Muddler Minnow

KommenttiPortos69 - 07.10.2009

En oikein hallihe vielä tota levysiiven tekoa isompiin perhoihin nii antakaa siinä vähän armoa ja ehdotuksia miten sen voi tehä paremmin. Oikeastaan oli ensimmäinen isompi levysiipi mitä tein. tuohon päähän jäi toi yks karva ikävästi sojottamaan mutta huomasin sen vasta ku oli kuvat otettu ja en jaksanu ottaa uusia nii se sit jäi siihen.

Kommentit

Kommenttijopeli - 10.10.2009

Tässäpä olisi yks tapa lähestyä levaria: http://www.aapgai.co.uk/index.asp?ID=48 . Itse henkilökohtaisesti pidän ko. menetelmästä.


Kommenttiperhonsitoja90 - 10.10.2009 (Muokattu 10.10, 15:23)

Kiitos Joel linkistä, tuosta on apua minullekin!:)


Sitten itse perhosta: Komea kalastusperho.

Sidontateknillisesti muutamia asioita on paranneltavissa. Kalkkuna ei taida olla kovin hyvälaatuista, sen takia pyrtössä lienee tuollainen muoto? Sido pyrstö (ja samoin siipikin) samaan muotoon kuin Paul Littlen Namsenin siipi. Siis siten että siikasten kärjet muodostajat tuollaisen pyörehtävän kaaren (klassisessa lohiperhossa siipi mukailee pyrstön muotoa).

Pyrstön leveydestä voisi ottaa pikkasen pois, nyt pyrstö on liian leveä verrattuna siipeen. Myös pituudesta hiukan pois.

Runko taitaa alkuperäissidoksessa olla litteää kultaa. Kierrettäkään ei alkupeäisessä reseptissä ole, siispä perhosi on muunnos. Sori kun nipotan, mutta tämä on mielestäni tärkeä asia.

Se, että kumminpäin siiven sidot, taitaa olla vähän makuasia. Tällaista "väärinpäin" sidottua siipimallia olen ainakin Ari-Heikki Rintaniemen Muddler Minnowissa nähnyt. Yleensä siiven ole kuitenkin nähnyt sidottavan ihan normaalisti. Siiven leveys on ihan hyvä, halutessasi (ja kunhan taidot kehittyy) niin sitä voi pikkasen leventää (makuasioita ;)) Siiven pituudesta jonkin verran pois, sopiva voisi pituus voisi olla pyrstön puoliväliin asti.

Kaulus kannattaa leikata alapuolelta. Muuten kaulus on oikein mainio. :)

Pää on nätti ja sopusuhtaine muuhun perhoon nähden, itekkään en pysty noin siistiin lopputulokseen, siinä on meikäläisellekin opeteltavaa. :)


Nämä jupinat ei tosiaankaan tarkota sitä etteikö perhosi toimisi kalastuksessa, varmasti pelittää. :) Pieniä parannusehdotuksia vain, ilman niitä kun ei kehity sitojana. ;)


Jatka samaan malliin. Kireitä sidontalankoja!
Jaska


KommenttiPortos69 - 10.10.2009

jopeli: kiitoksia linkistä, pitääpä kokeilla näillä ohjeilla saaha jotaki aikaan

perhonsitoja: kyllä joo kalkkuna on aika huonolaatusta, se on alennuskorista mukaan nappastu sulkapari mutta kyllä tolla nyt kalastusperhoja sitoo. Siipimalli nyt on miten on ku ei oikee oo vielä hallinnassa toi siiven teko mutta eiköhän se siitä vielä joskus mee kunnolla ku tarpeeks harjottelee :) Ja tuo pää kyllä onnistu omastakin mielestä aika hyvin noin saksilla tehdyks ku en oo jaksanu vaivautua ostamaa sitä tasottelukonetta :D

Mutta kiitoksia näistä ja laittakaahan muutkin lisää mielipiteitä perhosta :)


Kommenttiväinö - 11.10.2009

Varmasti kalastava perho.


KommenttiHörhömies - 11.10.2009

Tosi nätti perho ja varmaan kalaakin saa ei muutako kireit!!
:D

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?