Nelson Caddis

KommenttiJ_P - 24.11.2010

Hyvä vesiperhosen jäljitelmä, joka kelluu peurankarvan ansiosta todella hyvin. Ei, ihme kyllä, löytynyt näitä caddiksiä kuin muutama täältä Perhorasiasta...

Kommentit

KommenttiHarri-Jesse - 29.11.2010

Melekosen hieno muuten Caddikseks. Onko paljonki tullu harreja noilla Nelsoneilla että tietäis viittiskö käyttää noita ens kesänä lapissa?


KommenttiJ.I. perhostaja - 29.11.2010

Kyllä kannattaa käyttää jos on kerta lappii menosa. Todella hyvä ja hieno perho! Kalaa tulee varmasti.


KommenttiPerholitka - 29.11.2010

Komppaan J.I:tä.Caddikset on yleensäkin ottaen todella hyviä perhoja,varsinkin harjukselle ja taimenelle!Kannattaa kokeilla!


Kommenttijpk - 29.11.2010

Siistiä sidontaa ja erinomainen perho. Pintoo hienosti ja viistätyskin onnistuu.Ja taatusti kelpaa harrillekin,etenkin jos kokoa pienentää vielä vaikka numerolla..toki iso harppa hotaisee tänkin kevyesti.. ;)


Kommenttistupe10 - 29.11.2010

Hyvin sidottu Nelssoni!
Nämä toimi tänäkesänä Rostolla ihan hyvin. :)
Tosin ei nämä kovin kauaa kellunut.Vaikka häkilä oli laadukasta ja peuraa oli yhtäpaljon kuin sinun perhossasi.Tosin se ei ollut pinturipeuraa.Pinturigeelillä ne sitten sai kellumaan jo pitkäksi aikaa ja kellui useamman kalan jälkeenkin.


KommenttiJ_P - 29.11.2010

Kiitoksia :^O
Pitäs kait sitä sitoa muutama eri kokonenkin ja vähän eri väreillä.
Niin minkäslaista se pinturipeura muuten on? En oo ite edes kuullu, että semmostakin on erikseen olemassa:D. On minulla kuitenkin pehmeempää, vähän karkeempaa ja paksumpaa karvaa eri väreissä, mutta ei niissä missään mainita, että se olisi pinturipeuraa.


KommenttiHota - 30.11.2010

Tähän perhoon on pakko kommentoida kun on yksi suosikeista.
Tuo perus Nelson toiminut ihan kiitettävästi kovemissakin kuohuissa.

Noissa vähän kovimissa ja rikonaisissa paikoissa meinaa noi Elkit mennä Nelsonin ohi viimeaikojen kokemuksella.

Ruoakailupeileissä ja rauhallisemmissa virroissa on toiminut loistavasti tuo versio missä vatsapuolen häkilät on käännetty sivuille.
Hyljesiipinenversio joka on muuten meikäläisen Nelsoneista ollut paras. En sitten tiedä mikä tässä mallissa on "se". Tykkääkö kalat vai saako eniten uitto aikaa.
http://www.taoft.fi/phpBB3/download/file.php?id=2174

Voi sen näinkin tehdä:
http://hota.1g.fi/kuvat/Perhot/Pinturit/elkn.jpg/full


Kommenttiknockabout - 30.11.2010

Niin, ja perhon oikea nimihän on...

Nelson's Caddis

Mallin keksijä oli jenkki, Nelson Ishiyama. Perho on itse asiassa melko vähän tunnettu muualla kuin Suomessa. Nelson's Caddis tuli suomalaisten tietoon Flyfisherman-lehden artikkelista ja suosioon Juha Vainion sekä Veli Autin ansiosta 1980-luvulla.

Sidoin vuosia sitten rasiallisen näitä eräälle irlantilaiselle kalastusoppaalle, joka käytti sitten perhoa menestyksellä Länsi-Irlannin järvillä Murrough-sirvikkäiden (isosirvikäs, Phryganea grandis) kuoriutuessa. Hän sai sitomillani Nelson's Caddiksilla lukuisia kookkaita (1½-3 kg) luonnontaimenia. Sopii siis loistavasti myös järvikalastukseen.

Kuvan sidos on erinomainen, joskin tapaan kyllä kiertää häkilän toisin päin, jolloin siikaset taipuvat etuviistoon. Käytännön merkitystä tällä ei varmaan juuri ole - vain henkilökohtainen mieltymys.


KommenttiJ_P - 30.11.2010

Hyviä vinkkejä Hota ja knockabout :D
Ite tulee yleensä kierrettyä häkilä nuin pintureihin, mutta pitää ihan nyt erikseen kokeilla miltä näyttäs toisinpäin;)


Kommenttistupe10 - 01.12.2010

Tässä on J_P sitä pinturipeuraa http://mistpool.com/product_info.php?products_id=694
SUOSITTELEN!!


KommenttiJ_P - 01.12.2010

Juu, ei kait tuossa taida muuta eroa olla kuin tuo paksuus ja pehmeys:). Muddlereissa tulee käytettyä aika karkeeta ja jäykkää karvaa, mutta tämmösissä pienemmissä ohutta ja pehmeetä

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?