Klinkhåmer

Kommenttikalasaalis - 28.12.2010

Klinkki minun silmin.

Kommentit

Kommenttijpk - 04.01.2011

Tämä on hieno klinkki,sidontatyöskentely erittäin hyvää! Kaikinpuolin tasapainoinen sidos!!


Kommenttikalasaalis - 04.01.2011

Kiitokset Jpk!
Aloittelijoille vinkiksi että kun alakaa laskuvarjohäkilää sitomaan niin pistäkää ennen perhon aloitusta spigottin varteen pätkä silikoni putkea, perhon päättelyvaiheessa on helppo sitte sillä putkella kääntää solmuntekoa häiritsevät siikaset väliaikaisesti taaksepäin ;)


Kommenttimilitin - 04.01.2011

Minä käytän sidontaneulan päässä olevaa upotusta solmun tekoon näissä pienissä perhoissa. Toimii samalla tavalla, mutta putkea ei tarvi erikseen.


Kommenttikalasaalis - 04.01.2011

Aivan varmasti toimii niinkin, mutta jos käyttää solmutyökalua kuten itse käytän niin tämä putken pätkä on vallan mainio apu siinä :)


KommenttiIke - 04.01.2011

Pikistä, pikistä päättelyyn kun taito ei riitä ;) Tuota putkisysteemiä on kyllä monesti pitänyt kokeilla, mutta savolainen projekti sekin vielä on

Nätti on klinkki. Ite tulee käytettyä polypropeleenia, mutta tuo foam näyttää oikein hyvälle! Tässä näkyy myös mainiosti, että ei tarvitse erikseen klinkki-koukkuja ostaa vaan kamasanin perus b100 on toimiva (toimii muuten väkäsettömänäkin ja pitää kalat ihan jees).

Fläsä on minusta kanssa mukava kierre. Pinturiin varmasti sopivaa kun lienee kevyempää kuin metallinen vastaava. En tiedä miten fläsä sitten kalanhampaita kestää. Ehkä joku oikea onkimies tietäisi. Mulla tuota on ollut kierteenä sumarinymfeissä.


Kommenttikalasaalis - 04.01.2011

Pikis kyllä pitää mut menis liikaa sotkemiseksi tuolla häkilän seassa seikkaillessa ;) putki systeemi toimii ja tuo militin kertoma tekniikka varmasti kans :)

kiitos! tämä oli ensimmäinen foam-siipinen klinkki, vähän kokeilu asteella mut onnistu hyvin. normaalisti itsekkin käytän polya ja joskus jopa vasikkaa. Ihastuin heti noihin B100 koukkuihin, kerran kokeilin aitoja klinkkikoukkuja ja niin vaan kävi että niihin sidoin larvoja ja nymfejä ja klinkit b100 :D

Fläsän päätin laittaa kierteeksi siksi koska siinä oli hieman erilaisia värisävyjä eikä pelkkää kultaa, ja kestäähän se siinä missä tinseliki ja on jopa venyvämpää materiaalia. Kesällähän sen näkee kuinka nopeaa kalat tuon puree hajalle..


KommenttiIke - 04.01.2011

Tuohon pikikseen on yksi tekniikka vissiin sivellä se langalle ennen kiertämistä. Näin taisi luonto-eno jossain mainita. No parempi varmasti tuo. Ja eiköhän tuo kierre kestä. Ite tein viime kesänä streamereita siten, että oli jotain välkehtivää kovin kivalle näyttänyttä kierrettä joka oli sitten ihan susi eikä kestänyt taimenen hampaissa mitään :( Se oli jotain AXXEL Silver Black merkkistä kampetta. No nyt lipes taas OT


Kommenttikalasaalis - 04.01.2011

Aivan, häätynee joskus kokeilla tuota tekniikkaa jos tarve vaatii. Kestää jos kestää ja ei näissä kauvan mee kun uusia sitoo tilalle ;) Tuon fläsän nimeä/merkkiä en tiiä, setä hommasi sen jostain ruotsista nii on mulle vähän niinku arpajais materiaaleja, mutta tosin jotkut mistpoolista tilatut fläsät ei taas taho kestää edes sidontavaiheessa ollenkaan venytystä saati sitte kalan suuhun joutumista..


Kommenttitunturi 80 - 04.01.2011

Upee klinkki!


KommenttiNikkeK - 04.01.2011

Mahottoman upee :)

Miten työnnät sen silikoni putken et saat häkilän pois tieltä ja mihin päättelet? Ja onko toi häkilä paras tehä puolittamalla vai vaan pyörittää tohon + vielä tyvestä vai kärjestä alkaen häkilähöyhe paras pyörittää?
Ku kaiken näkösil tyyleil oon kokeillu ku yksikseni harjottelen tota sitomista. (eikä mitenkää tosi aktiivisestikkaan..)


Kommenttikalasaalis - 04.01.2011

Kiitos pojat! :)

Laitan sen putken pätkän spigotin varteen ja sitten ujutan lankaa pitkin sen siitä sinne häkilän lähelle ja sitten vaan työnnän siikaset taakseppäin ja kannattaa laittaa se putki siihen spigottiin jo ennen sidonnan aloittamista niin ei tarvi välillä pätkiä lankaa ;) Itse tykkään pinturihäkilät puolittaa, asettuu nätimmin paikoilleen ja jos näyttää liian hoikalta, sidon kaksi puolitettua identtistä häkilää vieriviereen. Riippuu vähän perhomallista mut esim klinkissä kiinnitin häkilät kärestä niin ei rungosta tule hirveän paksu. pyörittämiseen on kullakin sitojalla omat mieltymykset, itse tykkään pyöritellä sormin mut joskus tulee käytettyä häkiläpihtejäkin, ehkä niillä on sitten vähän tarkempaa kuin sormilla :) Toivottavasti sait tarpeeksi tyydyttäviä vastauksia kysymyksiin :)


Tässä hieman epäselvä kuva mut kai siitä selvän saa ;) Tässä hieman epäselvä kuva mut kai siitä selvän saa ;)
02092010453.jpg (45.1 KT)

Kommenttijuhahujanen - 04.01.2011

Komea suttura kerta kaikkiaa. Pidän erityisesti mukavan kokoisesta etuvartalosta, joka tuppaa meikäläisen klinkeissä jäämään usein liian laihaksi. Myös tuo silikoniputki on hyödyllinen ja oiva vinkki etenkin aloitteleville. Joskus kun solmulle jää vähänlaisesti tilaa tuota voisi itsekin käyttää. pitänee silikonin pätkä varata spikotin varteen :D


Kommenttikalasaalis - 04.01.2011

Kiitän, Hujasen kommenttia tässä jo oottelin, kerran mietin että ollaankohan me puolituttuja :D Mulla ei niinkään tuon etuvartalon kans oo ollu klinkeissä ongelmia mut joskus vaan tahtoo häkilä venähtää liian pitkäksi. Silikoniputki idea tuli jostain videosta ja on ollu kyllä tosi hyödyllinen apu etenkin pintureiden sitomisessa, siitä asti on aina roikkunu silikooniputki spigotissa :D


Kommenttitommie - 04.01.2011

Itselläni on ollut tapana päätellä klinkit siiven tyveen,muistelisin että se on se alkuperäinen tapa.Viisaammat korjatkoon,mikäli olen väärässä.Häkilää en taasen omissa ole puolittanut,ja kiinnityksen olen tehnyt thorax:in kohalle,jolloin olen saanut mukavan muhkean olemuksen siihen.Mutta jokaisella tapansa,ja oikein nättiä sidontaa.


Kommenttistupe10 - 04.01.2011

No on hieno! Tähän jytisee ensi kesänä ;). Oon itse sitonut nyt kaksi kourallistä näitä foami siivellä varustettuja klinkkejä,Kun en tuosta polypropyleenistä tykkään.Laitan oman sidokseni pian näytille. :)

Itse en ainakaa ole tuollaista letkun pätkää solmua sidottaessa tarvinnut.Etusormilla ja peukalolla vetää siikaset taakse ja sidontalanka mukaan ja solmutyökälun kytölle on tilaa.Helpompi myös tehdä solmu solmutyökalulla kun vetää langan taakse.
Hyvä tekniikka tuo sinun neuvomakin varmasti on! Ja aloittelijoille vieläkin helpompi. :)


Kommenttikalasaalis - 04.01.2011 (Muokattu 4.1, 18:43)

Kiitokset!

Tommie: sehän se alkuperäisin tapa on. tapoja on niin monta kuin sitojaaki, itsellä on tapana päätellä silmän taakse, kai se johtuu siitä että alitajunta sanoo että elä sotke sinne siivenjuureen mitää.;)

Stupe10: Kiitosta vuan, sinun klinkkiä ootelessa :) Silloin perhonsidonnan aloittelu aikoina kattelin hyvää vinkkiä tuohon miten saisin laskuvarjot nätisti paikoilleen ja perhon hyvin pääteltyä ja löysin tuon tavan, auttaa todella paljon tuskailevaa alottelijaa ja on helppo ja nopea tapa saaha päästä nätti ja siksi varmaan vieläkin käytän putkea apuna :)


Kommenttijuhahujanen - 04.01.2011

Ei opettajamies enää jouda arvostelee perhosia kun alkoi taas työt painaa päälle.
En ainakaan heti osaa kalasaalista mihinkään yhdistää hmmmmm...


Kommenttikalasaalis - 04.01.2011

Hujanen: Et varmaan osaakkaan, enkä itsekkään sinua tunnistais jos vastaan kävelisit, mut sun ikä,paikkakunta ja sukunimi vois passata yhteen erään miehen kans joka asustelee välillä Pudasjärvellä Raiskionvaarassa.. sitä vaan oon mietiskelly että oisko tämä mies sun isä :D

jooh menee vähän offtopicciin mut hällä väliä ;)


KommenttiMrJanusca - 04.01.2011

Nyt on kyllä perho minun mieleen.Sidonnallisesti upea.hyvä! :)


KommenttiJartza - 05.01.2011

Jees, näitä foami patukkaisia pitäisi varmaan ittekkin väännellä. Hyvää jälkeä on kalasaalis viäntänyt....

Stupe10, jos meinaat näytille omaa versiota niin viititkö kuvata vaihe vaiheelta. Olisi meinaan hyvää oppia näille meidän junioreille !??


Kommenttimilitin - 07.01.2011

Lopetus solmun tekeminen häkilään ei ainakaan mun taidoilla onnistu, en tosin ole kyllä ikinä kokeillutkaan. Yleensä tökkään vähän lakkaa häkilän juuren, jos vaikka muutaman kalan enemmän kestäisi.


Kommenttistupe10 - 07.01.2011

Jartsa,Voisin kyllä kokeilla sitä vaihe vaiheelta kuvaustakin. :) Yritän mahdollisimman hyvin!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?