Nalle Puh

KommenttiHesma - 25.03.2009

Kun on ihan kansallisperho niin täytyihän tällainen Nallekin sitoa itselle. Vastaavalla sain viimesyksynä lapista ennätysharjukseni ~1kg mutta se ei ollut itteni sitoma.. Ny ku pääsis uittelemaan näit omia tekeleitä vielä..

Kommentit

KommenttiJyriA - 03.04.2009

Hyvännäköinen nalle. Valkoinen polypropyleeni näkyy tietysti hyvin, mutta kelluttaako se yhtä hyvin kuin karhun karva?


Kommenttihc_flyfisher - 03.04.2009

Tarkoitat varmasti Nalle Puh (muunnos), vai mitä? Nalle puh nimihän viittaa vahvasti tuohon karhunkarvasiipeen joka alkuperäisestä Simo Lumpeen perhosta löytyy.

Hieno ja takuuvarmasti kalastava sidos! :)


KommenttiHesma - 03.04.2009

Juu. Muunnos piti olla nimen peräs jo ihan ton kierteettömyytensä ja sidontatavankin takia. Mutta meni nyt tollai. Saman tyylinen ny kuitenkin hyvin vahvasti. :)

JyriA tuo perho on kyl melkosen hyvin kelluvaa sorttia noinkin. Ite käyttämissäni versiois on melkein poikkeuksetta ollu polypropeeni siipi ja hyvin pelittäny!

Kiitos kommenteista ja lisää saa antaa vinkkejä ja mielipiteitä!


KommenttiJyriA - 03.04.2009

Itsekin jätän nalle puheistani aina kierteen pois, koska se lisää perhon painoa, vaikeuttaa sitomista, eikä sillä ole mitään merkitystä perhon kalastavuuteen.


KommenttiGlenButerol - 04.04.2009

Kierteellä haetaan oikeastaan kestävyyttä ja runkohäkilän hennon ruodon suojaamista. Tuohan se myös hieman näyttävyyttä ainakin joihinkin perhoihin. Tässä tuo runkohäkilä sais olla hieman lyhempi. Siipeen lisää mittaa ja hieman etuviistoon niin avot, mutta hyvä ja hienosti sidottu perho näinkin.


Kommenttityhjänpyytäjä - 04.04.2009

Tuskimpa Simo Lumme kierrettä pelkästään painoa lisäämään liene laittanut. Lähes kaikissa runkohäkilöidyissä pintureissa on kierre kestävyyttä parantamassa.


KommenttiHesma - 04.04.2009

Itseäni on monesti ihmetyttänyt tuo kierteen vahvistavan vaikutuksen tarpeellisuus. Varmasti sillä voi välillä olla väliäkin, mutta ainakin uppoperhoissa olen monesti jättänyt kierteet pois ilman minkäälaisia ongelmia kestävyyden suhteen. Ja itse kun teen perhoja puhtaasti kalastus tarkoituksessa, niin olen jättänyt niitä monesti pois sidontaa helpottaakseni/nopeuttaakseni.

Perhon siipeen ja runkohäkilään voisi kyllä kiinnittää enemmän huomiota..

Kiitos ja lisää vaan jos on lisättävää :)


KommenttiJyriA - 04.04.2009 (Muokattu 4.4, 18:16)

HYvin on ainakin mun nallet toiminu ilman kierrettä hajoamatta useita kaloja. Tietysti "true- puh-trippaajille" erittäin tärkeä elementti se kierre :)

Mun mielestä vanhoista hyvistä perhoista voi tehdä vielä parempia ja itselle sopivampia versioita jos näkee siihen aihetta. Tuskin olisivat uskoneet joskus 70-luvulla minkälaisilla perhoilla kalastetaan vuonna 2009.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?