Goddard Caddis

Kommenttinurtsi - 22.04.2010

Aloittelevan perhonsitojan näkemys Goddard caddiksesta.

Kommentit

Kommenttijpk - 29.04.2010

Runkoon toivoisin enemmän kartiokkuutta. Hahmon pitäisi jäljitellä vesiperhosta ja etenkin sen siipeä. Tässä on tullut hieman tuollainen tupakan tumpin mallinen runko.. Muuten ihan ok perho!


KommenttiJuhanaK - 29.04.2010

Siistiä sidontajälkeä. Ja hyvä kuva, vaikka onkin vaalea perho vaalealla pohjalla. Jos nyt jotain tästä parantaisi, voisi laittaa lisää tavaraa runkoon, eli enemmän peuraa. Laskuvarjohäkilä sopii tähän perhoon kuin bensa kokkoon.


Kommenttimasi_hast - 29.04.2010 (Muokattu 29.4, 13:26)

Siistiä jälkeä. Paljon parempi kuin monen sitojan perho perhonsidonnan SM-kisoissa :) jpk:lle vois sanoa, että jos kalaa meinaa saada niin se suora, ohut rungon muoto on paras. Tämän on ite huomannu ihan käytännössä. Ja kun kalastusperhoja sitoo niin samantien kannattaa sitoa perhoon myös laskuvarjohäkilä tuon normihäkilän sijaan ja tuntosarvet voi jättää pois turhana, no silloin se onkin toki jo Nyblomin Caddis eikä Goddardin ;)


Kommenttihossanjoki - 29.04.2010

Masille; että mitä materiaalia käytät siivessä, jos laitat siihen laskuvarjohäkilän?

Ja itse perho on minusta oikein mallikas kalastukseen.


Kommenttijpk - 29.04.2010

Kiitti tiedosta Masi,ilmankos en kaloja koskaan saakaan... ;)


Kommenttipikkujuso - 29.04.2010

No valkoinen polypropyleeni on siihen paras(?). Sitä suurin osa käyttää caddiksessa.

On kylllä erinomaisen siisti perho! Pikkusen runkoa ohuemmaksi vielä...


Kommenttihossanjoki - 29.04.2010

No juu, itekkn muutaman polypropyleeniin olen sitonut, ja pari hassua peurankarvaankin..Ihan ok toiminut.


Kommenttimasi_hast - 29.04.2010 (Muokattu 29.4, 14:56)

Juu valkoinen polypropyleenitappi ja häkilä, joka vaalea tai ruskea. Ite sidon niistä tuollaisia http://www.perhokalastajat.net/kuvagalleria/displayimage.php?pos=-21325 Tarkoituksella polytappia jätetty pitemmäksi kuin olisi tarpeen, perho näkyy hämärässä silloin paremmin.

Jpk on siinä oikeassa, että alkuperäisen Goddardin rungon muoto on kyllä hieman V-mallinen, eli jos kisoissa sitoo niin kannattaa se muistaa, mutta mun mielestä ohueksi tasapaksuksi leikattu toimii sitten kalastuksessa paremmin. Tuossa vielä Goddardeja: http://www.perhokalastajat.net/kuvagalleria/displayimage.php?pos=-19885


Kommenttijpk - 29.04.2010 (Muokattu 29.4, 15:51)

Niin..tumppihan on sitten hieman sen tyylinen perho. Itse olen aina vaan nää tottunut sitomaan kartiokkaiksi. Mutta toimii taatusti sitoi kummalla tyylillä vaan. Noi masin esimerkkiperhot on just se malli joka mun silmään sattuu sopivimmin!!

Toimisko laskuvarjossa muuten Booby silmiin käytettävät sylinterimalliset pätkät tähän? Ei ole koskaan tullut koitettua...


Kommenttijuhahujanen - 29.04.2010

Jpk kyllä toimii noi sylinterit (tosin ne suht pienet). Itse esim klinkkejä sidon niin, että tosta sylinteristä teen pienen siiventapin. Kun tekee vielä punaisesta, niin on hyvä näkyvyys vedenpinnalla taattu


Kommenttinurtsi - 29.04.2010

Kiitokset kommenteista, näistä otetaan oppia ja pyritään parantamaan vielä ennen kuuminta pinturiaikaa. Näitä ko. perhoja on tullut sidottua nyt kaikkiaan 5kpl. Muutama ensimmäinen meni siinä mönkään, että noi sarvet humpsahti alapuolelle. Sillä tuskin on kalastavuuden kanssa kovin suurta merkitystä, mutta kyllähän se kalastajalle (ainakin minulle) antaa jonkinlaista hyvää mieltä, kun tietää että ne haivenet on siellä missä pitääkin! Näillä mennään...


Kommenttianttip - 30.04.2010

Minä olen laittanut siimalenkillä laskuvarjohäkilän koukun alapuolelle ja todella hyvin on perho maistunut taimenille. Suosittelen kokeilemaan!!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?