The Klinkhamer special

KommenttiNalle Karvatassu - 14.03.2009

Ostin larvakoukkuja, avattuani koukkupaketin huomasin että ne ovat juuri sopivia klinkkeihin. Perho on sidottu ns. "väärällä tavalla".

Kommentit

KommenttiMik@z - 23.03.2009

Mielestäni ihan hyvin sidottu klinkki, vaikka onkin "väärällä" tavalla tehty. Itse ainakin aloittelijana tykkään sitoa tuolla tyylillä, sillä tuottaa vielä vaikeuksia näperrellä lopetus tuohon polypropyleenin varteen. Noin saa ainakin varman ja pitävän lopetuksen :)


Kommenttityhjänpyytäjä - 23.03.2009

Häkilä valitettavasti liian lyhyt kannattelemaan perhoa pinnalla.


KommenttiLepaska - 23.03.2009

Mutta jos käyttää kellutus ainetta niin pysyy se jonkin verran paremmin pinnalla. Mutta itse perho on mun mielestä ihan hyvä, ja voisiko joku selittää että mikä on se "väärä tapa"


KommenttiLepaska - 23.03.2009

Mutta jos käyttää kellutus ainetta niin pysyy se jonkin verran paremmin pinnalla. Mutta itse perho on mun mielestä ihan hyvä, ja voisiko joku selittää että mikä on se "väärä tapa"


KommenttiLepaska - 23.03.2009

Oho!!! Tuli vahingossa kahesti toi teksti!


KommenttiNalle Karvatassu - 23.03.2009

Kiitos kommentesita! Itekkin teen tuolla "väärällä" tyylillä, kun en oo viittiny opetella sitä oikeeta tapaa, on jotenki niin vaikeen olonen. ;) Tyhjänpyytäjä: onhan tuo häkilä vähän lyhyt. Lepaska: väärä tapa on se että päättelee perhon tuohon silmukan eteen, kun taas oikea tapa on päätellä perho tuohon siiven juureen /tyveen kummin haluaa sanoa. :) Minkä värinen klinkki on toiminut parhaiten ja mitä kalalajia ootte saanu jos ootte saanut klinkillä kalaa? PS: lisää kommentia saa antaa!


KommenttiSÄMPSYLÄ - 23.03.2009 (Muokattu 23.3, 19:58)

Ite tekesin vähän lyhyemmän siiven niin pysyy paremmin pystyssä. Sitä en tiiä miksi tuo on väärä tapa? ite oon tehny molemmilla tavoilla enkä ole huomannu kalastuksessa eroa, mut kilpailut on tietenkin eri asia, niissä pitää sitoa "oikealla tavalla" :)

Siis tämähän oli vain minun mielipide :)


Kommenttijonleo123 - 23.03.2009

Minun mielestä tuo olis saanu olla vähän pidempi, mut toi toimii hyvin pohjois-ruotsissa.


KommenttiLepaska - 24.03.2009

Ahaa! Kiitos nalle, nyt tajusin että mikä on se väärä tapa. Mieki teen kyllä väärällä tavalla


KommenttiJockey - 24.03.2009

Saattaapi upota peffa eellä pohjaan. Siipi/häkilä hieman keskemmäksi runkoa niin jo pelittää. Ja tosiaan häkilän siikaset saisi olla pidemmät.


KommenttiNalle Karvatassu - 25.03.2009

Kiitos vinkeistä, pitää sitoa vähän pidemmällä häkilällä, mutta lyhyempi näyttää paremmalta. ;)


Kommenttihossanjoki - 25.03.2009

Kyllä mä vahvasti uskon että tuo kelluu ilman mitään mönjiäkin, vaikka onkin lyhyempi häkilä..
Ja mustakin näyttää paremmalta;) Ja se **väärä**tapa on ihan käypä ja kestävä minusta:)Itsekin käytän siis sitä..


KommenttiTimhoe - 25.03.2009

Ehdottomasti lyhempi siipi. Pintureissa kaikki ylimääränen paino on pahasta. Muuten tyylikkään näkönen sidos. Häkilä vähän makuasia.


Kommenttipeltsi95 - 26.03.2009

Ihan hyvän näköinen perho vaikka onkin muutama juttu mitä muuttaisin esim. siipi lyhyempi, häkilä pidempi ja ehkä harvempi ja tuon perä pitää upota heti kun perho laskeutuu veteen. Elikkä perho kelluu vain häkilän ja siiven varassa.


Kommenttityhjänpyytäjä - 26.03.2009

Itse tykkään kalastaa perhoilla jotka toimivat takuuvarmasti. Ei ole mukava kalastaa pinturillla, jos ei ole varmuutta kellumisesta. Perinteinen häkilän pituus tulisi olla koukunmutkaan saakka. Makuasia on sekin meneekö perä vai pää edellä puuhun.


KommenttiVaiarm-1 - 26.03.2009

Olen nyt ensikertaa näillä perhokalastjien sivuilla Ymmärsinkö oikein että tässä täytyisi jotenkin arvioda esitettyä perhoa sen sitomista?Itse olen näitä klinkkejä yrittänyt sitoa siitä lähtien kun niistä on esitetty malli Mikä sitten on se väärä tapa häkilän sitomiseksi? kun se noinkin toimii ja pysyy paremmin kiinnin kun tuo häkilä tahtoo oikealla tavalla sidottuna helposti purkautua keskenkaiken ja hyvä ottiperho on sitten pilalla Tuskimpa toista samanlaista saa enää aikaan Vai mitä mieltä olette hyvät kalakaverit?


KommenttiNalle Karvatassu - 26.03.2009

Kiitos kommenteista! Hossanjoki: onko sulla kokemusta klinkeistä, onko tullu kalaa? Pitää tehä lyhyemmällä siivellä, on se hyvä, kun aloittelijaa autetaan ;) Vaiaram-1: olet oikeassa, tässä kommentoidaan sitomaani perhoa. Se "väärä" tapa kerrotaan tuolla ylempänä. ;) Sillä "oikealla" tavalla saa kyllä kestäviä sidoksia, kunhan jaksaa opeteela sen, ite en ole sitä jaksanut opetella. Kyllähän niitä perhoja aina lisää voi sitoa, mutta jokainen perho on yksilö, joten mikään perho ei ole samanlainen kuin siitä olisi tarkoitus sitoa. :)


Kommenttihossanjoki - 26.03.2009 (Muokattu 26.3, 19:52)

Siipeä voi kyllä lyhentää, ei varmasti haittaa. Tarpeeksi ohuella perukkeella ja virran mukana lillutellen silti uskon perhon kelluvan..

Olenhan mä ollu taimenten ja harjusten kanssa tekemisissä klinkki siimanpäässä. Joskus usvaisessa tai muuten vaan aamulla toiminut vallan hyvin, tosin useasti kyseiseen perhoon ottaa melko pienet kalat..Onhan se tietysti kivaa, että tapahtumia on;)

Paras reissu klinkkien kanssa taitaa olla kerran kesäkuun puolivälin jälkeen viime kesänä, kun keltarunkoisella ja mustalla kukon häkilällä varustetulla koukku koo'on 10 klinkillä sain valehtelematta lähes joka heitolla kalan. Koko saalis taisi noin tunnin aamukalastelun jälkeen olla klinkkien osalta 14 harjusta ja 6 taimenta. Kalat tosin olivat melko pieniä, niinkuin jo totesin.:) Harjus taisi suurin olla 37 cm ja taimen oli 55 cm. Loput 5 taimenta oli aivan tittejä, n. 30-35 cm.

Mutta siis ihan kokeilta perho:) ainakin minusta;);)

P.S. Sain muuten viime kesänä mökkirannasta vihreällä klinkillä jotakuinkin 20 ahventa, koko luokkaa 150-500 g. Joku parvi kulki ohi, mutta hyvinhän nuo perhoja napsivat:D


KommenttiNalle Karvatassu - 27.03.2009

Kiva saalis! :) Kiitos vinkeistä. :) Kalastitko Hossanjoella? ;)


KommenttiPortos69 - 27.03.2009

Itse sidon klinkit silleen "oikealla" tavalla ja kyllä ne hyvin pysyy kasassa mutta en nää mitää vikaa tossakaan tavassa.. Itelle se vaa on tullu ku pitää sit vissii olla omaan silmää hyvännäköne perho vaikka se onki kala mikä se lopulta arvostelee.. Mutta perhoon itse tuota perhoa juurikin noissa väreissä käytin viimekesänä pohjoisnorjassa ja harjuksia tuli ihan tarpeeks :) oli nimittäin ainoa perho mikä kelpas siellä Harjukselle sen viikon aikana mitä siellä olin. Nii siitä perhosta :D värit ovat hyvät ja häkilä omaan mieleen ainakin tarpeeksi pitkä pitämään sen pinnalla mutta siipeä vähän lyhentäisin perhon kaatumisen välttämiseksi. Ei muutako veteen tämä oikein hyvännäkönen perho :)


KommenttiNalle Karvatassu - 28.03.2009

Kiitos kommentista! Hyvinhän klinkeillä kalaa kuuluu tulevan. Portos69: mikä oli suurin harjus jonka sait. :D

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?