Alexandra

KommenttiJoonaI - 27.02.2010

Kommentit

Kommenttijannemoi - 03.03.2010

Noin.. Hienon sandran vääntäny.. Näitähän ei saa edes käyttää kaikissa euroopan joissa, todettu liian tehokkaiksi..


Kommenttijpk - 03.03.2010

Hieno on. Siipeen sitä punasta vielä niin vot!! Kaikin puolin siistiä sidontajälkeä!!


Kommenttimaxmaal - 03.03.2010

Hienosti sidottu ja sopusuhtainen perho. Otsikossa varmaankin kannattaisi olla "muunnos". Tosiaankin jpk:n mukaan punaista siipeen ja silmähöyhenen tilalle miekkahöyhen


KommenttiAntti_R - 03.03.2010

On muuten ihan kerpeleen nätti perho! Siipi erityisesti onnistunut hyvin. Seuraava vaihe onkin sitten siiman päähän sitominen :)


KommenttiJoonaI - 03.03.2010

Tervehdys. Kiitoksia vaan kehuista kaikille. Alkuperäisestä reseptistä ei itselläni tietoa ollutkaan, joten muunnoshan tämän tosiaan pitäisi olla. Tämä onkin ensimmäinen sitomani alexandra, joten parannus ehdotuksia otetaan mielellään vastaan. Itseäni jäi ainakin mietityttämään, että onkohan tuo koukku malli liian raskas tähän perhoon? Jaksaakohan tuo hento siipi kantaa? Lisää tavaraa siipeen vai koukun vaihto ohutlankaisempaan? Toisaalta tuo koukku malli miellyttää ainakin omaa silmää. Ehdotuksia? Kokemuksia?


Kommenttijpk - 03.03.2010

No kyllä menee noinkin aivan hyvin,mutta useinhan alexandra sidotaan ihan uppoperhoksi isohkoon uppokoukkuun,nro 6-10. Siipi on tosiaan riikinkukon miekkahöyhentä ja siiven sivuille tulee vielä kaistat punaista hanhea.Lisäksi perhoon on usein laitettu viidakkokukon silmähöyhenet,mutta ei tarvitse niitä. Tämä versio on lähempänä perhomuunnosta nimeltä Alex,joka sidotaan streameriksi ja siihen tulee kurkkuhäkiläksikin riikinkukon miekkahöyhentä.Mutta kuten sanoin,muunnoksena hieno näinkin!! :)


KommenttiJolle35 - 03.03.2010

Kummalla olisi parempi korvata tuo pyrstö punaisella silkillä vai punaisella villalangalla?


Kommentti-jyke- - 03.03.2010

Villa on ainakin omasta mielestäni nätimpi pyrstöön kuin silkki ja ehkä säilyttää värin vedessä paremmin..? Kuitenkin lähinnä makuasia.


Kommenttijpk - 03.03.2010

Monet käyttää punaista karvaakin,kettu tai vaikkapa bucktail sopii.


Kommenttiknockabout - 07.03.2010

Hieno perho - tervetuloa klassikkokalastajien joukkoon...!

Näitä Alexandran monenlaisia johdannaisia on tehtailtu jo hyvinkin toista sataa vuotta.

Tunnetuimmat variaatiot lienevät Jungle Alexandra, (Hardyn) Peacock Lure (josta useita versioita) sekä Barrettin Supper Fly. Hardyn Peacock Lure oli - ja on ehkä jopa yhä - Kashmirlaakson taimenjokien ykkösperho Intiassa. Sen perusmalli on muuten samanlainen kuin JoonaI:n sidos, mutta pyrstönä on villalankatupsu ja häkilä on kirkkaansininen.

Oheisessa (surkeassa) kuvassa on muutama perho omasta rasiastani: nelosen uppoperhokoukkuun sitaistu Jungle Alexandra sekä kaksi Peacock & Jungle Lurea - hopea-sininen ja kulta-punainen.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?