morottaja-perhon alkuperästä Heimo Lehtolalla oli hyvin selvä käsitys, koska hän itse oli paikalla, kun Ranta-Antti (Antti Morottaja) sen teki. Tai paremminkin muunteli. Pohjana Antilla oli englantilainen lohiperho, jonka hän oli hankkinut pienellä vilpillä. Hän olisi hankkinut sen rehellisesti, mutta kun ei saanut, niin souti sen tahallaan matalaan kivikkoon ja myöhemmin haki pohjaan jääneen perhon ylös korjailtavaksi. Tästä perhosta tuli Morottaja tekijänsä Antti Morottajan mukaan. Myös Ranta-Antin tytär Ranta-Mari tiesi kertoa, että isä-Antti teki sen Morottajana tunnetun taimenperhon. No tiiä nyt kumpi sitten on kehittäjä, mutta ei varmaan suuri erehdys tuo Antti Morottajakaan.


Kommenttisamooja - 13.02.2009

Eri veijari tuo Morottajan Antti, jos tarina pitää paikkansa :) .


Kommentti-jyke- - 14.02.2009

Eihän näitä voi kun kehua, erittäin kaunis perho.
Miten lie sitten tuo vihreä kurkku, itse en muista sellaista morottajassa ennen nähneeni...


KommenttiJuho_K - 14.02.2009

Pirun tyylikäs pyytäjä iltaaurinkoon. Tuskin tuo vihreä kurkku sitä ainakaan sotkee. Tykkään!!


KommenttiGlenButerol - 14.02.2009

Kiitos vain. Näkyy sitte kesällä miten pelaa (usko on kova). Normi helmikanaakin on koko nahka, mutta teki mieli tätä vihreää kokkeilla. No jäämme odottelemaan. Tattis.


Kommenttikorpikalle - 15.02.2009

TODELLA tyylikkäästi toteutettu perho! HUH!!
Yhden asian oisin toisin hoitanut, nimittäin runkohäkilän puolitus. Ihan asteen turhan tuuhea.


Kommenttiluonto-eno - 15.02.2009

Hieno versio tuosta Thunderin serkusta.Jos menen veikkaamaan-ja menenhän ilman muuta;)-niin heinä-elokuu ja ruskehtava vesi/vauhdikas virranosa olisivat tarjoilualustana kenties toimivia.Vihreä kurkku saattaisi antaa aihetta tarjota siihen vuodenaikaan päivällä.Tarvitaanko aurinkoa..no eipä välttämättä,mielestäni tässä on sellaisen yleistyökalun aineksia koossa vähän joka tilanteeseen.Vihreä helmikana hämää nyt ajatusta sen verran,että mielellään kuulisin varmempia mielipiteitä käyttöalueesta.Oranssia helmikanaa olen myös nähnyt kurkussa,mutta perinteiset harmaa ja sininen ovat piirtyneet mieleen sen verran tiukasti,ettei pääparka suostu nyt käsittelemään uusia tuulia.Runkohäkilää ehkä voisi tosiaan harventaa?Siis ehkä;).Tai anna homma lohelle...


KommenttiGlenButerol - 15.02.2009

Niin tässähän tuo runkohäkilä on tuplattu kuten huomasit. Kyllä kai sitä tuosta kärsii hiukan ohentaa. Koita nyt eno keksiä hyvät kelit tälle=) Borssesta ei ole kuulunut ja odottaisin hieman kommenttia. Oranssikin oli kurkkuun vaihtoehto, mutta jostain syystä sain tämän vihreän siihen laitettua. Kiitos kommenteista.


Kommenttiperhonsitoja90 - 15.02.2009

Erittäin nätti perho Harrilta. Tässä on perho, jota jaksaa katsoa aina uudestaan ja uudestaan, sidontajälki on sen verran hienoa. Kaunista sidontaa, voisi jopa kehyksiin laittaa, mutta kyllä tälle varmasti suo tien lohen suupieleenkin.;)


Kommenttikorpikalle - 15.02.2009 (Muokattu 15.2, 21:08)

Heh Otappa zoomikuva tuosta perästä :P Tuun sitte taas ihaileen!


KommenttiGlenButerol - 15.02.2009

Ei siitä kärsi ottaa zoomi-kuvaa. Sormista tullu hiukan väriä silkkiin=) Noin on ihan hyvä.. Otan sitte joskus kun saan onnistuu=)


Kommenttiborsse - 15.02.2009

T&L pelaa ilta-auringossa sellaisissa paikoissa, jossa ei ole vihreää kasvustoa rannassa, siksipä tuo vihreä on pahasti sotkenut omia värisilmiä tässä perhossa. Eno tarjosi tätä tuonne heinä-elokuun vaihteeseen, mutta silloin kun ei tuollainen kirkas vihreä oikein passaa, pikemminkin silloin saisi olla ruskeata häkilässä. Muuta en nyt tähän keksi, kun juhannuksen jälkeen tulvavesi ja silloin ilta-aurinkoon ja miksipä ei päivälläkin ilman aurinkoa.

Mutta kokeillahan se pitää, ei kun tenolle heinäkuun ensimmäiselle viikolle ja todista minun puheet vääriksi.

Tuo koukun silmukka on kuitenkin sellainen, että saattaapi ohjaava solmu lipsahtaa, kokeile voiko sitä varovasti taivuttaa ylös, sellaiseen 45 asteen kulmaan.


Kommenttisamooja - 15.02.2009

Aiheesta hieman poiketen, kun borsse otti tuon ohjaavan solmun esille. Mitä mieltä olette soutuperhoissa lenkkisolmusta, toimiiko?

Tuntuu lenkki toimivan ainakin heitto puolella ihan kohtuullisesti. Taitaa olla omalla kohdalla jäänne taimenen pyynnistä.


KommenttiGlenButerol - 15.02.2009

Kyllä minä todistan ja jos millä tahansa kalan saan tämän piikkiin se menee=) No ei kyllä sitä ois kiva kumota. Joo tuo silmä onn aika loiva tuossa, täytynee varovasti taivuttaa. Muillekkin jotka taivuttavat näitä on hyvä ensin hieman vaikka sormilla hanngata ja sitten taivuttaa, seen enempää seei lämmitystä vaadi jos hiukan kääntää. Taitaa olla tuo ohjaava solmu soudussa käytetty yläsilmäisissä koukuissa.. Kiitos Pekka taas kommentista.


Kommenttiborsse - 15.02.2009

Pikkukoukuissa, siis kaksihaaroissa ja kolmihaaroissa ja varsinkin alasilmukkaisissa lenkkisolmu on paikallaan, mutta näissä singlekoukuissa ehdottomasti ohjaava solmu, ainakin minulla.


Kommenttiluonto-eno - 15.02.2009

Borssen kanssa samaa linjaa soutusolmuissa,myös heittäessä vaikka silloin lenkkisolmuunkin sidotuilla sinkuilla olen saanut ja nähnyt muiden saavan.Myös perukkeen ohentaminen auttaa uitossa pikkuperhoilla,mutta en kyllä mielellään alle 0.35 mm rihmoilla ala urheilla.Vetoahan sellainenkin kestää,kestää vaikka olisi 0.30mm,mutta hinkkautuu herkästi kivissä jopa katkeamispisteeseen.Vavalla kiskoen ei saa siimaan niin suurta momenttia,että se katkeaa.Kokeilkoon ken ei usko.Vaikka kilon puntti siimaan ja jollain sekundavavalla kokeilemaan miten vaikea on saada se nousemaan ilmaan.Kun laittaa toisen kilon,niin johan saa käyttää voimaa ja siimarullassa lukee sen kestävän pelkkää vetoa nelinkertaisen määrän.Mutta hankauskestävyydestä ei lohisiimoissakaan puhuta mitään.Olisikohan sen mainitseminen vaikka pakkauksessa hyvä myynti/kilpailukeino tai yleensäkään mahdollista jotenkin todistaa varsinkin uusille asiakkaille?Kannattaa opetella ne lenkkisolmutkin tekemään niin,etteivät kampea perhoa nurin.
Ja helppo on myös yhtyä Borssen näkemykseen tämän Morottajan käyttöajasta,on sillä miehellä paaaaaaaaljon pitempi kokemus ja näkemys lohien valtakuntaan:)!


Kommenttiplayer - 17.02.2009

Olen pitänyt "kommentti- ja sidontalomaa", varsin joo.. työn alla Jock Scott:eja kasatolkulla..
Komea perho, sidontajälki on hiotunut tekijämiesten luokkaan. Vähän samaa mieltä olen kurkkuhäkilän väristä, vaikkakin katselen sitä erilaisella ajatuksella. Kun oranssia on perhossa runkohäkilästä noinkin paljon, niin vihreä kurkkuhäkilä tuntuu sellaiselle ettei se kuulu perhoon. Johtunee varmaan siitä että väriopillisesti keltaisen toisella puolella on oranssi ja toisella vihreä, molemmat keltaisen sekoitevärejä.

Ja jälleen, ihan varmasti sidon itsekin kokeiluperhoja joissa värikokonaisuudet on jollain tapaa pielessä.. sehän on todettu kehitelynurkallakin.

Mutta siltikin, hyvin sidottu perho.


KommenttiGlenButerol - 17.02.2009

Kiitos Petri. Siinäpä pohtimisen aihetta.. Niin noh keltainen oli siittä toiselta puolelta ja sitäkin tässä riittää. Saas nähä miten tämä kombinaatio sittenkään pelittää vai pelittääkö??=) Tattis Petrille ja nyt taas urakoidaan lisää sitten tuolla toisellakin voorumilla. Ollu itellä vähän veto pois.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?