Vig's Green Higlander variation 3

Kommenttijpk - 23.05.2010

Hatches Magazinen sivuilta bongattu ties kuinka mones GH muunnos. Viimeaikoina on kovasti olleet esillä nämä Rangeley-tyyliset Carrie Stevens perhot ja tämähän kuuluu samaan sarjaan...Ja sitten sitomaan!!

Kommentit

Kommenttisamppa.97 - 25.05.2010

Hieno!


KommenttiElkhaircaddis - 25.05.2010

Mahtavan näköinen perho, jos tässä nyt oikein alkaa syynään ja suurennuslasin kanssa tutkimaan, niin aivan minimaalista epätasaisuutta löytyy rungosta kuitenkin niin pientä että ei siitä viitsi edes alkaa saivarrella. Varmasti tykkää ainakin joku kala tästä. ;)


Kommenttihauen koukkaaja - 26.05.2010

Joillakin sitä on. Taitoa nimittäin ;)
Oikein hieno perho!!


Kommenttijpk - 26.05.2010

Kiitän kaverit! :) Ainahan sitä jotain parannettavaa on ja se on totta että näissä h***vatan pitkävartisissa koukuissa tuo rungon tasaiseksi saaminen on entistä hankalampaa..kokeilkaapa! Mutta mua on silti aina nää Stevensit kiehtoneet..kauniin solakkalinjaisia perhoja.


Kommenttigreenhighlander7 - 27.05.2010

Käsijarru päällä ajettu perho! :O sidonta ja materiaalit on nättejä, mutta sitte oli tämä koukku... Tökkää ankarasti silmään tuo koukun varren pituus, ymmärrän toki että tämä on vaan yks sidontatyyli, mutta varren pituus tekee perhosta todella epäharmoonisen.. varmaan sillä kalaaki saa, mutta miksi tehä tuommonen ko normaalivartisellaki saa? Tämä on kai niitä kategorian, 'teimpä sitte tuommosen, ko ei ollu muuta tekemistä'-perhoja. :)


Kommenttijpk - 27.05.2010

No tälläisiin koukkuihin nuo Carrie Stevensit on tavattu sitoa jo vuosisadan ajan....


Kommenttiperhonsitoja90 - 27.05.2010

Sidonta erittäin nättiä, niinkuin jpk:lla aina tuppaa olemaan! ;) Rungosta: olipa miten pitkä runko tahansa, niin tasaisen alusrungon eteen kun näkee vaivaa niin voihan sitä pyöritellä runkoa niin pitkälle kuin silkkipätkää vaan riittää. Päähän laittaisin hiukan vielä lakkaa että päästä tulisi luodin muotoinen. Liekkö jo liikaa hifistelyä? ;) Miten tuo kurkkuhäkilä näyttää olevan ihankuin "yhdessä kasassa"? Levittäisin häkilää myös sivuille. Crestit kohtaa tosi nätisti. Matskua koukulla just sopivasti, varmasti on elävä kokonaisuus! Kireitä!


Kommenttijpk - 27.05.2010

Kiitokset Jaska kommentista! Toi schlappen ei kyllä kuulu mun suosikkeihin häkilänteossa...koitin sitä harottaa,mutta tuntuu vaan aina hieman "klimpilleen" jäävän...Kalastusperho kun on niin en tuota runkoa lähtenyt sen kummemmin fiksaamaan,on se itselle sallittava pientä epätasaisuuttakin.. ;)


Kommenttiperhonsitoja90 - 27.05.2010

Joo, schlappen on kohtuu hankala häkilämateriaali. Vielä jos sitoo sidontalangalla häkilän ruodin ja siikasten päälle niin schlappen "klimppiintyy" vielä enemmän. Mutta ei pitäs niin käyvä kun tiet seuraavaa: koitappa tehä silleen että ennen häkilän kiertoa "valmistelet" sen sidottavaksi. Eli vesilasi vanha hammasharja (lyhyeksi saksitut harjakset) käyttöön. Kastele schlappen-sulka, pitele sulan molemmista päistä vaikka vaaksaotteella ja ala sukimaan siikasia myötäkarvaan. Sui niin pitkään kunnen siikasten pikkusukaset ovat veden ja harjauksen ansiosta niin irrallaan, ettei siikaset enää tartu toisiinsa. Ja sitten vaan häkilää koukulle kiertämään. Tämä tekniikka toimii siis ihan jokaiseen vähänkään pehmeämpään häkilämateriaaliin, peltopyy yms. Voisin melkeinpä väittää että häkilä elää virrassa tuplasti paremmin.

Ei sitä runkoa kalastusperhoon tarvihe niin täyvelliseks viilata, tarkoitus oli enemmänkin sidonnallisena vinkkinä tuo. Joskus tekee mieli viilata ihan kunnolla pilkkua ja tehä kunnon runko huolellisen alustuksen kanssa. Kyllä se vaan ihmissilmään näyttää hyvältä. ;) Mutta kalastusperhot on kalastusperhoja, miksei kunnon rungon tietysti kalastusperhoonkin voi tehdä. :)


KommenttiElkhaircaddis - 28.05.2010

Rungon merkitys korostuu ainakin esim. loppukesästä lohta kalastettaessa, jolloin joidenkin mielestä runko esittää perhossa suurempaa osaa, kuin niukaksi sidottu siipi.


Kommenttigreenhighlander7 - 28.05.2010

Jpk, ei ollu tarkotus loukata sua, tykkään aina vaan miettiä mitä on tekijällä ollu mielessä ko on perhon kehittäny, tuli ajatus päähän että tämä herra Stevens on istunu kotona ja katellu, 'tuosa ois nuita helekutin pitkävartisia koukkuja, mitähän niillekki tekis?.. pyöräytän ..erkele lohiperhon siihen ja katotaan mitä ihimiset sannoo, tiiä vaikka tyylisuuntauksen tästä vääntäs'.. :D


Kommenttijpk - 28.05.2010

No juu...en sitä loukkauksena ottanutkaan,nou hätä! Ja pikkunen korjaus...se oli ROUVA Stevens joka näitä hellakoukkuja väänteli.. ;)


Kommenttigreenhighlander7 - 28.05.2010

No ilimanko, hellakoukulta nuo mittasuhteet vaikuttaaki. :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?