Jatkispupa

KommenttiMik@z - 26.03.2009

Ensimmäinen tekemäni yksityiskohtaisempi pupa. Kokeilin sitten samaan perhoon myös jatkoperää ja tulos on mielestäni ihan ok. Mietin vaan, että onko tuo perä liian paksu/pitkä? Äkkiähän se lyhenee jos tarve tulee.

Kommentit

KommenttiMik@z - 31.03.2009

Kurkkuhäkilä=jalat :)


Kommenttiluonto-eno - 31.03.2009

Eka pupa?No tuolta pohjalta kun puristelet penkistä muitakin värejä niin eiköhän niistä löydy tilanteisiin sopiva sävy.Silikonoperiä saa tehtyä kauheita määriä tuntiin,joten mahdollinen perhon rikkoutuminen ei hirveästi harmita.Erittäin hyviä pupamalleja löytyy esim.sellaisista kirjoista kuin Perhonsitojan kirja(Pusa-Uitti),Perhokalastus ja vesiperhoset(Rinne-Vainio-Huitila-Soine.Hienoa,että perhokalastus näyttää vievän sinut mukanaan ja opit nopeasti tekemään uusia perhomalleja joiden valmistustekniikasta sinulla ei ymmärtääkseni ollut ennen talvea vielä oikein tietoa.Käyhän katselemassa näkyykö omilla kalavesilläsi hankikorreja.Ensimmäisiin pinturikaloihin on hyvä mahdollisuus jos vain kelit osuvat kohdilleen ja virralla ei ole älyttömästi porukkaa.Kireitä;)!


KommenttiMik@z - 31.03.2009 (Muokattu 31.3, 10:25)

Joo sumareita on ollut jo parin viikon verran mm. siellä minun harjoituspaikalla :)

Ei tämä nyt kuitenkaan ensimmäinen pupa, mutta ensimmäinen yksityiskohtaisempi. Erilaisia pelkistettyjä (dupataan perä jostain väristä, kierretään kierre ja dupataan jänöä eturuumiiksi ja harjataan jaloiksi) malleja olen jo joitakin kymmeniä sitonut.

Joo olet aivan oikeassa, että näistä malleista aloin ottamaan selvää vasta tuossa helmikuun lopulla. Aktiivinen tiedon kerääminen ja panostus sitomiseen on tuottanut tulosta :) Ja kun kalastus on jo pienestä pojasta asti ollut lähellä sydäntä, niin intoa kyllä riittää.

Viime lauantaina käytiin kaverin kanssa kuusi tuntia suoristamassa siimoja karviossa. Keli oli aurinkoinen, mutta tuuli oli aivan uskomattoman kova koko ajan. Sumareita nähtiin yhteensä vain 3 kpl ja niskalla yksi pieni taimen polskutteli jalkojeni edessä (olinpa juuri vaihtamassa perhoa niin jäi sitten senkin yrittäminen pelkäksi ajatukseksi) Nyt tulevana viikonloppuna saatetaan suunnata rävykoskelle kokemuksen ja punalihan perässä ;)

Tässä vaikka luonto-enolle kuvaa tämän vuoden tehtailuista. Tarkoitus olisi saada kaikki rasiat täyteen tässä lähiaikoina.

Ps. Näiden uusien perhojen osalta olen suurimman osan tiedosta löytänyt täältä perhorasiasta, eli kiitos ja kumarrus ylläpitäjille, vaihe-vaiheelta väkertäjille ja muille kokeneille kalastajille!

edit. Ei tämä nyt jostain syystä anna lisätä kuvia, niin laitoin omaan albumiin


KommenttiTheBlackMetalTartzan - 31.03.2009

Mitä silikonia näissä tämäntyylin pupissa kannattaa käyttää?

Komia on perho, ja eittämättä vois olla pikkusen nopeempi sitoa kun nuo omat punomalla tehdyt jatkoperät =P


KommenttiMik@z - 31.03.2009

Hmm minä oon ehkä vähän huono vastaamaan tuohon kysymykseen, kun kyseinen perho on ensimmäinen missä käytän tuollaista jatkoperää :D Itse en jaksanut lähteä kaupasta varta vasten ostamaan jotain silikonituupia, vaan käytin omassa perhossa mm. autojen laittoon tarkoitettua tiivisteainetta (silikoni) :) Varmaan aika sama mitä silikonia näissä käyttää?

Joo nuo on todella nopeita tehdä. Yksi kiinnitystä vaille valmis perä syntyy noin puolessa minuutissa, kun kaikki tarvikkeet on laitettu valmiiksi. Kiitoksia kommentista ja kireitä silikonin parissa ;)


KommenttiTheBlackMetalTartzan - 31.03.2009

Jeps, ajattelin vain kun jotkut silikonit haisee aivan hirveälle, että mitä sitä uskaltaa alkaa täällä makuuhuoneessa sotkemaan ettei emäntä tukehdu ;D


KommenttiMik@z - 31.03.2009

Tuo mun tavara haisee ainakin aivan kamalalle :S Joku hajuton ois ihan kiva, mutta ei tuo nyt haittaa kun niin pieniä määriä käsittelee.


Kommenttijopeli - 31.03.2009

Todella hieno pupatus! Erityisesti nuo tuntosarvet ovat elegantit. Itse käytän Casco- silikonia. En nyt muista sen hajua, mutta tuskin kovin pahalle haisee kun ei ole mieleen jäänyt :)


KommenttiMik@z - 31.03.2009

Tänks. Yllätyin itsekin kun huomasin, että tästähän tuli ihan kiva. Onnistumisien myötä myös motivaatio penkin ääressä kasvaa kummasti :)


Kommenttistupe10 - 31.03.2009

Niin itseäkin kinnostas mitä silikonia käytätte jatkoperiin?Itsellä jotain valkoista silikonia mutta se on jauhoista ja hajoaa käsiin.


KommenttiHelsinki FlyFisher - 31.03.2009

Mä käytän tohon jatkoperää iha vaa noita putkiperho putkia. esim. xs muoviputki on hyvä jatkoperiin.Niihin teen kaikki omat.


KommenttiMik@z - 31.03.2009

Sekin varmaan toimii iha hyvin, mutta entäs pintureissa? Silikonin pitäis ainakin kelluttaa, mutta noista putkiperhojen putkista en tiedä, kun en ole niihin perehtynyt :)


KommenttiNalle Karvatassu - 31.03.2009 (Muokattu 31.3, 19:51)

Hieno pupa! :) Onko kellään kokemusta tommosista pupista? Pitää sitoa itsekkin muutamia. Itse oon käyttäny iha tavallista, valkosta silikoonia, kun olen tehnyt jatkoperiä. Stupe10, sun silikooni taitaa olla vähän kuivahtanutta... ;)PS: Kuva vois olla vähän lähempää ja ois kiva nähä perho vielä päältäpäin. :)


Kommentti[Titti] - 31.03.2009

On kokemusta tommosista pupista ja hyviä kokemuksia onkin.

Ja ite perhosta sen verran että todella hyvältä näyttää. Näitä vaan rasiallinen eri väreissä ;)


Kommenttiluonto-eno - 31.03.2009

Ihan tavallista Maximakasiinin silikonia olen käytellyt.Haiseepi kyllä ihan vehkeelle...vaan kun sain niin halavalla;)!Hyvin nuo silikonipupatkin pelittää kun löytyy oikea koko ja väri.Sitä kautta alkanut tulla luottoa,sillä olen tosi hidas lämpenemään uusille systeemeille.Pupistakin suurin osa on rasioissani edelleen perinteisempiä sidoksia ja kuulapäitä olen sidoksissa hyvinhyvin hitaasti alkanut oppia käyttämään ja uskomaan,että ne ajoittain ovat jopa parempia kuin pussillinen wanhoja malleja.Älkää muut olko yhtä jäykkiksiä,muistakaa se parinkymmenenkin vuoden kuluttua;)...


KommenttiMik@z - 31.03.2009

Kiitoksia kommenteista. Jos kerkeen niin voin huomenna näppästä kuvan päältä päin :) Ja jos tuo kuvan lisäys sitten toimisi, kun ei ainakaan tänään toiminut :( Pientä säpinää huomenna tiedossa, kun pitää sitoa jotain spesiaalia rävykoskelle ja laitella vähän mukaan lähteviä kamoja valmiiksi.


Kommenttiaaqq - 02.04.2009


Kommenttisamppa.97 - 03.04.2009

Mitä tuo esittää?Entä tietääkö kukaan mikä perho tää on?Kuvailen ku ei ookuvaa vihreä runko(vaaleen vihreä)sitten kukon niska höyhenistä kaulus häkilä.


KommenttiMik@z - 03.04.2009

Tämä perho esittää pupaa ja pupa on yksi vesiperhosen kehitysvaiheista. Pupa on se vaihe vesiperhosen elämästä, kun se nousee pintaan kuoriutumaan perhoseksi. Toivottavasti ymmärsit selityksen.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?