Vihreä larva

KommenttiNalle Karvatassu - 05.09.2009

Perhon idea on se että häkilähöyhenen ruoti kierretään siten, että silkki näkyy ja kuultaa ruodin välistä.

Kommentit

KommenttiIke - 11.09.2009

Ompas makean erilainen larva. Diggaan! Todella miellyttävästi toimii tuo silkki+ruoti. On ikäänkuin vinylribin ja nymphskinin sekoitus, muttei sinnepäinkään :)


Kommenttimilitin - 11.09.2009

Onko tuo runko tehty silkkilangasta? Tosi tyylikäs.


Kommenttipelittäjä - 11.09.2009

On kyllä aivan erityisen hienosti sidottu perho, vaikka en itse larvoista niin paljoa pidäkkään. Hienoa sidontajälkeä ja hienosti kehitelty perho. Jatka samaa rataa.;)


KommenttikalameesMAZA - 11.09.2009

On kyllä todella upea, oikeen ottikoneen näkönen! :) piti heti sitasta samanlainen kuin huomasin tän, jatka samaan rataan!


KommenttiNalle Karvatassu - 11.09.2009

Moi! kiitoksia kommenteista. :) Ihmeellisesti kyllä tuo silkki kuultaa tuon ruodin läpi. Alusrunko on tehty silkistä.


Kommenttihossanjoki - 11.09.2009 (Muokattu 11.9, 20:43)

Ite saanu tosi hyvin harreja vähän samankaltaisella perholla...Runkona limevihreää jänöä ja sitten ohut monofiili siihen päälle, ja eturuumis ruskeaa jänöä..Sama idea kummiskin.
Kuulaa kannattaa myöskin kokeilla!

Sopiva perho kalastukseen:)


KommenttiNalle Karvatassu - 13.09.2009

Kiitos kommentista! Saas nähdä kestääkö perhon runko, ruoti katkeílee helposti.


Kommenttiluonto-eno - 13.09.2009 (Muokattu 13.9, 11:47)

Moro Nalle!Epäilet tuon runkomallin kestävyyttä joten olisiko tästä mitään a-a-apuva:Ruotirunkoja käytettiin ennen mm.siikapintureissa.Ruoto pehmenee käsittelyyn sopivaksi liottamalla lämpimässä vedessä,tai naputtelemalla sitä kauttaaltaan kovaa alustaa vasten vaikka saksien "kädensijalla".Tuo nakuttelukonsti "ottaa ruodilta luonnon pois" myös silloin,kun halutaan häkilän asettuvan helposti tiettyyn asentoon.Yksi keino on myös litistää pihtien välissä kevyesti puristellen.Ei muuta kuin häkilän juuri pehmeäksi näin ja sidonta etenee...Sitten vain kierretään koukulle(ensin alle lakkaa tai pikistä)ja päälle voi sipaista vielä lakkaa tai pikaliimaa lisäämään kestävyyttä.

Esim.tämmösellä pinturilla tuli siikoja(on laskuvarjohäkiläinen perho,google antanee vastauksen sidontatekniikkaan jos on epäselvää..):
-koukkupitkävartinen nro 16(pienempien kanssa ei minun hermo kestä tuhertaa solmua siimaan vaikka niitä muuten varmaan kannattaa käyttää;)).
-runko ruskeasta häkiläruodosta hyönteismäisen nivelikäs
-laskuvarjohäkilä ruskeasta kukosta,kierretään esim.polypr.tehdyn "tukisiiven"ympärille joka katkaistaan tarkasti häkilän päältä ja katkaisukohtaan tippa lakkaa tai pikistä(varsinaista siipeä siis ei tule,vaikka saahan niinkin tietysti kokeilla)
-thorax vaikkapa takarunkoa tummemmasta ruskeasta jäniksestä tms.

-eli sinällään simppeli peli jos ohjeesta vain saa tolkkua...
-Larvoihin kyllä käyttäisin helpompiakin tapoja rungon tekoon,niitä kun jää joskus joukoittain pohjaan varsinkin tuntemattomissa paikoissa.Muutenhan tuo rungon valmistusmenetelmä on hyvää tekniikkaharjoitusta jota jokainen tarvitsee- harjotusta kertoi tarvitsevansa jopa Mestarisitoja Veli Autti jolta näitä ruodon pehmittelykeinoja kuulin parikymmentä vuotta sitten;)


KommenttiKompurainen - 13.09.2009

Onpas toimivannäköinen ratkaisu. Hienoa! Eipä mulla tohon oo lisättävää, pitänee tänään vielä istahtaa penkin ääreen testailemaan tuota reseptiä.


KommenttiNalle Karvatassu - 14.09.2009

Todella paljon kiitoksia enolle kommentista. Viime kesänä reilu 40cm taimen pisti ruotirunkoisen 20# koukkuun sidotun hyttysjäljitelmä ihan päreiksi ennenkuin karkasi, ruoti oli pehmitetty lämpimässä vedessä. Kiitoksia resepti vinkistä. :) Laitoin rungoksi tuota ruotia jotta saisi jaokkeisen rungon ja toinen syy on se että ostin TOSI HUONOLAATUISEN kukon niskan josta ei ole muuhun kuin tämmöiseen. Tuostahan saa myös hyvän pupa jäljitelmän(ko, kö?) kun laittaa tuntosarvet vielä?


Kommenttiluonto-eno - 14.09.2009

No varmaan saa mukavan pupan mainitsemallasi tavalla ja ei ole pahitteeksi jos jotain siipiaihiota siihen sitaiset.Joskus olen pimeässä lampun unohtaneena uitellut larvaakin pinnassa pupamaisesti kun en ole viitsinyt alkaa solmua tuhertaa "oikealle" pupalle.Näkkyypä kelepoovan sitenkin kun sattuu olemaan kaloilla ruokatunti!


KommenttiNalle Karvatassu - 16.09.2009

Kyllähän kaloille larvakin pupana kelpaa jos niillä on nälkä. :) Siipi aihiothan vois värkätä vaikka vihreästä kukosta.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?