Useita lohia on tällaisella narrattu, isoja ja pieniä. Viime kesänäkin joku sai!
Erittäin hieno sidos. Vielä moni kiittää mallin julki tuomisesta. Minäkin kopioinut tämän jo tuossa aikaa sitten kun ensmäisen kerran näin.
Hattua nostan kehittäjälle.
Todella hieno ja ottavan näköinen sidos!Meinaako toi 9,3 että tällä on saatu senkokoinen lohi?
Perho on hieno.
Heh!Pekka peijooni!Johan minä tämän ristin sinulle nimellä:"Kuosniemen soutaja" ja annetaan olla vaikka sen nimisenä koska sinähän tämän mallin toit julki tenojoki.fi-sivuilla ja laitoit talvella sähköpostiinikin.Asiahan eteni sitten niin,että perho jäi kutittelemaan mieleen talvesta asti.Oli ollut monta ukkoa heittämässä tyhjää jo kauan aikaa ja koska vasta yksi titti oli oman porukan saaliina,niin pähkäiltiin ennusteiden huonosta kaudesta olevan varsin totta.No kaksi lohiluokan kalaa olin avittanut toisen sakin kavereille rantaan,mutta itselläni ei tärppiäkään.Sitten muistin tämän perhon,joka oli tosin jo laitettuna uusien perhojen TOP10-rasiaan.Edellisenä kesänä kokeilin Borssen koeperhoa M-08 ja lohi tykkäsi niin,että vei mennessään...ja moni mies samalla mallilla sai lohia.Siispä hetken intuition jälkeen ja luottaen Borssen näkemykseen ottiperhoista laitoin tämän kuvan pelin siiman päähän.Oma versioni on muuten sama,mutta kaksihaarakoukussa.Sinällään olosuhteet olivat olevinaan väärät kultaa sisältävälle värivalinnalle,koska oli kylmä vesi ja keli,nälätti ja nukutti ja eukkoa ikävä ym.vinkumisen aihetta...Vaan saahan sitä teoriat heittää välillä vaikka repun sivutaskuun ja kuunnella sytämmen iäntä!Kohta rapsahti mukava lohi kiinni ja pääsin kiittämään Borssea,lohta ja Tenoa ja koukkaajaa hienosta elämyksestä.Tuli kolmanneksi suurin rantaloheni ja en ihmettele yhtään jos ennätykset menevät vielä uusiksi näillä Borssen malleilla.Käykäähän katsomassa hänen perhojaan tässä rasian lohiperho-osastossa niin näette miten tehdään oikeita perhoja eikä mitään rasian täytteitä.Kiitos taas Pekka!
Joo kyllä tämä malli on sidotuttanut omaankin boksiin. Oliko enolla muita tapahtumia tähän kyseiseen malliin ja oliko perhon isällä eli Borssella? Yhdyn tuohon enon sanomaan, että kannattaa kattoa Borssen perhot kun alkaa sitomaan Tenolle perhoja, miehellä nimittäin tuota kokemusta ja taitoa tuolle vesialueelle löytyy. Hyvä Borsse.
Moro Glen!Eipä ollunna muita tapahtumia sen jälkeen tähän sen enempää kuin muihinkaan perhoihin.Kun olimme poissa paikalta,niin joitain lohiluokan kaloja oli tullut aivan eri perhoilla.Tahti oli kuitenkin harva eli n.joka toinen päivä joku sai.Näyttäytyviä kaloja oli harvassa,joku jalka ja titti nähtiin koko aikana ilmassa.Aina paikalla ollessamme alkoi taas hiljaisuus vaikka vaihdeltiin vuorokausirytmiä ja oltiin tekevinämme kaikenlaisia kettumaisuuksia lohen pään menoksi.Kaverini sai titin joka syötiin heti ja minulle joki antoi em.lohen joka olisi varmaan jäänyt saamatta ilman Borssen mallia joten kiitos reissun pelastamisesta kuuluu ilman muuta hänelle.Saunan päälle päästiin maistamaan paikan päällä loimutettua lohen pyrstöä maustettuna mahtavilla maisemilla ilman kiirettä kalaankaan...Ainoa hirvistelyn paikka oli lohen tartuttua.Pelkäsin koukun katkeamista koska huhuja liikkui kultakoukun kestävyysongelmista.Näkyi tuo ainakin tämän kalan kestävän ilman vaurioita vaikka titinkin kerrotaan katkoneen koukkuja mutkan kohdalta tms.Näiden kultakoukkujen teroittaminen on minulle arvoitus...koska ei ole ollut tarvetta vielä sitä kokeilla niin kertokaa kokeneemmat onko siinä oikeasti mitään eroa tavalliseen koukkuun?Ilman tätä lohta en olisi innostunut sitomaan entisiäkään ottimalleja nyt kokeeksi kultakoukkuunkin,sillä uusiin vempaimiin siirtyminen on ollut aina minulle tosi kankeaa.Tenon maisemissa tärpin väli saattaa venyä pitkäksi joten on aikaa aina tarkastaa kantaansa uusiksi!
Olen miettinyt noiden kultakoukkujen teroittamista itsekkin ja ajatellut, että minä teroittaisin vain alta ja sivultapäin. Tiiä sitte miten ammattilaiset.
Tällä mallilla on saatu lohia ad. 5kg-14kg, titit lisänä. Toissakesänä eräs soutaja veteli kuudella laskulla kuusi lohta, pienin 7,2kg ja suurin 9,5kg. Periaatteessa tämä on vanha malli, jota olen hieman rustannut lisukkeilla, paras olisi sellainen missä tuo kultaosa on messinkiä, sitä kun ei vaan enään saa mistään, minullakaan sitä ei enään ole kuin pikkuinen rullan loppu. Lähelle samaa sävyä saa, kun laittaa alle kuparia ja sen päälle sitoo haalean keltaisen siiman. Perhokulman toimitusjohtaja lupaili kyllä viime kesänä, että hankkii jostakin ko. messinkitinseliä.
Viime kesänä tällä ei olisi kaiken tietämyksen mukaan pitänyt tulla yhtään lohta (olisi pitänyt olla korkea ja "likainen" vesi, mutta niin vaan kävi että Eno meni ja sitaisi tämän siimanpäähän juuri silloin kun sitä ei missään nimessä olisi saanut laittaa. Mutta poikkeus vahvistaa säännön, eli jos peli on ottava, niin mahdollisuuksiakin on. Aurinkoisena aamuna eräs soutelija sai 12 kiloisen tumman kojamon Yläkönkään alta, muuten samanlainen, mutta tuo oranssi vyö puuttui, siis eräänlainen Green Highlander malli. Samalla perholla todellinen suurlohen tärppi Kuusiniemen mutkassa, juuri ennen kuin kesän isommus tarttui kaverille puukalaan.
Nuo koukut kyllä kestävät, kunhan on tarkkana väkästen kanssa, (älä kiinnitä koukkua vaparenkaisiin tai muuhun metalliseen, silloin ne oikenevat ja kalan tarttuvuus kyllä heikkenee). Tässä on Eno kaksihaarakoukku, kuva on vaan sattunut juuri vaakatasosta, joten se toinen koukku on peittynyt etummaisen taakse.
stupe, perhon nimi taitaa viitata tuohon luonto-enoon ja hänen sillä saamaan 9,3 kiloseen.
Itse resepti on kiitollinen sidottava, tuosta perhosta voi vaikka aloittaa lohiperhojen sidonnan. Ja kun tuossa on vieläpä toimivasta perhosta hyvä mallikin. Kullattuja koukkuja saattaa toisinaan joutua vähän etsiskelemään.
UNI:lla on eräs kulta sen verran epämääräisen näköinen että olen tulkinnut sen olevan enemmänkin messinkiä vastaava... ettei vaan jopa ole sitä ihteensä.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?