Larva

KommenttiNalle Karvatassu - 15.03.2009

Tämmönen perus larva. Selän ois voinu tussata mutta kun en omista kunnolista tussia.

Kommentit

KommenttiMik@z - 20.03.2009

Hmm, onko tässä kuvassa taas kamera vääristänyt värejä? Kannattaa säätää kameraa niin, että saat oikeat värit kuviin. Jos siis tässäkin tuon rungon kuuluisi olla tumma :) Muuten ihan hieno larva. Itse tekisin kaarevampaan koukkuun, mutta eiköhän se tämmösessäkin toimi.


KommenttiFISUMIES - 20.03.2009 (Muokattu 20.3, 09:27)

Mie olisin tehny kyllä kaarevaa koukkuun mut kyllä se noinki kalastaa:)ja pää ehkä turhan iso mutta makuasioista ei sovi kiistellä.Harami ku et omista kunnollista tussii:(. Selekää olisi mukavampi kattoo jos olisi tussattu muuten oikein kalastava peruslarva:)


Kommenttiyhrentähren - 20.03.2009

Eikös toi oo joku ns. living larva koukku tai joku. Tilasin its tollasia saman tyylisiä koukkuja sillä nimellä. Tarkotettu vissiin juurikin tällaisiin sidoksiin. Hyvät värit on perhossa. Minusta kuvassa ei oo mitään vikaa. Joo pää on myös minun makuun hieman kookas ja etu etu selkä kaipaisi vähän tummaa tussia.


KommenttiDustin - 20.03.2009

Kierre on omaan silmään kierretty hieman liian suurella välityksellä. Eli kierroksia voisi olla enemmän. Kierteenä käytän itse ruskeaa tai mustaa sidontalankaa. Se on helppo sitoa, kun lanka on spigotissa. Ohuena se myös sekoittuu mukavasti runkoon, ja tumma väri mielestäni korostaa paremmin jaokkeisuutta. Selkäkilpi on ilmeisesti liian löysällä(?). Ainakin kuva antaa ymmärtää näin. Väreistä sen verran, että itse laitan vaaleaa taakse ja sitten saman sävyn tummempaa eteen.

Nämä siis vaan omana mielipiteenä.

Hyvin olet harjannut/nyppinyt kitusia/jalkoja näkyviin.

Kalastava larva kaikinpuolin varmasti :)


KommenttiNalle Karvatassu - 20.03.2009

Kiitos kommenteista! Eis se kuva oikeastaan niin kauheasti muunna tuota rungon väriä. Oikeassa olette että selkäkilpi kaipaisi tussia ja on ehkä myös hieman löysällä, joka tuskin haitaa kalastusta, vai? Koukku on living larvakoukku, ostin, kun oli niin halpoja. ;) Dustinille itekkin tukkään laittaa vaaleampa taakse ja tummempaa eteen tämän on vain tämmönen kokeilu, :) kierteiden väleistä voi aina kiistellä. ;) Lisää kommentia saa antaa! :)


Kommenttihossanjoki - 20.03.2009 (Muokattu 20.3, 15:14)

Itse olen kalastellut juuri tällaisilla sidoksilla ja samanlaisissa koukuissa, ja hyvin on toiminut;)
Minusta perhossasi on kaikki kohdallaan, niin sidonnallisesti, kuin kalastavuudeltaankin:)
Värit ovat hyvät myös.
Kannattaa kokeilla myös niin, että lisää kumijalkoja vaikkapa 2 per puoli..Saa olla melko pitkiä, ainakin itsellä toiminut hyvin...
Tussaus ei välttämätöntä, mutta voihan sen tehdä..Ehkä siitä vähän luonnollisemman näköinen tulee, vaikuttaako sitten kalastavuuteen...Sitä en tiedä:)


KommenttiKarski - 20.03.2009

Mielestäni tuo on erittäin kalastava ja sidonta jälki on hienoa ;).Itselläni on nuita rasiallinen ja joissakin on reilusti lyijyä tai volframipää.Minullakin perho on tehty tuollaiseen koukkuun ja hyvin on toiminut niin ei muuta kuin kireitä.


KommenttiDustin - 20.03.2009

Tarkoitus ei tosiaan ollut mitenkään morkata perhoa. Enkä todellakaan tarkoittanut, että perhossa jotain väärää olisi. Heittelin vain omia mielipiteitä, ja kommentteja siitä miten olen itse tehnyt.

Ja niin kuin jo Nalle totesit, niin nämä kaikki sidonnalliset jutut ovat makuasioita ;)


KommenttiGlenButerol - 20.03.2009

Hienon perhon on Nalle laittanut esille, minä tykkään. Tosiaan jos tussia laittais selkään niin saattaisi olla vieläkin kovempi peli, toki on hyvä olla eri variaatioita. Koukku on hyvä tähän perhoon, eihän se toukka koko ajan ole mutkalla. Hyvä Nalle.


KommenttiNalle Karvatassu - 21.03.2009

Kiitos kommenteista! :) Hossanjoki: pitää kokeilla niitä kumijalkoja.Karski: itekin tykkään painottaa larvoja. Dustin: uskon ettei tarkoitusesi ollut morkata perhoa. ;) GB: Tosiaan eihän se toukka koko aikaa ole mutkalla. :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?