Sarvijaakko

KommenttiNalle Karvatassu - 22.11.2009

Siivessä piti käyttää mustaa oravaa mutta saksin vahingossa hännästä mustakärkistä oravaa ja en halunnut haaskata hyvää materiaalia. PS. Luonto-enolle: siipi on tehty kääntötekniikalla.

Kommentit

Kommenttiluonto-eno - 24.11.2009

Moro!
Kylläpä sitten pitäisi siiven kestää kovaakin retuuttamista.Sarvijaakkojen ihmeellisessä maailmassa niitä malleja riittää ja tässä perhossasi on kalaisa olemus.Näitä oravasiipisiä tulee harvemmin vastaan kuin nutriasta tehtyjä vaan se testituomari lohi kertoo kyllä mikä on päivän peli.Nuo pitkät melat...itse teen sellaiset aavistuksen runkoa pitemmät koska niissä saattaa olla se ruoto jäykkää kauan aikaa ennen vettymistään .Vaarana on siis se,että pitkä jäykkä ruoto kampeaa perhon selälleen.Tässä tullaan sitten sellaisen paradoksin eteen,että sellaisellakin on varmaan lohia saatu...Yksi keino ruodon pehmittämiseksi jo sidontavaiheessa on naputella sitä vaikka saksien sormiosalla kevyesti kovaa alustaa vasten pitkin vartta tai puristella litteillä pihdeillä pois uhmakasta luonnetta;).Joskus saatiin sellaisella oliivilla sarvijaakolla parhaiten jossa siipi ja pyrstö olivat yhtä pitkät kuin kuvasi melat eli kaikkea voi kokeilla.
Omassa käytössä on kohtuullisen hyvä ollut kokomusta nutriasiipinen/pyrstöinen jaakko jossa kierteenä kolme kierrosta kultaa ja fl.keltaista kokoa 6,runko musta hylje.
Tenojoki.fi on sivusto jossa löytyy otsakkeen "Perhoja Tenolle" takaa esim.Pasi Kettusen Jaakkomalleja.Siellä on myös monen muun konkarin tekemiä perhoja joilla pääsee pitkälle lohihommelissa.Kireitä vaan ja mielenkiintoisia sidontahetkiä!


Kommenttijäpä k - 24.11.2009

Yksinkertainen on kaunista!

Viitaten enon kommentiin,ni puhuuko herra illan esilämmityksestä??*ruoto jäykkää kauan aikaa ennen vettymistään .Vaarana on siis se,että pitkä jäykkä ruoto kampeaa selälleen*..;) ;)


Kommenttiajm - 24.11.2009

Mun mielestä noi ruodot menettää taasen merkityksensä,jos ne ei oo 2-3kertaa rungon pituiset.Puhutaan siis Jaakko/uppobomberi-tyylisistä virityksistä.Tenolla toissa kesänä oliivi uppobomberi piiiiiitkillä viiksillä oli hyvinkin toimiva.

Kokeile Eno sellasia "puolijäykkiä" ruotoja,ei kampee selälleen..ainakaan viikonloppuisin=)


Kommenttiluonto-eno - 25.11.2009

Elekee ketaleet ennee!Pikkujoulu oli jo ja ruoto pehmeni kerralla koko viikoksi;)!Joo!Tuo mela-no siis ruoto on olennainen osa monen mielestä ja ilman niitä en osaa onkia Jaakoilla.Niissäkin väriä vaihdellen on moni kaveri onnistunut vähintään erinomaisesti.Esim.oliivi jaakko ei vielä kerro välttämättä mitä siihen on laitettu terästykseksi niin,että se kalastavuudessaan erottuu muista saman nimisistä oikein kunnolla.Tietysti siinä on onkijallakin ja sitojalla sormensa pelissä.Ainakin minulle on käynyt niin toistaiseksi,että muutamat kaverini saavat eräällä muunnoksella isoja lohia ja minulle ei tapahdu mitään,käsialani/sidokseni lienee pahasti väärä vaikka yrittäisin perässä matkia heidän onkimistaan.No jospahan se vielä kopsahtaa,sillä ovat ne mallit saaneet olla edelleen ykkösrasiassa ja usko on luja.On minulla kaksi näiden mestarien tekemää peliä,vaan en ole raatsinut käyttää kuin säästellen...
Tuo ruodon pituusjutska:huomasin,että jaakoissani ja uppobombereissani ruoto on keskim.1.5x runko,eikä suinkaan niin lyhyt kuin tuossa aiemmassa höpinässäni muistelin.Koska se sittenkin oikein piiiiIIITkänä pelittää,niin ajm:n tyyliä kannattaa alkaa ehdottomasti suosia!Juha Pusa muuten mainitsee jossain kirjassaan,että parhaita niskoja perhoihin joihin halutaan mustat melat ovat sellaiset,joiden ruoto punertaa kun se stripataan.Pusa kyllä on Lohimies joten uskon asian heleposti.Toiset ruodothan jäävät strippailun jälkeen harmaanvalkeiksi tai jotenkin epämääräisen värisiksi(tästä ei sitten äijät kuittailla;)),mutta löysinpä punertavaruotoisen intialaisen halpisniskan jota käyttelen.Ai onko tullut paremmin lohta sen jälkeen kun vaihdoin siihen?Nöh...ei..mutta minäpä en ole herra Pusan veroinen onkija muutenkaan:).
Jaakkoja ja muita lohiperhoja on paljon hyviä malleja.Toivottavasti niistä kaikille ei ole vielä löytynyt sellaista johon lopettaa kehittelyn niin riittää haasteita.Aina niissä jo suosituksi tulleissa "varmoissakin" perhoissa on viilaamista ja tai uusien osien sovittelua.


KommenttiNalle Karvatassu - 25.11.2009

Kiitoskia kommenteista. :) Pitääpä kokeilla sitoa oliivijaakko kun se kuulemma on kova peli. ;) Kokeilen sitoa muutaman hieman lyhyempi ruotoisen jaakon.


Kommenttityhjänpyytäjä - 25.11.2009

Tuosta Sarvijaakon ruodon pituudesta on yhtä monta totuutta,kuin on kalamiehiäkin. Jotkut vannovat jopa sarvettomien jaakkojen nimiin. Joka foorumeilta löydät omat "kiveen" hakatut totuudet, joten edessä on loputon suo, mikäli muita seuraat.


Kommenttiluonto-eno - 25.11.2009

Tyhjänpyytäjä puhhuu vähän mutta asiaa.Sarvihommaan nyt juututtiin,mutta eipä läheskään kaikissa näkemissäni perhoissa niitä ole.Sitten taas on sellaisiakin joihin on tehty sulkapyrstö kahdesta häkilästä ym.ym.Nämä perhojutut onkin siitä mukavia,että valintaa niissä riittää pinnan kummallekin puolelle.Meille yleensä pinnan yläpuolella oleville se on kyllä samalla mahottoman vaikeeta,kalat kyllä saavat monet makeat naurut sitä touhua katsellessa.Tai sitten enimmäkseen ajatellaan asioita liian monimutkaisesti varsinkin lohen kalastuksessa.Ainakin minä siihen syyllistyn jatkuvasti;)...Katsele Nalle ajan kanssa omaan kalastukseesi parhaat vaihtoehdot..niin kohta se käy sitten mielessä,että olisikohan joku konsti parempi...

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?