Larva

Alta

Kommenttisoininen - 26.11.2010

Toimiva "pohjamöyrijä".

Kommentit

KommenttiIke - 04.12.2010

Nyt kysyy nimimerkki epätietoinen, että mikäpä on perustelu sitoa larva pinturikoukkuun? Muuten on kyllä nätti larva ja eritoten jalat on komiat!


Kommenttigreenhighlander7 - 04.12.2010

Ike, ainahan se kevyt perho on elävämpi, varsinki jos ei oo virtaava vesi apuna.
Joo, ja jalat tosiaan on melekosen elävän näköset.


KommenttiIke - 04.12.2010

Juu. En itsekkään painota toukkia ollenkaan. Kuulinakin käytän messinkiä. Mutta eikös pinturikoukku kuitenkin yleensä ole ohutlankaisempi ja ehkäpä heikompikin sitä kautta. Noita larvoja kun ei pintakalvossa uitella -> pohjasta joutuu repimään -> kestäisikö uppokoukku paremmin. No noissa on varmasti eroja ihan koukkumerkkienkin välillä. Jäi vaan mietityttämään, että miksi näin ja tuo elävyys oli erittäin hyvä perustelu


Kommenttisoininen - 05.12.2010

Näitä kyseisiä larvoja on tullut sidottua sekä uppo-, että pintakoukkuun. Elävöinti parempi toisessa ja toiset kestävät paremmin. Tässä perhossa on reseptiin sattunut vahinko, koska kyseinen on sidottu uppokoukkuun. Lieneekö kanuunan piikkiin? Mutta suosittelen molemmissa koukuissa ja larvojen kalastavuushan tiedetään.

Kiitän ja kumarran kommenteistanne. :)


Kommenttigreenhighlander7 - 05.12.2010

Kyllä tuo enempi caddis-koukulta näyttiki.
Aattelin vaan että jospa se on joku paksulankanen klinkhämer-koukku.. :)


Kommenttijuhahujanen - 06.12.2010

Heti pyydän anteeksi, että alan nipottamaan, mutta tällainen kansakoulun pöytäkynttilä on niin tottunut arvostelemaan.
1) Jotain mustaa paistaa sekä keltaisen duppauksen alta alapuolen kuvassa(huonosti dupattu)sekä aivan rungon perältä. Eli hyvä kalastusperho ehdottomasti, mutta onko sidonnallisesti sellainen , että ansaitsee rasiaan pääsyn. Veikkaan, että muutama vuosi sitten kyseinen yksilö ei rasiaan asti olisi päätynyt. Myös ennen eturuumista valkeaa sidontalankaa paistaa.
2) sitten ne kehut eturuumis aivan upea ja jalat tehty taidokkaasti. Eli helpoin osa (duppaus) on tässä hieman hutiloitu ja eturuumis tehty todella nätiksi. Sidoppa toinen mato, jossa korjaat tuon helpon yksityiskohdan kuntoon, niin onpa nätti toukka.


Kommenttitunturi 80 - 07.12.2010

Ai et on upee.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?