Mega-Katka

Kommenttijpk - 29.10.2009

Kokeilin sitten tehdä tuollaisen semi-realistisen katkan lohien päänmenoksi. En ole itse kokeillut,mutta kiva olis kuulla jos joku kokeilee ja jotain tällä saa.. =)

Kommentit

Kommenttitomba - 02.11.2009

Aika hauskan näkönen todellakin.. en oo kyl ikinä nähny noin hyvän näköstä katkaa kun tossa on niin hyvin materiaalit laitettu.. Kyl tol varmaan vois saadakkin jotain kalaa.. en oo kyl ikinä nähny enkä hirveesti kuullu että tolla sais kalaa mutta mistäs mä sen tiedän!! Mahtavan näköinen perho kertakaikkiaan! Hyvä!!


Kommenttiajm - 02.11.2009

Pistä tulemaan postiin niin ensi kesänä kokeillaan,tai aloitetaan jo helmikuussa Skotlannista=)Erittäin ottavan näköinen sidos ja epäilemättä toimii!!Tosi hyvää jälkeä!!


Kommenttijpk - 02.11.2009

Kiitosta vaan! Montakos laitetaan tulemaan? ;) Kyllä tota ens kesänä tarttis itsekin uitella,siihen tarkotukseen se on tehtykin! Ei muuta kun tarjoilkaa kaikille kaloille niin Suomessa kuin Skotlannissakin!


Kommenttiperho-marja - 02.11.2009

Mitä "semi"realistista tässä on, melkein kelpais keittopataan erehdyksessä....
ja eikös nämä ole niin ottavia, että jopa jossain Norjassa olisi kielletty lohenkalastuksessa katkavieheetkin eikä vain katkasyötit? Voinpa olla väärässäkin. Tietämättömyydellä on usein "syvin rintaääni".


Kommenttiporoisäntä - 02.11.2009

Se ei pelaa joka pelkää, lämmittämällä koukkua ja taivuttamalla on saatu aikaan koukun pehmeäksihehkutus, joten koukusta tulee kalan ottaessa oikosäärinen katka. Onnea kalastukselle


Kommenttimianka - 02.11.2009

Pitäis ainakin kirjolohiin mennä kuin häkä.


Kommenttijpk - 02.11.2009

No olkoon sitten realistinen...ajattelin semiksi kun ei se itsestään ui.. ;)
Poroisäntä...puhut asiaa koukun oikeamismahdollisuuksista,mutta pienempiäkin koukkuja taivutellaan ja suhteessa koukun kokoon niillä saa ylös aika vonkaleita koukun oikeamatta. Mutta varmuuden vuoksi tällä kai kannattaa kalastaa vaan tittejä..heh.


KommenttiAarne_k - 02.11.2009

Hieno on. Tarttis vain koeuiton, jolla selvittää uiko selällään.. (oma veikkaus on)


Kommenttijpk - 02.11.2009

Saatat Aarne olla oikeassa,jalathan on materiaalia joka saattaa tahtoa ylöspäin. Uittoa en ole suorittanut,mutta jos ongelmia ilmenee niin painotusta koukun alle vois miettiä ja ehkä harventaa jalkapuolta...Hyviä huomioita ja kommentteja,kiitokset niistä!! :)


Kommenttiriku_riku - 02.11.2009

Nyt on kyllä tosiaan hyvän näkönen perho joka minunkin pitää yrittää totauttaa. Viime kesänä Norjassa seitä pyytäessä huomasin saalista perkatessa että niillä oli mahat täynnä saman laista katkaa, pitää ensi vuonna yrittaa tuollasella mikäli saan tuollasen aikaan.


Kommenttipeso69 - 05.11.2009

Tää on kyllä tosiaan nätti ja uskoisin että myös tehokas peli lohelle.Ainakin tuolla itänaapurin puolella olis mulla kyllä ihan ykkösketjun sentteri.
Tälläista on testattava.


Kommenttipälli - 05.11.2009

Jos saan yhtä hienosti sidottua, niin lupaan heti viskellä tätä särkillä, kun sinne vaan selviän! :)


Kommenttiluonto-eno - 06.11.2009

Olen käynyt jo niin monta kertaa katsomassa tätä perhoa,että lohen purisin jo kiinni!Muttapamutta...Jos Pälli tarkoitat Tenon särkkiä,niin poijjat saattaapi mainita asiasta jos sidot tuollaisen perukkeeseen,valitettavasti.Nimittäin kun katkajäljitelmillä on siinä virrassa kalastus kielletty.Tämä kuvan perho kyllä ei mene läpi sillä selityksellä,että on Green Highlanderin muunnos;)!Hieno se kyllä on ja katkojahan lohet napsii meressä ja norskit pyytävät oikeilla katkoilla joessakin.Käytännössä en ole nähnyt näiden katkojen toimivuutta e.m.seikasta johtuen,uinnista sama veikkaus kuin Aarnella.Tämä Tenon sääntö on kyllä hieman ristiriitainen.Voitaneen kai esim.erilaiset Sarvijaakotkin sopivasta kulmasta katsoen luokitella katkajäljitelmiksi tai Ally`s shrmip,uppo-Bomberit ja varsinkin G.P jos jotain tunnettuja lohiperhoja miettii.On kuitenkin paljon muitakin lohijokia,joissa voit perhoasi varmasti käyttää miettimättä muuta kuin kohta tulevaa tälliä.Tuo poroisännän kommentti muuten kannattaa ottaa tosissaan.Kun oikea lohi jutkauttaa kiinni ja vielä esim.pahassa koskipaikassa,niin itse käsitellystä koukusta saattaa tulla helposti virkkuukoukku...esim.viime kesänä eräs lohikonkari joutui Alakönkäässä pitämään vajaan kympin lohta niin tiukilla estääkseen koskeen menon,että Black nickel kokoa 4 oikeni lähes 90 asteen kulmaan.Se koukku on tanakka 2-haarahakanen ja tehtaan jäljiltä.Eikä tuo lohimies ole äkkipoika LOHIhommissa ja tämäkin nousi ylös.Seuraavalla luvalla vielä monta kiloa isompi,mutta se on eri tarina... On markkinoilla varmaan ihan käyriäkin tehdaskoukkuja oikein suunniteltuina katkaperhoihin.


Kommenttiajm - 06.11.2009

Tää on kyllä pikkusen tulkinnan varainen juttu tää Tenon katkasääntö. Luonto-Eno on aivan oikeessa, ettei tällaista pykälien mukaan saisi käyttää,mutta ennen kuin luin Enon kommenttia loppuun asti tuli mieleen et GP:tä kuitenki saa,vai saisiko?Ja siitä mitä GP matkii ei varmaan kellään ole epäselvyyttä..

En usko,että kukaan Tenon valvojista(joita viime kesänä peräti näkyi) sinua hirteen vetää vaikka särkillä tätä uittelee. Mutta joo..säännöt on säännöt ja niitä pitäisi tietysti kunnioittaa.


Kommenttijpk - 06.11.2009

Mun mielestä on hieman tekopyhää kieltää katkaperhot. Siis sen tajuan ettei oikeaa syöttiä saa käyttää,kuten ei matojakaan,mutta jos osaa imitoida jotain kasalla karvoja ja höyheniä niin ei pitäisi olla ongelma. Ja lohi kun kuulemma ei jokeen noustessaan syö tai ota perhoa syödäkseen... Kaksipiippuinen juttu,mutta ilman muuta sääntöjä on noudatettava!! Tää oli vaan oma mielipiteeni asiaan.


Kommenttiluonto-eno - 06.11.2009

Kummalliseksi tuon lohen syömättömyysteorian tekee tieto norskien touhusta.Moni on sitä mielipuolta,että mato ja oikein mehevä kirkuvan punainen aito "rommikatkarapu" taitavasti tarjoiltuna-kas siinäpä perhoista parhaimmat;)...Kai sillä lohella säilyy taipumus herkutteluun vaikka sisuskalut menisivät paastotilaan..en tiijjä,kertokoon viisaat.Siis on se veitikkamaista touhua koko lohen ympärillä oleva meininki.Niin mukavoo että,että,että...sanat ei riitä kertommaan;)!!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?