Red Belt

Kommenttimäkimies - 18.04.2010

Toinen klassinen sidos vitriinin taakse.

Kommentit

Kommenttiluonto-eno - 22.04.2010

Nättipä nätti..Kysymystä pukkaa:kuuluuko kierrettä tosiaan olla 6 kierrosta?Ei kai sillä kalastuksellisesti liene merkitystä mutta klassisissa malleissa varsinkin lienee se kierteen määrä yleensä viisi kierrosta ja kierre loppuu rungon alle.En ole asiantuntija missään perhomalleissa mutta tulipahan nyt kysyttyä;).Pää saisi olla piiiiikkusen taaempana vaan eiköpä tuossa pyyvvyksessä liene perusasiat muuten kunnossa.Viisaammat avautukoot,minun puolesta viskoo onki vetteen;)!


Kommenttiplayer - 23.04.2010

Sulla on eno vikaa tuossa silmässä ihan tosissaan. Klassikoista kun löytyy perho jossa on tusinan verran kiertehiä. Olkoonkin etten ole tarpeeksi viisas avautumaan sen kummallisemmin.
Eikös tuo ole vitriiniin sidottu, joten älä eno sitä veteen oo heti paiskoomassa.

Onko tuo Red Belt kotoisin mistä ? Tykkään tuosta ajatuksesta perhossa, jonkinlainen Black Doctor muunnelma kumminkin. Eräässä vähemmän tunnetussa opuksessa jonka kaukolainnasin Irlannin kansalliskirjastosta oli Silver Gray:hin sidottu viidakkokukot juuri tuonne alussiiveksi. Muutenkin kohtuu laadukkaiden piirroksien perhot poikkesi näistä nykymuoti suunnan siipirakenteista. Yhtä kaikki, harmitti ettei ko kirjassa ollut niille perhoille tarkempia reseptejä.

Kyllähän tuossa viisi kierrosta olisi kai ollut sopivampi, mutta sidon minäkin viisi-kuusi kierrosta kierteitä, joskus neljä. Ei sillä kait ole muussa merkitystä kuin kisasidoksissa. Ihan en mene hyväksymään kurkun viikkausta rungon alle, vitriinissä ihan ok, kalastuksessa ei. Runko muutoin ihan ok.

Siiven asento on ihan hyvä, nuo pidemmät silmähöyhenet on kai vastakkain. Jos tuon päällyssiiven saa reiluhkosti kattolaskuisena tuohon päälle siinä on ihan mainio malliperho. Mallard olisi saanut olla pidempi tuossa päällä, itse olisin laittanut kapeampina kaitoina.

Pään dubbaus on oma akilleen kantapää, joten en puutu siihen. Itse pään lopetus ei ole vielä ihan parhaassa tikissä, mutta varmasti tulee paranemaan tuosta.

Asiallinen sidos. Näistä se huipulle nousu lähtee, osa kerrallaan edellistä paremmin.

Eikös tuossa eno olisi käypä resepti viritellen no 4 kakshaaraan ? Tuon vaaleansinisen paikalle tumman viininpunainen.. oranssikin saattaisi mennä. Lisukkeeksi punaiset macaw:t sarviksi.


Kommenttiluonto-eno - 23.04.2010

Red Belt on perho joka nimeltään kuulostaa tuntemattomalta mutta näöltään on täynnä tuttuja elementtejä.Siinä on tosiaan eniten Black Doctoria ja ehkä ripaus Mar Lodgea koska nuo viidakkokukot dominoivat melkoisesti mielestäni.Näyttävä vitriiniperho mutta pienin virityksin pelannee sopivissa olosuhteissa käytännössäkin.Häkilän sidonta tosiaan yhtenä korjattavana silloin ja siipi harjaukseen iliman sääliä...no ei ruhjomalla mutta päättäväisin ottein,että siikasten hakaset hajoavat.Esim.Tenojoki.fi-sivuilta löytyy ohjeistusta siiven viritykseen kuvien kanssa oikeilta lohimiehiltä.
Ihan oli ommeltava kasaan tuommonen Petrin ehdottama muunnos ja vielä tässä vaiheessa on tunne,että saattaisi olla kovemman virran uimamaisteri levysiipineen loppukauden lämpimään veteen...Määppätiijjä.Sarvet tein punaisen macaon värisestä bucktailista koska ne macaot katkeaa heitossa ainakin minulla helposti.
Selekä ja kylyki on sökönä ja ei oo muuta kuin aikaa vielä viikko ainakin joten menenpä opettelemaan myös kuvan mallin mukaista perhoa.Kireitä till allihuuppa;)!


KommenttiElkhaircaddis - 23.04.2010

Nyt on kyl aivan pakko kysyä et mitä toi siiven harjaus, mistä luonto-eno kerto, vaikuttaa? Varmaan tyhmä kysymys, mut onko jotain vaikutusta uintiin yms.? Ei oo vielä niin paljo tullu lohiperhoista kokemusta et on tämmöset asiat vähän vieraita :D. Perhosta ei voi muuta sanoo kuin että hieno ;)


Kommenttiplayer - 23.04.2010 (Muokattu 23.4, 12:31)

Harjaamisen tarkoitus on tehdä siivestä elävä sekä läpikuultava. Idea on enemmänkin edellä mainituissa asioissa kuin siitä uintipolitiikassa.

Perhon liikkeeseen vedessä (sitä kai uinnilla tarkoitetaan yleisesti) vaikuttaa virran nopeus ja pyörteiden määrä vedessä, siiman pituus sekä vahvuus, siiman toisessa päässä oleva hanakka kalastaja (=käsiala) sekä itse perhon rakenne suhteessa käytettyyn koukkuun. Ei mitenkään yksioikoinen asia. Kaikkein tärkein tekijä on kumminkin aktiivisesti toimiva kalastaja veneessä tai rannalla.

Ihan käyttökelpoisia kalaperho siipiä on monenlaisia. Karvasiipi, sekoite siipi, harjattu siikassiipi, osin harjattu siikassiipi, erillisistä siikaskaistoista koottu siipi sekä edellisen sekoitesiipi versio, levysiipi..

Edelleenkään ei viisaus ole omalla kohdalla riittävää syvällisempään avautumiseen.


KommenttiGlenButerol - 27.04.2010

Jos se ois Röd/Röda Belt se viittaisi ruotsin/norjanmaalle (punainen vyo)? Joka patauksessa hienosti sidottu perho ja mieleen nouseepi tuo musta tohtori..


Kommenttimäkimies - 27.04.2010

Kiitos kommenteista.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?