Dee-Lander

Perhon sivuprofiili

Kommenttijpk - 30.12.2009

Mitä tulee kun Dee-perho ja Green Higlander yhtyvät? No tämännäköinen soppa! Luulisi kalojenkin tykkäävän,kyseessähän on kuitenkin klassikon muunnos...

Kommentit

Kommenttiperhonsitoja90 - 01.01.2010 (Muokattu 1.1, 15:15)

Kylläpä alakaa jpk:lta tulla näpsäkän näköistä perhoa! Spey- ja dee-perhot alakaa olemaan mallillaan, sen verran hyvännäköstä settiä näyttää pukkaavan! :)


-Nyt aloituskohta näyttää napsahtavan paikoilleen, niinkuin edellisessä dee-perhossasikin jota kommentoin.

-Silkitykset on mallillaan kalastusperhoon, taulu/silmänruokaperhoihin sitten silkitykset vähän tasaisemmin. ;) (kannattaa tehdä alusrunko silkille esim. valkoisesta silkistä tai sidntalangasta ja tasoittaa silkkikerrosta kiertämisen jälkeen jollain tasaisella, esim. teelusikalla.)

-Morsiosorsakate rocks! Tosi nätin näkönen!

-Vyö on hyvä.

-Henkilökohtainen mielipide: pyrstö-siipi-yhdistelmän mittasuhteiden ja koukun profiilin huomioon ottaen siipi voisi olla hiukan lyhyempi (jos nyt en ihan väärin muista, niin mittasuhteiden mukaan siipi korkeintaan pyrstön puoliväliin, tässä on vähän yli puolenvälin).

-Runko on jees, mukavan hoikka profiili. Niihin silkityksiin vähä huomiota.

-Kivan näköistä kamaa näyttää olevan tuo Burnt Spey-häkilä, vaikka puolitettunakin näyttää tulevan aika tuuhea häkilä. Jos vähennät kierteitä tuosta kuudesta siihen perinteiseen viiteen kierrokseen, se auttaa jo vähän.

-Siipi on kiva. Leveyttäkin mukavasti. Kun täydellisyyteen aina pyritään (vaikka sitä ei koskaan saavuteta), niin vähän parempaa matskua siipeen ja siiven katteeseen. Ja tosiaankin siipeä pikkusen lyhemmäksi.

-Viidakkokukko-juttu on hieno ! Kivat näkymät niin ylä- kuin alaviistostakin. B-)

-Sivut on hyvin suhteutettuna siiven pituuteen. Jos ja kun lyhennät siipeä, lyhennä myös sivuja hitusen verran.

-Päähän vielä hiukan treeniä, kalaperhoon menee mainiosti noinkin.


Jälleen mainio perho, kyllä kelepaa ruudulta tillotella. Ja eikun uutta koukkua penkkiin. ;)Jaska


Kommenttijpk - 01.01.2010

Kiitos Jaska jälleen hyvästä palautteesta! Sinä se sitten osaat poimia pelkistä kuvista juuri nuo ongelmakohdat mitkä on itsellänikin tiedossa ja parannusta heataan! ;)

Siivestä olen samaa mieltä,tuli hieman pitkä dee-perhoksi. Ja noista materiaaleista olen aina joutunut ärräpäitä päästelemään sidontapenkin ääressä! Hyvälaatuista siipimateriaalia pitäisi todellakin hommata.

Silkityksiin olen koittanut panostaa,mutta ei ne ihan vielä mene niin kuin toivoisin.Itse käytän tapaa,että kierrän silkin vain takaa eteenpäin,olisiko edestä taakse ja takaisin parempi? Ja pohjustushan se tekee paljon...

Burnt spey on tosi siisti materiaali ja noussut kyllä mun suosikiksi! Puolitettuna riittää aivan hyvin,saisi joskus olla hieman harvempaakin. Mutta suosittelen kaikkiin pidempihäkiläisiin perhoihin kokeilemaan!!

Treeniä treeniä...ei siinä muu auta! Ja kesällä toivotaan että lohet näitä mun sidoksia hyväksyis ja saisin sen ensimmäisen kuivillekin! Pitää vaan opetella ensin heittämäänkin tolla kakskätisellä.. ;)

Koukkua penkkiin,näin se on ja kireitä siimoja vuodelle 2010!!!!

J-P B-)


Kommenttijar1 - 01.01.2010

Ja taas VAU! On kyllä mahtavan näköinen tekele taas.Laitahan vaan lisää tulemaan on nimittäin mukava katsella tollaisia sidoksia :) Hyvää Vuotta 2010!


Kommenttiperhonsitoja90 - 02.01.2010

Silkityksestä: Yksi tapa on sitoa silkki rungon edestä taakse ja takaisin eteen, niinkuin mainitsit. Jos ei alusrunkoa jaksa ruveta vääntämään, niin tuo on hyvä tyyli sitoa silkkirunko. Lisäksi luulen niin, että värit säilyvät kirkkaampina, kun silkkiä on paksumpi kerros.

Varmasti lohet hyväksyy, tai sitten eivät ymmärrä hyvän päälle. ;)

Samoin kireitä uudelle vuodelle!


KommenttiV_K - 03.01.2010

No hitsi ku on siisti perho. Ite tykkään näistä Dee- ja Spey-perhoista. Kireitä!!!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?