Kirrepupa (muunnos)

KommenttiMik@z - 11.09.2009

Muunnosta Iken tappavan tehokkaasta kirrepupasta. Lähdin tuolla oranssilla kauluksella hakemaan liikettä perhoon. Toivottavasti Ike ja kirjot hyväksyy tämän kokeilun.

Kommentit

KommenttiIke - 14.09.2009

Hyväksyy ;) Tuo liikkeen haku on varmasti hyvä juttu. Ehkä etenkin kirkkaammassa vedessä ja hitaammassa virrassa. Mulla on ne omani sidottu vain yhtä samea vetistä koskea varten jossa perho menekki on kova -> mahdollisimman yksinkertaiset sidokset


KommenttiMik@z - 14.09.2009

Mielestäni perhoon saattoi nyt tulla vähän liikaa oranssia, eli tuon kauluksen vois myös vaihtaa mustaan marabouhun. Vois olla jopa parempi :)


KommenttiIke - 14.09.2009

Luulen, korostan luulen, että perhon toimivuus perustuu vain ja ainoastaan tuohon oranssiin kuulaan. Rungolla ei niin suurta merkitystä ole. Toinen tärkeä juttu on tietysti se miten kampetta uittelee ja millä syvyyksillä. Mutta eiköhän tuolla kirreä nouse. Ahvenia kiinnostaa myös kovasti eli Viannalla jos heitän esim. litkaa jossa on pikkuliitsi, tämä sekä joku muu pikkukuulapää, niin järkijään affenet on kirrepupassa


KommenttiMik@z - 14.09.2009

Samaa mieltä olen ja sillä mustalla kauluksella tosiaan korostettaisiin sitä kuulaa, mutta samalla perho eläis vähän.

Karviossa ei kirjot, eikä pienet taimenet perhosta kiinnostuneet. Kirkas vesi syynä, tiedä häntä? Kuparisella kuulalla ja kierteellä varustettu hares ear tuntui lauantaina olevan minun perhoista ainut, minkä kalat kelpuuttivat.


KommenttiIke - 14.09.2009

Se voi tosiaan olla, että tämä on omimmillaan sameissa vesissä. Tosin en ole missään muualla uittanutkaan. Taimenta en ole kertaakaan yrittänyt tällä mallilla pyytää. Keltakuulaisella ruskealla rungolla sain viime syksynä yhden oikein mallikkaan 36cm taimenen Viannalta. Siinäpä ne taimen kosketukset...


Kommenttipipsa721 - 14.09.2009

Johan on toimivan näköinen sidos :) Pitääkin heti sitaista pari kokeeks tuohon "koti"kosken kirjoille :) Sekä oranssilla kauluksella että mustalla.. Toimii varmasti!


Kommenttiluonto-eno - 14.09.2009

Joo..!Muistin sen Iken mallin kesällä ruuhkaisessa Karviossa.Laitoin siimaan ja kirre kokeili sitä napata kolmella perättäisellä heitolla,muiila perhoilla ei sitä ennen mittään.Viimein neljännellä yrityksellä kala onnistui jäämään kiinni ja paineli semmoista kyytiä koskeen,etten kampurana ehtinyt laskeutua niska-arkulta perään.Sinne mänj ja vei koko pörhöttimen!Epäilen itsekin sen kuulan kiinnostavan eniten kalaa.Tein kokeeksi vastaavia perhoja myös chartreusella,vihreällä ja keltaisella nupilla ja tulokset vaikuttavat olevan hyviä kaikilla näillä väreillä myös punainen mukaan lukien.Soutaen kirrelammella napsahtaa kun vain löytää valita päivän värin.Kuvan turboviritetty versio toiminee ainakin yhtä hyvin.Koeajoa annan sille taas syksyn mittaan kun painelen kirrelammelle soutelemaan.Tämä kalastusmuoto on ainakin minulle parempi vaihtoehto kuin kylki kyljessä lähikoskilla ährääminen saman kalan perässä.Suosittelen vaikkapa nyt rauhoitusaikana.Siinä on omat jipponsa ja on joskus jopa sopivan vaikeaa ja haaskoo!Tietysti joskus sekin on tolloja vastaistutettuja kaloja onkiessa kaukana haasteista,mutta ossa ne olla hankaliakin.Nämä erikois"pupat" saattavat olla oikein tarjottuina yksi parhaiten kelpaava vaihtoehto muuten ruuan kanssa temputteleville kirjolohille ja miksipä ei taimenillekin koska ei niillä suurimmalla osalla ehdi kehittyä tietoa perinteisestä ruokavaliosta ennen pois onkimista.Toisaalta...eräässä filmissä norjalaisen Torill Kolbun ja porukkansa taimenjahdissa Kuolan niemimaalla näkyi,kuinka valikoiva saattaa olla todella iso taimen joka ei ole koskaan nähnyt perhoa tms.härpäkettä.Heittelivät "pinturia" ja väri oli tärkein ottiin vaikuttava tekijä.Niin mikä se väri ja perhomalli sitten mahtoi olla kysyy jo innosta tärisevä lukija!No...välillä laittoivat perhokoukkuun sinisen,välillä valkoisen korvatulpan ja kohta siima soi!Kävi vain mielessä,että mitähän helekuttia varten olen joskus tehnyt sidonnasta niin helekutin vaikeaa laskemalla vaikka Jatuliasirvikkään jalkakarvojen määrää oikeaoppisen jäljitelmän ja sitä kautta tulevan nirvanan saavuttamiseksi...?Kireitä on helppo toivotella kuvan perhon sitojille;)!


Kommenttijuhahujanen - 14.09.2009

Minä se oon vissiin tuon Iken perhojen suhteen jonkin moinen vastarannan kiiski, mitä saaliisiin tulee. Kirrepupasia rasiasta löytyy ja mielestäni niitä olen uitellutkin, mutta tämä musta punanen ei ole toiminut. Tosin punaisella rungolla ja mustalla kauluksella kylläkin.
Pitänee antaa vielä lisää peliaikaa, sillä kyllähän tässä kaikki ottipelin ainekset on...


Kommenttihankkija - 14.09.2009

Kävimpä eilen jättämässä vastaavia ja lähes vastaavia perhoja n. parikymmentä viannan kuohuihin ilman tulosta!
Voihan se olla uittajan vikakin, muutama täpy tuli samalla värillä olevaan "juotikas jäljitelmään".

Sitten tuli muutama tapahtuma boodeihein ja "ruoka kala" kotiin.
Varsinainen maku elämys kahvinruskeasta viannan vedestä!

Tuli kokeiltua kaikenlaisia perhoja ja kukkoahvenet olisi pikkuperhoilla saanut kylläkin.


KommenttiIke - 14.09.2009

No pitää huomenna aamulla käydä koski tyhjentämässä malliksi ;) Viimeksi kaikki kolme kalatapahtumaa (2 ylös, 1 irti) olivat pienissä kuulapäissä. Liitsi ei tuntunut kiinnostavan...Ja kaloissa on joo makuhaittaa nyt :( Toimivat parhaiten ehkä graavattuna. Sais vesi kylmetä ja virtaus kasvaa. Mutta sepäs näistä kun menee OT että rytisöö...


Kommenttiluonto-eno - 14.09.2009

Olen nähnyt viisasta miestä...ja hänen mielestään ne mahdolliset makuhaitat aiheutuvat kalakasvattamolta kun ennen virtaan pääsemistä kirreparat uivat kauan altaissa joissa vesi ei paljon vaihdu ja ravinnostakin osa märkänee veteen.Lämpimänä aikana makuhaitat korostuvat.Toisaalta en näe mitään syytä liotella perattua kalaa Viannan vedessä missään olosuhteissa.Parempi kun pudottaa suolet-jos tekee sitäkään-ja pyyhkii enimmät miähnät paperilla.Sitten kylmälaukkuun ja kotona kala tiskataan syömäkuntoon.


KommenttiIke - 14.09.2009

Näinhän se menee. Kävin pari kesää sitten tyttöjen kanssa onkimassa koneongella yhden kirbelin Löytynlohelta (sieltähän ne Viannan kalat taitaapi tulla) ja vaikka siihen oli laitettu kilo suolaa sekä tuhti savustus niin makuhaittaa oli. Viime syksynä ei näitä ollut Viannan kaloissa. Tosin aloin käymään ja varsinkin saamaan kaloja vasta myöhemmin syksyllä. En usko minäkään vaikken ole viisaita miehiä nähnyt kuin aamulla hammaspesulla vastapäiseltä seinältä, että itse Viannan vesi ehtisi kalaa maustaa. Mutta joo..ehkä tämä ei tähän perhoon liity, mutta ei taas malttanut olla hiljaa...


KommenttiMik@z - 14.09.2009

Eihän sen aina tarvitse liittyäkään :) Pien OT tekee aina hyvää.


Kommenttimianka - 14.09.2009

Samaa makuhaittaa olen havainnut Nurmijärven Myllykosken kirjolohissa joskus, vaikka olisi aivan kirkasta (myllykosken mittakaavassa) vettä, joten eiköhän ne lisämaut tule siellä kasvattamolla. (kun myllykosken vesi on kirkasta, niin on ollu kauan kuivaa ja aurinkoista)


Kommenttisamppa.97 - 17.09.2009

Vähänkö o ssiisssti!


KommenttiVeePee - 22.09.2009

Hieno perho on kyllä! Mitä mieltä olette, toimiiko kun tein itse Fl.keltaisen kauluksen? Ps. Miten olet laittanut tuon kauluksen tuohon?


KommenttiMik@z - 22.09.2009

Muutama pitkä marabouhöyhenen siikanen juuresta kiinni kuulan taakse ja siitä sitten vaan pyörittämällä. Sitten lopuksi sidontalangalla päiden kiinnitys kuulan taakse. Kannattaa myös varovasti duppausharjalla sukia kaulusta, niin saa pöyheämmän.


Kommentti^Hulle^ - 05.11.2009

Ootko karvios testannu?


KommenttiMik@z - 05.11.2009

Tais se jossain välissä sielläkin käydä siiman päässä. Ei antanu mitää, mikä nyt ei sinänsä ole mulle uutta :) Ootko Ville käyny Karviossa lähiaikoina?


Kommentti^Hulle^ - 08.11.2009

Juu, on siel tullu käytyä nytkin, ja saalistakin peräti saanut.. Pitäs ny täs viikonsisällä taas lähtee käymään..

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?