Summer Duck

Kommenttijpk - 22.11.2010

Klassista lohiperhoa. Tykkään näistä herlisiipisistä...

Kommentit

Kommenttikahen kilon siika - 25.11.2010

Hieno lohi perho. :)


KommenttiMesikämmen - 25.11.2010

Tyylikäs G. Kelson perho. Sidontajälki kohdallaan niinkuin jpk:lla yleensä on. Kehittäjän ja alkuperämaan kohdalle kuin vielä merkinnät, niin eiköhän tämä sitten passaa.


Kommenttijpk - 25.11.2010

Kate Daly lienee kehittäjänä ja Mortimer Kelson tehnyt tunnetuksi (ellen ihan väärässä ole??). Iso-Britannia lienee siis alkuperämaa,kuten niin monella muullakin klassisella hienolla perholla. En tiedä miten ne tonne jälkikäteen lisätään,mutta tässähän ne tuli mainittua... Ja kiitokset kommenteista! Lisää saa pistää....


KommenttiMesikämmen - 25.11.2010 (Muokattu 25.11, 14:59)

Juurikin noihan se asia taitaa olla. Kelsoniinhan tämä perho usein yhdistetään. Mutta Kate Daly lienee oikea kehittäjä. Näin sitä oppii "hauska on tietää" asioita näiltä sivuilta.


Kommentti--TePa-- - 25.11.2010

Onse Hieno!


Kommenttitunturi 80 - 25.11.2010

Älyttömän hieno lohiperho.Hienot värit.Toimii varmasti etenkin pilvisellä ja sateisella säällä.


Kommenttikoala - 25.11.2010


Kommenttijpk - 25.11.2010

Mene ja tiedä ihan sitä alkuperäistä,mut toi mun resepti on poimittu Ken Sawadan kotisivuilta. Useimmiten olen nähnyt ton rungon peräosan sidottavan oranssista,mut Sawadan sivuilla oli toi keltainen peräosa. Ihan orginaalista en suoraan sanottuna tiedä kumpaa on käytetty....


Kommenttikoala - 25.11.2010

Niinjuu sanoppa tuota :D Rupesin ettimään kyseiselta sitojalta perhoja niin tuo sattu silmään.


Kommenttikalasaalis - 25.11.2010

Nättiä sidontaa kuten aina Jpk:n perhoissa! :)


Kommenttigreenhighlander7 - 25.11.2010

Hauska vääntö tuo materiaalien määrä siivessä, tullee pippuria koko ajan ko teen Salar-tyylisiä tempeldog-karvasiipiä lohiperhoihin, jotta liian tuuhea siipi, liikaa karvaa.. mutta nämä rautakangen jäykät klassiset lohiperhot menee mukisematta alas nielusta, liekkö uutuus hirvittää.. ;)
Btw, hyvää jälkeä sidonnallisesti.
Skitt fiske!
Hailanteri


Kommenttijpk - 26.11.2010

No vääntöähän pitää aina olla... ;)
Sanoisinpa että jos joku guru tästä jotain kommentoisi siiven materiaalimäärän suhteen niin ehkä kommentti olis että lisää herlejä siipeen... Tiedä sitten mikä milloinkin on se oikea määrä...? Kalahan se on se tärkein arvostelija,jos sille kelpaa niin muullako sitten väliä??


Kommenttigreenhighlander7 - 27.11.2010

Kmhn.. muullako ei sitte väliä? Ajattelitko liottaa tätä perhoa joessa? :D Kai sillä 'muullakin' on jotaki väliä.. ;) Ainakin mun kohalla, en minä tänne omia perhoja muuten laittas..


Kommenttijpk - 27.11.2010

Kyllä se veteen jossain vaiheessa menee. No,onhan tietty väliä,mutta sano kuka on oikea ihminen sanomaan mikä materiaali määrä on se oikea? Mielipiteitä löytyy varmasti aika monta,jos nyt ei niin monta kun on sitojia,mutta paljon kuitenkin. Tuo on minun näkemys oikeasta materiaali määrärstä siivessä ja joku toinen sitoja laittaisi vähemmän tai enemmän.

Tarkoitin sillä muulla väliä-kommentilla sitä,että jos sulla on perho jolla saat kalaa,niin jätätkö sen perhon käyttämättä jos vaikka minä sanon sinulle,että siivessä on liikaa tavaraa? Tuskin. Sidontakisoissa kaikella muullakin on väliä...mutta kalastusperhoissa tuomarina on se kala. Se päättää onko siivessä liikaa vai sopivasti tavaraa.. Sitä tarkoitin.


Kommenttigreenhighlander7 - 27.11.2010

Jep, kyllä minä ymmärsin mitä tarkotit, kunhan saivartelin huumorinpilke silmäkulmassa.. :)


Kommenttihc_flyfisher - 27.11.2010

Komea lohiperho.

Taasen laadukasta ja asiallisen rouheeta työtä! :D

HC


Kommenttijpk - 27.11.2010

Kiitti HooCee! ;)


Kommenttiplayer - 27.11.2010

En ole guru, mutta laittaisin tuohon perhoon enemmän herlejä, tosin tekisin sen muutoinkin erilailla sekä vähän materiaaleja fiksaten.

Mutta, itse perhossa sidonta on pätevää ja lopputulos sellaisen oloinen minkälaisena tuota perhoa näkyy maailmalla sidotun. Muutoin pitäisin olennaisena sitä että sitoja on tyytyväinen sidokseensa.

Mutta mitä omaan sitoisin toisin. Tuo on malliltaan hakeva perho, siis jäykähkö siipi rakenne. Noiden materiaalien asennoilla tavoitellaan sitä että perhoon liike syntyy virran pyörteistä. Koska suurin osa omista perhoistani päätyy Tenolla kalastaville, tekisin tuosta elävä-siipisen.
Pyrstönä riittäisi kultafasun höyhen V-muotoon leikattuna ja sidontalangan ali paikoilleen vedettynä. Sitoisin reilusti jatkeen silkistä jotta strutsi-vyö pääsee edukseen. Jos välttämättä tuohon vyön jälkeen haluaa dubbauksen, tekisin sen villasta ja tiukkana lyhyeksi parturoituna. Loppu rungon dubbaus voisi ollakin ilmavaa, ja sen voi sitoa mainiosti kokonaan villastakin jos värejä vaan löytyy.
Kurkkuhäkilä on ehkä se mikä minua tuossa reseptissä häiritsee.. laittaisin siihen sinisen helmikanan.
Siivessä alimmaksi kultafasua samalla tekniikalla kuin pyrstössä, eli ei mitään höyheniä vastakkain. (Mutta jos haluaa namukan sulat vastakkain, vaalean viininpunaiset kukkohäkilät sopisi hyvin). Herlit ottaisin höyhenen silmäosasta ja mittaisin määrän runsaaksi koukun mallin huomioiden. Kultafasun pyrstö voisi olla siikasina samoin tuo papukaija, kultafasaania 6 siikasta/puoli ja papukaijaa muutama/puoli. Papukaijan paikalle voisi laittaa mainiosti oranssia hanhea, jota aika monessa ottipelissä näkyy vuosien saatossa tekijämiehillä olleenkin. Summer duck voisi mainiosti olla kaistana, sivusta katsottuna max 1/3 siiven korkeudesta, mutta kaista olisi pitkänä palkitus tuonne vyön seutuville.

Kyllä kait tuolla tavalla sitoen perhon nimi pysyisi silti Summer Duck:na, se olisi vain viritelty tuonne pohjoiseen.

Mutta ilmeisesti nyt on Kymin Manussa jatkeen lakkaus kuiva joten painun punomaan työkaverille ottipeliä.


Kommenttijpk - 27.11.2010

Kiitti player mielenkiintoisesta ja rakentavasta kommentista!! Tälläistä kaipaankin ja juur näistä kommenteista voi omaa sidontaa kehittää ja rakentaa.
Herleistä jo aavistelinkin aiemmin,että useat sitojat laittaisivat todennäköisemmin enemmän tavaraa siipeen. No,ehkä itsekin lisäisin hieman,mutta tärkeintä mitä tekisisn toisin niin olisi se että valitsisin nuo herlit sulasta,enkä nipputavarasta. Bad mistake!
Jatkeen sitomista silkistä harkitsin,mutta tein kuten reseptissä..ei välttämättä paras valinta.
Hyviä pointteja,täytynee joskus sitaista tämä uusiksi ihan ajatuksen kanssa.... ;)


Kommenttiluonto-eno - 03.12.2010

Minäpä en hämmennä soppaa enempää koska tämän tyylin perhoista ei ole kalastuskokemuksia ja edellä olevista kommenteista otan opikseni jos näitä innostun veivaamaan.Olen vain pähkäillyt missä tämän tai lähes vastaavan perhon kerran näin.Muisti palaili pätkittäin ja tässä vaiheessa olisin valmis lukitsemaan vastauksen:Jan Johanssonin joku kalastusvideo Orklalta!
Siinä oli auki vanha perhorasia ja isona kokona tuo tai aivan saman tyylinen.Siellä ne ukot ei kuljettele mukanaan näyttelyperhoja vaan esittelevät niitä körmyille(siis ei toisilleen vaan kaloille);)...tee samoin ensitilassa!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?