Oliivi iskupistestreamer

Liimaamaton

KommenttiMik@z - 06.03.2009

Ensimmäisiä sitomiani muddlereita. Mukana on kuva perhosta liimattuna ja ilman liimaa. Itse tykkään enemmän liimatusta versiosta, mutta mitä mieltä on raati?

Kommentit

KommenttiMik@z - 09.03.2009

Kierteen alku ei ole ihan kohdallaan, mutta kalastusta vartenhan tällaiset yleensä on :)


KommenttiSÄMPSYLÄ - 09.03.2009

Hieno perho tuo on, mutta saanko nyt ihan mielenkiinnosta kysyä, että miten se ui liimattuna? Ite olen leikannut aina. Joo pittää itekki kokkeilla liiman kanssa, tiiä vaikka ois parempi ku leikattu :)


KommenttiMik@z - 09.03.2009 (Muokattu 9.3, 17:58)

Liimattuna perho hakee koko ajan ympäriinsä :) Joskus isompiin kuhaperhoihin olen liimaillut pään juuri sen takia, että perho puikkelehtisi päämäärättömästi virtauksissa. Pitää vain toivoa, että kala ei hyökkää ohi kun perho tekee äkkiliikkeen :D

edit. Onhan tuo toinenkin ensin leikattu ja sitten vasta liimattu.


Kommenttijuhahujanen - 09.03.2009

Vanha vinkki jo 90-luvun erä tai perhokalastuslehdistä. Eli leikkaamisen jälkeen esim väritön kynsilakka muddlerpäähän ja annetaan hiukan jäykistyä. sen jälkeen painetaan sormin pää selvästi kiilamaiseksi, kuten tässäkin tuossa liimatussa.
Tässä se etu, että kiilamainen pää toimii kuin vaapun turpalevy eli kun vetäisee siimasta, niin muddler sukeltaa...


KommenttiMik@z - 09.03.2009

Näinhän se menee :) Tuosta kynsilakasta en tiennyt.


Kommenttiluonto-eno - 09.03.2009

Teen uiviin perhoihin mudlerpään tahallani oikein paskan näköiseksi,eli ei mitään taiteiluja partaterillä.Kiilamainen lakattu pää toimii,kuten herra Hujanen kertoo.Toinen,vähitellen enemmän uskomani vuosien kokeilu(eli saattaa olla taikauskoakin;)): Peurankarva tai omassa käytössä mieluiten poro saa ja pitää sojottaa vähän miten sattuu,mieluiten suurin osa etuviistoon.Eli niin kuin oma pääni,pyöreä möliskö ja tukka sekasin.Pään muodolla-tai tässä tapauksessa muodottomuudella-haen sitä,että virtaukset ottaisivat siihen tehokkaasti kieputellen miten milloinkin.Eräs kaveri sanoi ,että mudlerini pää on karsea,mutta hyvän näköinen;)!No tottakai tietty muoto on hyvä olla,että kalamaisuus säilyy ja ilman muuta kannattaa opetella tekemään kaikista perhoistaan mahdollisimman siistejä ja oikeilla mittasuhteilla alkuun.Sitten on helpompi tehdä kokeellisia sidoksia ja rikkoa rajoja kun tietää mitä on tekemässä tai hakemassa.Noista streamereista kannattaa huhuilla kommentteja virtojen asukkailta,vaikka alemman perhon puoleen mieleni kääntyykin.Sillä asialla ei välttämättä ole kalan tuloon merkitystä,mutta kun kysyit...toinen voikin olla sitten oikeasti parempi.Ihan hyvän näköisiä muddlereita,varsinkin eka sidoksina.Zonkerit ovat mukavia kalastusperhoja.jos haet tähän lisää ahvenmaisuutta,niin tussillakin(permanent) voi jonkun raidan piirustaa,erilaisia kimalteita voi laittaa vaikka kylkiä pitkin tai siiven päälle jne.Myös mustia,valkoisia ja räikeitä kannattaa jemmata ihan jo vaikka tämän perusmallisi reseptiä muunnellen.Kyllä kalaa pitäisi tulla ja opit tekemään mallin kunnolla kun teet eri versioita.Sitten taas paljon jotain toisen tyyppistä jne.niin äkkiä huomaat kehittyväsi ja sitomisen into vaan kasvaa!


KommenttiMik@z - 09.03.2009

Joo ihan mukava oli alkaa sitomaan näitä perhokepillä vispattavia yksityiskohtaisempia otuksia, kun kuitenkin aika pitkään tehnyt todella simppeleitä zonkereita kirrelle ja tinseleitä kuhalle. Urakka vaan on iso, kun pitäisi sitoa pupia, larvoja, leechejä, erilaisia streamereita, pintaperhoja ja jäljitelmiä. Mutta näin armeijasta palanneena ja työttömänä minulla on rutkasti aikaa vääntää perhoja :)

Niin ja kuvissa on sitten sama perho, jos joku ei ole hoksannut.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?