Chenillepupa

Valmis pupa.

Kommentti-op- - 21.11.2010

Yksinkertainen,helposti sidottava kalastusperho!

Kommentit

Kommenttijpk - 24.11.2010

Tää on loistava sidos ja melko helppo aloittelijoidenkin sitaista. Materiaalit halpoja ja helposti saatavia. Väriskaalaa riittävästi ja tusseilla saa lisää. Sidontajälki erittäin siistiä ja hienot yksityiskohtaiset ohjeet!! Näin sitä pitää!!!


KommenttiJeppe15 - 24.11.2010

Tyylikästä ja yksinkertaista sidontaa, saattaapi olla miunkin rasiassa ensi kesänä. Yksinkertaiset realistiset sidokset ovat niitä parhaita ( uitetuimpia... :) ) Kireitä siimoja ja hyvää joulunalusaikaa sinnepäin! :)


Kommenttikoala - 24.11.2010 (Muokattu 24.11, 13:54)

Heh, kuvan ku näin niin samointein penkin ääreen menin. nyt on noitakin eriväreissä, tosin ilman silmiä.


KommenttiLTK - 24.11.2010

Tämä se on se pupakauden paras perho. Yksinkertainen ja helppo. Väri sävyjä vaihtelemalla varmasti jokaiseen tilanteeseen löytyy sopiva. Ja muistakaa, ei painotusta! Antakaa sen mennä juuri pintakalvon alapuolella, välillä vähän vetoa että nousee pinnalle.

Hyvät ja selkeät kuvat, juuri tälläiset ohjeet ovat parhaita.

Selässä voi käyttää mm. metsoa, teertä, riekkoa tai pyytä. Jänis on paras tuohon thoraxiin (kuten reseptissäkin lukee), mutta sekaan voi sotkea vähän vaikka lyhyttä peurankarvaa halutessaan.

Muistakaa tehdä pupalle pää. Pupilla on melkoinen möllykkä, tässä ohjeessa tulee hyvin esille se.

Mutta ohjeesta mielestäni puuttuu eräs tärkeähkö asia, eli silmien värjääminen mustaksi.


KommenttiIke - 24.11.2010 (Muokattu 24.11, 18:37)

Jyhiksen nimellähän tämä tahtoo kulkea myös. http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/viewtopic.php?f=3&t=25868

Hiltusen versio on vielä helpompi sitoa niille ketkä haluaa, minä haluan ;) , ja tuntosarvetkin voi halutessaan jättää veke (no on mullakin ne mallardista tehtynä vaikkette uskokkaan). Näitä chenillepupia löytyy siis yksinkertaisina sidoksina omasta rasiasta ja toimivat myös larvastellen jos ei pintakalvossa elämää ole. Nätti on tämä reseptin sidos ja oikein hyvät vaihe-vaiheelta kuvat josta iso plussa. Oli aika tiuhaan katsottuja ne perhot joista moiset löytyivät etenkin sidontataipaleen alussa.


Kommentti-op- - 24.11.2010

Silmät on kyllä hyvä yksityiskohta tuohon,eikä edes kovin vaikeat tehdäkkään:)en ole yleensä tussaillut silmiä vaikka saahan niistä hienommat niin,ja jos silmät jättää sitomatta,niin ei saa tehtyä yhtä luonnonmukaista päätä:)varmasti toimii ilmankin,mutta miellyttää silmää enempi:)


Kommenttimianka - 25.11.2010

Itse olen vielä näihin tällaisiin pupiin joskus tuohon chenillen päälle sitonut antronia sellaiseksi harsoksi. Mutta se nyt on varmastikin pelkkää saivartelua muutenkin loistavaan sidokseen.

Erittäin tehokas perho juurikin siinä pintakalvossa, joskus pieni viistätys laukaisee iskureaktion kaloissa.

Ylimääräistä plussaa vaihe-vaiheelta kuvien eteen nähdystä vaivasta!


Kommenttitunturi 80 - 25.11.2010

Houkuttelevan näköne perho taimenelle


Kommenttikahen kilon siika - 25.11.2010

Jep tohon sdokseen varmasti kala iskee. :D:D:D:D


Kommenttijpk - 25.11.2010

Näitä oli ihan pakko sitasta oranssina,vihreenä,mustana ja keltaisena omaankin rasiaan. Helppo,nopee ja maukas sidos!


Kommentti-op- - 25.11.2010

Mulla on kanssa oranssia,ja tarkotus ois vielä ruskeeta tai ehkä mustaa sitoo:)


Kommenttiraven - 25.11.2010 (Muokattu 26.11, 00:06)

Ike kirjoitti: "Jyhiksen nimellähän tämä tahtoo kulkea myös."

Kyllä näitä yksinkertaisia chenillepupia on ollut jo kauan ennen "jyhiksiä" eikä niille sen kummemmin kai mitään nimiä oltu annettu. Chenillepupa=chenillepupa. Huitilahan sitä chenilleä taisi jatkoperätyyliin pupissaan ensimmäisenä käyttää, joista tämän tyylin perhot on laiskuuden tai taitamattomuuden takia apinoitu.

op:n perho toimii varmasti ja jos haluaa sidosta vielä yksinkertaistaa niin silmät lienee kalastavuuden kannalta turhat.


KommenttiIke - 26.11.2010

No mulle tuon tyylinen perho on Jyhis ;) Etenkin kun siinä ei ole perää poltettu kynänjousta käyttäen ja muutenkin aika simppeli versio ilman siipiaihioita. Ehkäpä kuitenkin yleistin liikaa. Toisaalta chenilleä on niin monenlaista nykyään, että siitä saa kovin monennäköistä evästä tehtyä. Mutta välikös tuolla. Kuvasta saa kyllä selvän mistä on kyse :)


Kommenttisoininen - 26.11.2010

Nättihän se on ku sika pienenä. Erittäin hyvät vaihe-vaiheelta kuvat ja tämähän on helppo sitoa vähemmänkin kokeneen. Näitä vaihe-sidoksia lisää rasiaan. :) Hyvä, hyvä!

Ps. Saattahan tuolla kalankin saada. ;>


Kommentti-op- - 26.11.2010

kiitoskiitos=)Millainen on toi iken mainitsema kynäjousi?tokkopa sillä ja sytkärillä poltetussa perässä paljoa eroa ole...tai on sitten kyllä aikamoinen vehje:D


KommenttiIke - 26.11.2010

Perästä saa näin tehden jaokkeellisen. Palatataan tähän jahka puhallan mittariin alle promillen ;)


KommenttiIke - 27.11.2010

No nyt lienee alle yhden. En löytänyt netistä kuvaa ja ohjeita kuinka tuo tapahtuu. Muistaakseni Perhosta -ohjelmassa sitä ainakin esittelivät. Voin muistaa myös väärin. Ideana on kuitenkin tunkea chenille jouseen ja sitä jousta lämmittämällä polttaa jaokkeet siihen. Se on sellaista kalastuksen kannalta varmastikkin turhaa hifistelyä, mutta saa perästä jaokkeellisen. Itse en ole ikinä ko. tekniikkaa koettanut.


Kommenttiwoodcutter - 27.11.2010

Olen kanssa jossain nähnyt kyseisen jousijutun.
Saahan sillä nättejä esittely perhoja.
Eipä noita jaokkeita kalat kerkiä ihailemaan.

Laitetaas kommenttia itse perhostakin.
Pupa on todella simppeli ja syötävän näköinen.
Kyllä noita pitää tehdä kourallinen rasiaan,eri värisinä.


Kommenttianatoli - 27.11.2010

Ehkä jonninlaisen häkilän lisäisin!


Kommentti-op- - 27.11.2010

Ennemmin ehkä peltopyyn höyhen lappeelleen thoraxin ja siikasten alle:)varmaan häkiläkin toimisi mutta itse laittaisin ennemmin peltopyytä.


Kommentti-op- - 27.11.2010

Siis thoraxin ja siikasten väliin


KommenttiHarri_83 - 28.11.2010

Tuosta jousella polttamisesta.
Itse on tullut sillä tyylillä periä tehtyä. Toki siinä jaokkeet saa tehtyä siihen chenille perään, mutta miinuksia ovat:
-Perän "palaminen"
-Värin tummuminen selvästi
-Perä ei pysy kasassa vaan lähtee halkeamaan jos et lämmitä tarpeeksi kauan

Joten jos haluaa tehdä jaokkeellisen perän niin suosittelen mielummin käyttämään micro koon chenilleä ja punomaan sen perän. tulee huomattavasti kestävämpiä ja näyttävämpiä periä näin. Eli tämä tyyli on sama joka löytyy Perhokalastus ja vesiperhoset kirjasta tai Perhokalastus-lehdestä Ari-Heikin artikkelista.


Kommenttimianka - 28.11.2010

Itse olen tehnyt joskus noita "kynäjousiperiä", ja täytyy kyllä todeta, etteivät ne ole vaivan arvoisia. Ei kalastavuuteen ole varmastikaan juurikaan merkitystä, ja helposti saa pilattua koko perhon, koska se lämmitys on niin herkkää puuhaa. (värivirheet, rakenteen heikentyminen ja vahingossa perän polttaminen)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?