Sadekelille ja pilviseen keliin ottiperho
Joo-o!Näillä väreillähän sitä römppäkelin saalista on usein yritetty ja joskus onnistuttukin.Tässähän on siipeen laitettu mainitsemiesi olosuhteiden yleiset värit ja kun runkokin pelaa samassa sarjassa,niin ottihetkeä tuskin kauan tarvitsee odotella jos on lohta paikalla.Olitko tarkoittanut alkukauteen tätä vai noin niinku yleispeliksi kyseisissä hämärissä puuhissa?Tuntuisi,että voisi toimia jo ensimmäisille nousijoille kylmän veden aikaan?Pinkki perä...siis tuo pinkki saamamiesten lohiperhoissa on alakanut tulla vastaan yhä useammin eli sen on oltava merkityksellinen väri.Minulla siitä ei ole kokemusta lohen onginnassa,mutta eteläisille kaloillehan se on usein tappavan tehokas jopa koko perhon ollessa pinkki.esim.pinkki-liitsillä tulee taimenta,kirjolohta,haukea,lahnaa,ahventa,kuhaa,säynettä jne.Pinkin sävy vain on ollut joskus ratkaiseva avaintekijä kalapäivän saaliin määrään,vaikka pinkkilitsin nimellä kulkee monenlaista huiskaa.Siksipä usein on tehnyt mieli kokeilla sitä lohellekin,vaan vielä ei ole ollut aikaa testata.Taas mentiin aiheesta syrjäpoluille kun lohi-ja kirreperhot sotkeentuvat,mutta pinkissä on kalojen mielestä jotain erikoisen mielenkiintoista.Otollisia ottihetkiä uudelle perhollesi tuttavallisesti toivoo hän!
Kesäkuun puolenvälin aikaan oltiin erään heittovirtuoosin kanssa Tenon Kuusiniemessä, ja komensin heittäjää kokeilemaan tätä perhoa, kun olosuhteet näyttivät otollisilta, paikalla oli myöskin eräs vanha paikallinen soutumies, yli 40 vuotta kokemusta, joka suorastaan vaati tämän kokeilua. No, mies jokirantaan ja heittämään, viides heitto ja titti oli kiinni. Itse soudin tällaisella 3,8 kg lohijalan, saman viikonlopun aikana. Perho on perua viime talven tenojoki.fi sivustojen kehittelynurkkauksesta.
Pinkki on aika harvinainen väri koko lohiperho-historiassa, mutta missään nimessä en tarkoita ettei sitä olisi ollut jo 1800-luvulla perhoissa. Sävy ns malva siihen aikaan. Eli mikä ettei olisi hyvä sitoa enemmänkin lohelle pinkkiä sen eri sävyissä mm. sellaista sävyä mitä lyötyy esimerkiksi mustikkajugurtista (se on lähellä tuota malvaa).
Itse perho, Kuusiniemen Violetti, on borssen takuuperho-sarjaa millä on näytöt kohdallaan useiden kalastajien siiman jatkeina.
Näytti tuolla Helsingin Perhokulmassa olevan myynnissä hyvä kokoelma borssen sitomia perhoja, ja näyttivät kaikki ottipeleille.
Miten niitä vielä jäljellä siellä?=P Niin no lohikausi odottaa jälleen edessäpäin. On oikein, että Borssen kaltaisten tekijämiesten tiedoista ja taidoista saavat muutkin nauttia. Perhoon ei mitään lisättävää. Hienoa jälkeä taasen.
Player sai minut ylittämään itseni!En voi sietää jugurtin tms.maitohapatteiden hajua saati makua ja nyt oli ostettava purkki mustikkajugurttia malva-värin salaisuuden selvittämiseksi...No kyllä se on metka väri!Tiijjäppä vaikka oppisin vielä maitotuotteita suosimaan!Edessä olisi sitten toinen itsensä ylittämisen paikka:murjaistava ottava perho.Emännän neulomispussukoita tonkimalla ja villoja sekoittelemalla alkoi tulla mieleinen väri.Emäntä ihmetteli,että alanko kutomaan?Ilmoitin neulovani alkuun ainakin Villen villapaitoja...Siispä vettä lasipurkkiin ja villasekoitetta tekemään.Ilmeisesti noissa ns.villalangoissa oli seassa jotain synteettistä ainettakin,koska väri ei vedessä koukun rungollakaan paljon muuttunut kuten oikealle villalle helposti käy vai onko muita kokemuksia,konsteja oikean sävyn etsimiseen esim villasekoitteita tehtäessa?Arvoisille palstalaisille vinkkinä,että tuossa yläpuolellani on kolme herraa joiden perhoihin kannattaa tutustua tuolla lohiosastossa!On upeita malleja mistä valita mieleistään lohen hurmaa...
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?