Tinseli

KommenttiMik@z - 23.02.2009

Tässä jonkinlainen otos sitomastani tinselistä. Rasioista löytyy monenlaista värikarttaa ja tässä nyt olisi vähän salakkaa jäljittelevä sidos. Toimii pienessä virrassa erittäin hyvin kuhalle :)

Kommentit

Kommenttihc_flyfisher - 02.03.2009

Varmasti toimii kuhalle, hauelle ja taimenelle. Myös Harjus on joskus niin kovalla syönnillä, että ottaa hyvinkin isoon tinseliin. Kokemusta löytyy. ;)

Perhosi on hyvin sidottu ja se on sukkulamainen, niin kuin Streamerin sopii ollakin. Hieno perho kertakaikkiaan! :D


KommenttiMik@z - 02.03.2009

Kiitos kiitos. Jätin taimenen pois listasta, kun en ole "oikeaan" perhokalastukseen niin perehtynyt. Ollut vähän semmonen käsitys, että taimenelle pitää olla jotain pientä tai keskikokoista tinseliä, pupaa, muddleria jne. Nyt olisi kyllä kevään mittaan tarkoitus aloittaa perhokepillä heittäminen ja ötökkäjäljitelmien sun muiden sitominen :) Muutaman koppiksen ja teippisiiven olen jo sitonut, mutta 2/0 koukusta ja 3/0 langasta siirtyminen näihin kevyempiin sidontavälineisiin näkyy vielä sidontajäljessä aika paljon :D


Kommenttihossanjoki - 02.03.2009

Kyllä minusta on sinulla väärä käsitys kuule ollut...:)
Siis taimenellehan monasti kun ei muuhun ota niin parhaana hoitona kesällä itse pidän sellaista 15-20 cm tinseliä...! Ilmeisesti se saa vaivalloiset pohjataimenet nousemaan pinnan tuntumaan syömään, kun perhossa on vähän kokoa..

Sitomastasi perhosta ei juuri kummempia sanomisia ole, hc tuossa jo tärkeimmät seikat jo sanoikin;)
Hienoa!:D
Ja kyllä varmaan kuhakin tuohon salakkaan ottaa..;)


KommenttiMik@z - 02.03.2009

Ohhoh, jos taimenelle kelpaa tämän kokoiset tinselit, niin sittenhän minulla on aika hyvä varasto myös siihen hommaan :) Värimaailma vaan ei välttämättä kohtaa (kaikissa) kuhalla ja taimenella. Kultaiset, hopeiset ja kuparinsävyiset taitaa kuitenkin mennä ihan loistavasti myös taimenelle.


Kommenttihc_flyfisher - 02.03.2009

Menee ja helposti. :) Veteen vain..... Huom. Kannattaa kokeilla myös mustaa ;)


Kommenttihossanjoki - 02.03.2009

Joo mustaa ja sitten vaikkapa kylkeen jotain hopeeta fläsää pikkuisen hohtamaan;)
No sepäs on hyvä jos varastot alkaa ennen varsinaista kalastuskautta täyttyä:D Itselläni täsmälleen sama asia;)


KommenttiMik@z - 03.03.2009

Joo varastoja kyllä on ihan kiitettävästi. Isoja tinseleitä löytyy nyt noin 50kpl ja se pitäisi vielä tuplata :) Pirtinvirtaan kirjolohelle tarkoitettuja kirkkaita "zonkereita" (minun kehitysperhot) olen talven mittaan sitonut noin 130kpl. Nyt aloin sitomaan ötökkäjäljitelmiä oikeaa perhostelua varten ja ihastuin hc_flyfisherin koskikorentoihin :D Helppoja tehdä ja oikein näyttäviä perhoja!


Kommenttihossanjoki - 03.03.2009

No perskeles..:D Sullahan on jo laatikot täynnä;)
Itselläni vähän sama vimma, että siis perhoja tulee paljon tehtyä.. Loppuun asti kun ajattelee, niin varmastikin vain murto-osa tekemistäni hörhöistä veteen asti selviää..:)
Mutta jos tätä lajia taloudellisesti ajattelee(niinkuin muutakin kalastusta), niin kyllä heti kannattaisi lopettaa;) Mutta sehän se tarkoitus ei ole..


KommenttiMik@z - 04.03.2009

Joo murto-osahan noista tosiaan veteen asti pääsee :D On se vaan hienomman näköistä, kun on rasiat täynnä!


KommenttiFISUMIES - 05.03.2009

Yhdyn hc kommenttiin passeli tinsku tanelille miksei myös harrille?Hmm...pitääpä väsätä muutama.Oikein hienoa sidonta jälkee!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?