Jock Scott Spey

Kommenttijpk - 21.08.2010

Scotti on ikuisesti viehättänyt minua lohiperhona,se on vaan niin kaunis. Menin sitten särkemään senkin taian ja tein muunnoksen Scotista.. Lohiperhoa ei ole tullut sidottua piiiitkiin aikoihin ja se näkynee jäljestäkin. Siiven tyyli oli se seikka jonka vuoksi halusin tän julkaistavaksi,uusi tyyli korvata hermoja raastavat levarit...ehkä.

Kommentit

Kommenttihauen koukkaaja - 24.08.2010

No on kyllä mahtava!! Ensimmäisenä silmät kiinnittyy noihin cresteihin ja ne sitten sulkevat sisäänsä kaiken lopun jota voi täältä ruudun takaa vain ihailla :) Hyvin onnistunut tuo siipi. Taitaa ne taidot yhä olla tallella ;)


Kommenttijpk - 24.08.2010

No kai jotain ainakin.. ;) Joo,siipiajatukseen tykästyin niin paljon että sidoin vielä 1/0 rautoihin silver and greyn,black docktorin ja thunder and lightningin samalla tyylillä,siis häkiläsiipiä käyttäen. Uinnista en sitten tiedä,mutta luulisi toimivan...


Kommentti-jyke- - 25.08.2010

Todella komean näköinen. Häkiläsiivestä ei itselläkään ole lohiperhoissa kokemusta, mutta streamereissa toimii kyllä joten miksei lohiperhossakin..?
Sidonta todellakin laatutyötä mun silmään ei kyllä satu mitään virheita, pelkkää plussaa;) Nuo junglet on jotenkin tosi mukavan näköiset tuollalailla alaviistossa...


Kommenttivissy - 25.08.2010

Kaunis on perho ja vielä hienosti sidottu.

Taisi playerilla olla jossakin esillä samalla tavalla sidottuja lohiperhoja;) (junglet alas, häkilää siivessä. ja samanmalliseen koukkuunkin)


Kommenttijpk - 26.08.2010

Voipi olla,en muista nähneeni. Mutta miksikäs ei,luulis tälläisenkin toimivan. Niin ja enhän maininnut keksineeni tätä tyyliä.. ;)


Kommenttiplayer - 28.11.2010

Tuo on oikein hyvä klassikko-versio, ja sidontakin puhuttelee.

Tuossa siipirakenteessa kannattaa häkilähöyhenistä tehdä valmiit paketit irrallisina Carrie Stevens tyyliin. Eli vaikkapa lakalla tyvistä kiinni ennen paikoilleen sitomista.
Muutoin vähän lisää rohkeutta tuohon siipeen, ehkä alussiipi amherstin tippet:iä, vaikkapa sen sivuille lyhyet luonnonmustat kanansatulat (vihertävän metallinmustat). Jos alussiiven tekee runkolinjan mukaisesti selät vastakkain höyhenillä voisi värilliset häkilähöyhen paketit laittaa kattolaskuiseen asentoon sekä aavistuksen perhoa päältä katson myös V-asentoon. Mallard sekä summer duck pitkinä.

Vaikka hakisikin spey-tyyliä, ei sitä siiven osalta mitoituksissa tässä tapauksessa ehkä kannata noudattaa. Tuolle koukku-tyypille kumminkin kannattaa sitoa matala siipi ja koukkukokoa käyttöperhossa voi pienentää aina sinne alle 1/0 kokoihinkin.

Tuota perhoa kun katselee, tulee monia pieniä asioita mieleen. Yksi voisi olla vaikkapa stripattu musta marabou-häkilä eturungolle. Sopivan mittaisilla siikasilla ei tarvitsisi siipeen laittaa mustaa eikä siikasia taitella alas. Veikkaan taimenellekin miksei kirjoillekin sellaisen olevan "paha pala nieltäväksi" suvannoissa.

Pitihän tätäkin sitten kommentoida kun tuo nici mainittiin... itse en kyllä osaa yksilöidä alaviisto jungleja mihinkään esille laittamaani perhoon. Ehkä Tenofoorumilla jossain perhoissa oli sellaisia, tuollaiseen spey-koukkuun sekä matala siipisiin ne sopii mainiosti. Niiden kanssa mennään sinne riskirajoille, perho saattaa olla entinen kovakätisellä heittäjällä muutamalla heitolla.

Muutoinhan alaviistot junglet on wanhaa tietoa sieltä 1800-luvulta britteinsaarilta.

Mutta tuo on nätti sidos, kaikkea kivaa efektiä todellakin saa jos käyttää asiallisesti värjättyjä kukonhäkilöitä siivessä. Ei siis mitään tukkoon värjyttyjä kanoja.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?