Putkiperho A´la HC

Kommenttihc_flyfisher - 26.05.2010

Meritaimenelle sidottu putkiperho. Perho on värimaailmaltaan melko samanlainen, kuin tunnettu putki "Sillen".

Kommentit

Kommenttijpk - 27.05.2010

Joo,kyllä tuosta Sillenin piirteitä löytyy kovastikin. Hieno putki,kyllä tuon luulis kaloille kelpaavan. Siistiä sidontaa,siivessä vaan hieman mietityttää toi fläsän määrä,mutta muuten komea kokonaisuus.Hyvä! :)


Kommenttihc_flyfisher - 27.05.2010

Jea! Toimii ainakin Merikarvialle istutetuille taimenille... Heh! Saa nähdä ajan myötä toimiiko muillekin kaloille, luulisin että kyllä! :D

Fläsää laitoin sen takia melko tuhdisti, koska hyvää siipimateriaalia ei tuolloin ollut. Hmm... eipä taida olla kyllä vieläkään! Kauppaan Mars!


Kommenttihauen koukkaaja - 27.05.2010

Todella hieno perho :). Ite en ole sitonut ollenkaan noita putkiperhoja, mutta kesällä kyllä olis tarkotus kipasta kaupasta vehkeitä.

Kertokaas muuten joku (simppeli) putkiohje joka miellyttäisi ahventa ;)
Kiitosta!!


KommenttiElkhaircaddis - 27.05.2010 (Muokattu 27.5, 15:35)

Taitaa mennä vähän aiheen vierestä, mutta, ahvenen kalastukseen en putkia tiiä, mutta ahven on "mustasukkainen" kala, eli jos se näkee lajitoverinsa jahtaavan saalista, se todennäköisesti yrittää iskeä ensin, eli itse olen kalastanu seuraavanlaisella viritelmällä:
Sivutapsiin jokin pieni larva tai kalanpoikanen, tai jokin uppoperho esim. red zulu, ja perään puppeli ahven jahtaamaan sivutapsin perhoa, tämä viritelmä on lähes aina herättänyt ahventen kiinnostuksen ja lähes aina sivutapsin perhoa on joku ahven käynyt näykkimässä, suuremmat ovat napanneet puppeli ahvenen.

Itse perhosta sen verran, että on hieno viritelmä ;), luulis kelpaavan kaloille.


Kommenttihauen koukkaaja - 27.05.2010

Tuota sinun neuvoasi pitääkin kokeilla (myös virvelillä) Elkhaircaddis ;)
Ahvenella olisi tarkoitus päästä tämän lajin alkuun. Vielä en ole ehtinyt perhokalastaa saati harjoitella, kun kamppeet ostin vasta viime syksynä (tosi halpis setti, mutta ostin sitten paremman kelan ja siimat). Pitääpäs sitoa jokunen ahvenjäljitelmä.
Kiitosta!


KommenttiElkhaircaddis - 27.05.2010

Viime vuonna nous 2, lähemmäs 500 g ahventa laiturilta heitettynä n. 10 m päästä rannasta tolla menetelmällä, eli jos ahven lähellä on se todennäköisesti nappaa läheltä rantaakin. ;)


KommenttiElkhaircaddis - 27.05.2010

Minkäslaista muuten tuo islanninlammas on siipimateriaalina, kun itse en ole aiemmin perhoissa nähnyt käytettävän?


Kommenttihc_flyfisher - 27.05.2010

Se on todella pehmeää ja pitkää materiaalia. Hyvä elävyys ja pituus ovat plussaa, mutta hyvä on käyttää jotain jäykempää karvaa lampaan lisäksi, näin siipi ei sotkeudu koukun mutkaan.


KommenttiElkhaircaddis - 28.05.2010

Millaista on verrattuna esim. vuoheen onko yhtäläisyyksiä?


Kommenttihc_flyfisher - 28.05.2010

Aika paljon itseasiassa, saman tyyppistä kamaa!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?