Perca F

Kommenttijpk - 03.01.2010

Perca F eli kotoisammin Ahven. Oma yritykseni tehdä kaloille kelpaavaa ahvenjäljitelmää. Kesällähän se sitten nähdään,mutta kohdekaloina tälle voivat olla hauki,kuha ja lohensukuiset lähinnä virtavesissä.

Kommentit

Kommenttisuperharri - 07.01.2010

On kyllä hien ahven,mutta musta noi silmät on liian edessä jos ois taempana nii ehkä toi pään seutu vähän siistimpi.Muuten kyllä ihan siisti ja hiano;)


Kommenttinomad - 07.01.2010

Kovempaan virtaamaan varmasti oiva peli, siipi pitää hyvin muotonsa eikä kierry koukun mutkaan niin helposti kun elävämmät materiaalit.

Palloketjut kannattaa muuten sitoa koukun alapuolelle, ellet tarkoituksella halua perhon uivan selkää.


KommenttiMik@z - 07.01.2010

Ei oo muuten omissa sidoksissa ollu mitää väliä kummalla puolella koukkua ne silmät on :) Jos se ui selkää niin sitten se ui. Tää on kuitenkin sen verran kookas ja suurisiipinen perho, että ui varmasti ihan oikein päin :)

Siististi sidottu ja mukavan profiilin omaava ahven. Ehkä sinne vähän kirkkaampaan veteen laitat tämän uimaan?


Kommenttijpk - 07.01.2010 (Muokattu 7.1, 18:04)

No en halua selkää uivan,eikä kyllä ole perhoni niin tehnytkään. Tuossakin on koukussa sellanen köli,ettei ihan heti kippaa selkää uimaan. Silmät olis kyllä voinu laittaa taaemmas,nykäsin ne lopuksi vaan hieman painoa antamaan. Siipeäkin vois kai hitusen lyhentää...

Edit; No niin mik@z ehti sanomaan just samat asiat,mutta näin se joskus menee! ;) Ja joo,kirkkaat on vedet missä liuotellaan...


Kommenttinomad - 07.01.2010

En tohon koukkuun sen kummemmin kiinnittänyt huomiota kommentoidessa. Pointti oli se, että minun kokemuksien mukaan useiden eri valmistajien streamer koukut tuppaa kääntymään kun painoa lisää selkäpuolelle. Varmuuden varalta tulee laitettua palloketjut/painosilmät aina alapuolelle, jos perho on "oikenpäin" sidottu. Clouser Minnnow tyyliset onkin sitten jo asia erikseen.

Toi bassikoukku on kyllä aika tymäkkä "kölinen" ja toi #6 on jo aika ankkuri, eli sinänsä kevyet palloketjusilmät ei varmaan tosiaan tuota koukkua käännä. Itellä samaista bassikoukkua #10 koossa ja siihen sidotut tussukat kääntyy selälleen palloketjulla, jos silmät on langan yläpuolella. Laitat silmät alapuolelle ja kas kummaa, perho ui mutka alas päin. Toinen juttu onkin sitten onko sillä mitään väliä kalastuksen kannalta, ehkä ongelma on enempi allekirjoittaneen kalastajan mentaali puolella.
KommenttiSandstone - 08.01.2010 (Muokattu 8.1, 11:58)

Itseasiassa kommentoituna nuo TMC 8089:t on isonakin kevyitä eli ns. kölipainoisuutta ei juurikaan ole esimerkiksi jos vertaa vastaavanlaisiin Partridge C52S BLN koukkuun. Lanka on ohutta eli siinä mielessä nomadin ajatus selälleen kääntymisestä on kohdallaan. Ainakin itsellä helposti niin käynyt 8089:jä käyttäessä. Ja niitä on käytettä jo yli 5 vuotta.

Mutta sidoksellahan myös pystyy vaikuttamaan tuohon miten päin perho ui. Eli materiaaleja kokeilemalla sen löytää. Nuo slinky-matskut(tässä ko perhossa määrällisesti) ovat sellaisia että varmasti pitävät perhoa paremmin pystyssä kuin pienemmässä sidoksessa.

Itse en pidä slinkyistä materiaalina (en myöskään mirror imagesta joka on löysempää) taimenperhoissa. Tappaa miun mielestä perhon elävyyden. Mutta se onkin vain miun mielipide ;). MUtta komia on perho ja varmasti aiheuttaa häiriöitä taimenten keskuudessa :)


Kommenttijpk - 08.01.2010

No näin kai se on,mutta kuten ohjeessakin sanoin niin noita epoxy silmiä voi käyttää..Ne saa "oikealle" kohdalle ja eivät taatusti kippaa perhoa. Yleensä sidon kaikki silmät koukun yläpuolelle,paitsi clousereissa,mut nehän onkin toinen juttu.. Ja kalaa on tullut,etenkin suosikillani dog nobblerilla ja siinä on silmät aina yläpuolelle sidottuna...Mutta sopiihan nuo silmät sitasta alapuolellekin,miten kukin sitten haluaa.. ;)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?