Larvanen

Kommenttiperhonsitoja90 - 20.02.2010

Tervehdys!

Eipä ole viime aikoina tullut perhoja lisäiltyä. Nyt ajattelin kuitenkin pitkästä aikaa laittaa yksinkertaisen jokarasian peruskamppeen. Tällä hetkellä olen Saksassa,itse asiassa olen ollut täällä jo 1. elokuuta 2009 lähtien.

Vaikka ulkomaille 11 kuukaudeksi lähdinkin, niin siltikään en voi elää ilman perhonsidontaa. Tosin valitettavasti lentokoneen painorajojen maksimit sanovat oman sanansa paljonko kampetta voi olla matkassa. Siispä pystyin ottamaan vain minimalistiset sidontavehkeet matkaan, oliivia pupaa ja larvaa pystyy pyörittelemään.

Olen erittäin hyvällä tuurilla päässyt tuntemaan yhden niistä harvoista täkäläisistä perhokalastajista (perhokalastus ei ole suosittu harrastus ainakaan täällä päin Saksaa, ei todennäköisesti muuallakaan päin Saksaa. Häneltä olen saanut muutamia koukkuja ja hitusen verran materiaaleja, jotta voin sitoa muitakin perhoja. Tulevat perholisäykset Saksan vuoden varrelta ovat vähän "pula-ajan lapsia", yksinkertaisia sidoksia. Mutta toivottavasti myös toimivia.

Kommentit

Kommenttierkkijorma69 - 24.02.2010

Erinomainen larva joten 4½ tähteä.:) Varma ottipeli viime kesänä tälläinen oli minullakin siiman päässä useasti ja saalistakin tuli. luottoperhona tämä on moitteeton. Sidonnassakaan ei ole mitään moitittavaa sillä tämähän on kalastusperho ja runko kartioutuu minun makuun sopivasti. :)


Kommenttijpk - 24.02.2010

Tästä se ei larvanen enää paljoa parane!! Ilman (turhia?) lisukkeita nopea sitoa ja onnistuu vasta-alkajaltakin melkoisen hyvin. Ja ottipelinä aivan ehdoton,ilman näitä ei kannata koskelle lähteä!


KommenttiIke - 24.02.2010

Jaa niin sinä perhonsitoja90 olet sinä :) Muisti palailee pätkittäin kuin Uunolla. Hieno larva. Eritoten tykkään tuosta perästä, joka kartioituu hienosti jättäen maksimaalisen tartutuspinnan jos näin voidaan leikkisästi sanoa...


Kommenttihankkija - 24.02.2010

Siisti perho / saksalaiseksi??


Kommenttiperhonsitoja90 - 24.02.2010

erkkijorma69: Tänks!

jpk: Kiitoksia! Vasta-alkajallekin käy vallan mainiosti, yksinkertaset materiaalit ja sidonta eikä kalantuloa voi estää!

Ike: Kiitän, herra ylikersantti(joko se on kohta vääpeli?)! Minäpä minä. :) Perän hyvä tartutuspinta on tärkeä asia, niin kalastuksessa kuin elämän muillakin osa-alueilla. ;)

Kaitsu: Kiitos! Kyllä tässä vielä suomalaisia ollaan eikä muuksi muututa. On sitä ennenkin Suomesta Saksaan lähdetty mutta aina on takasin tultu.


Lisääkin kommenttia saa toki laittaa! =)


Kommenttivilho_ - 02.03.2010

Haittaako jos sitoo larvoja niihin tsekki nymfi koukkuihi?.Ja mikskä niisä on kiero se teroitettu osa?Ite oon niihi sitonu larvoja.


Kommenttiperhonsitoja90 - 02.03.2010

vilho_: Tsekkilarvoista olen kyllä kuullut mutta en tsekkinymfeistä. Pääperiaate larvakoukun valinnassa on siis se, että koukku on kaarevavartinen. Tässä perhossa on käytetty Kamasanin B100- mallin koukkua, joka on passeli peli moniin erilaisiin sidoksiin. Niin larvat, pupat kuin klinkitkin pystyy sitomaan samaan koukkuun. Toki malleja on useita, valinnanvaraa merkin suhteen riittää vaikka kuinka paljon!

Ainakin Kamasanin B100 on hieman kiero. Todennäköisesti syy on se, että luultavasti kalan tarttuvuus on parempi. Siitä, että onko tämä kuulemani väite totta, ei ole tietoa. Siitä vaan testaamaan niin väärillä kuin suorillakin koukuilla! :D


Kommenttivilho_ - 03.03.2010

Kiitokset tiedoista perhonsitojalle ja nyt vaa ootellaan että jäät lähtee niin pääsee vispaamaan...

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?